Det danske magasin i Spanien
En håndfuld apps til et større udbytte på rejsen – del 1

En håndfuld apps til et større udbytte på rejsen - del 1

shutterstock 235761862
 
Få det bedste ud af din rejse ved at lade din smartphone op med nogle af de bedste apps til rejser i udlandet. Alle apps er gratis at hente og installere på din mobil, og understøttes både af iPhones og Android.

Skal du ud at rejse, hvad enten det er ferie eller forretning, er der flere ting, du kan gøre for at turen bliver nemmere, sjovere og mere rig på oplevelser. Din smartphone kan være dig til stor hjælp under rejsen. Nogle af det ting, du nu kan bruge din smartphone til, er nærmest magiske. Specielt inden for området ‘øjeblikkelig oversættelse’ er sker der en utrolig udvikling, hvor de store aktører som Microsoft og Google er i gang med at kridte banen op. Hvad med eksempelvis at få oversat skilte, menuer og aviser fra fremmede sprog til dit eget? Eller hvad med at tale dansk til en spanier, hvor din tale øjeblikkeligt bliver oversat til spansk og får et svar tilbage på dansk? Det er ved at være muligt!
 
 
word-lens
 
Wordlens
Oversæt automatisk tekst fra et sprog til et andet med dit mobilkamera.
Oplev verden på dit sprog. Med denne app kan du eksempelvis pege på et tysk vejskilt, en menu på en portugisisk restaurant eller en tekst i en spansk avis med dit mobilkamera og se skiltet, menuen og teksten blive oversat øjeblikkeligt. Det er som magi. Word Lens er så god en app og idé, at firmaet lige er blevet opkøbt af Google, der står for videreudviklingen af produktet.
Det kommer præinstalleret med spansk, tysk, fransk, italiensk, russisk og portugisisk, hvor alle sprogpakker er gratis tilgængelige. Flere sprog er på vej.
Hent den gratis hos iTunes AppStore eller hos Google Play.
 
 
Skype-S---blå
 
Skype
Online kommunikation med øjeblikkelige oversættelser.
De fleste kender Skype, der efterhånden er blevet et standardprogram på computere til online kommunikation. Med programmet installeret på din mobiltelefon kan du spare store beløb på din telefonregning, når du rejser. Har du forbindelse til internettet kan du tale med dem derhjemme gratis, hvis opkaldet foregår gennem Skype i stedet for mobil og fastnettelefon. Kvaliteten på opkaldet er efterhånden ved at være lige så god som med almindelig telefon.
Hent Skype på Google Play eller iTunes AppStore.
 
 
SkypeTranslate
 

Skype Translate

Microsoft, der ejer Skype, har også en særdeles interessant kanin i hatten, som de allerede er begyndt at vise frem. De er ved at gøre realtime-oversættelser tilgængelige for alle.
Hvad, hvis du, som i science fiction serien Star Trek, kan kommunikere med intelligente rumvæsener fra andre galakser? I fremtiden siger man noget på sit eget sprog, som øjeblikkeligt bliver oversat til klingonsk eller en anden dialekt fra yderområderne af Mælkevejen. Universaloversættere er standardudstyr på rumrejser.
Men det er faktisk ved at være muligt i virkeligheden for dig og mig. Altså ikke at tale med rumvæsener, men at kunne tale med alle i verden – selvom man ikke deler et fælles sprog. Microsoft har allerede gjort det muligt at lave øjeblikkelige oversættelser mellem forskellige sprog, så du faktisk kan tale med personer på deres indfødte sprog. Det er virkelig imponerende.
 
Registrer dig hos Skype og bliv en af de første til bruge realtime-oversættelsen. Det kan du gøre her: http://www.skype.com/en/translator-preview/
 
Få flere tips om, hvordan du kan så ekstra glæde af din smartphone på rejsen i næste udgave af La Danesa.
Af Michael Andersen, michael@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.