Det danske magasin i Spanien
Longhorn del Sol åbner dørene til velsmagende alternativer til julebordet og nytår

Longhorn del Sol åbner dørene til velsmagende alternativer til julebordet og nytår

beefer 720x600
December er fyldt med traditioner, men efter utallige julefrokoster med venner, kollegaer og forretningsforbindelser m.m., bliver julemaden slidt og smagsløs. Forkæl smagsløgene med alternativt mad i år, gem julemaden til selve juleaften, og varm stille op med rige smagsoplevelser på Longhorn del Sol, som ligger midt i det stemningsfulde Benalmádena Pueblo.
 
Longhorn del Sol bestyres af Claus Baeumler, som har viet sit liv til at servere udsøgt kød. A la carte-menuen er godt afbalanceret med forretter som salater, laks, supper og lettere kødretter. De varme retter byder på kvalitetskød med alt fra hamburgere til delikat, mørt, prisbelønnet kød og naturligvis også fisk og vegetarisk retter. Og desserterne er super lækre, hvilket I kan læse mere om i La Danesa april 2014.
 
Nu skal vi se på, hvad Longhorn del Sol har at byde på til december:
 
Beefer 1
 
Steaktasting på Longhorn
Den 6. og 13. december er der steaktasting på Longhorn del Sol. Her introduceres gæsterne til de anderledes smage og kvaliteter, som kødstykkerne har. Det første stykke kød er en standardsteak fra det almindelige supermarked. Senere bliver kødet af højere kvalitet, som restaurantens populære Bone-in-Rib-Eye, to bøffer (en fra Galicien og en fra Argentina), en Rib-Eye fra Argentina og spansk entrecote, eller hvis der lige skulle findes et tilbud på noget specielt kød på markedet. Kødet tilberedes på Beefer-grillen, hvorefter det skæres op til prøvesmagningen.

Under steaksmagningen kan yderligere to udsøgte smagsløgsforkælelser prøves. Den ene er den udsøgte vin Ramón Bilbao Edición Limitada 2011 fra D.O. Rioja lavet på de bedste Tempranillo-druer. Denne røde herlighed har lageret i 14 måneder på franske egetræsfade fra Allier og amerikanske egetræsfade fra Virginia, hvorefter den er modnet yderligere ti måneder på flaske.
Olivenolien er også en “limited edition” og er blevet produceret efter de seneste økologiske retningslinjer. Det udsøgte i denne olie kommer fra de velplejede marker, den tidlige høst og den skånsomme håndtering af frugterne.
 
Beefer 2
 
Beefer-grill
Grillen Beefer 8000 er fremstillet i Tyskland og er en kødelskers drøm. Længst oppe er den udstyret med en keramikplade, som varmes op til 800 grader, hvilket giver kødet en herlig karamelliseret overflade, samtidig med at fedtet smelter og drypper ned uden at brænde (som ved fx kulgril), så der sker heller ingen skadelige kemiske processer, som er farligt for helbredet. Med den høje temperatur kræver det kun 55 sekunder på hver side, hvorefter kødet skal hvile for at blive perfekt. Og naturligvis afprøves grillen under steaksmagningen. Desuden demonstreres det, hvordan en standardbøf kan gøres mere udsøgt og få forhøjet smagen, hvis den tilberedes rigtigt, og der er Beefer-grillen perfekt. Longhorn del Sol har yderst velsmagende kød, som kommer fra 10-12-årige galiciske kvæg, der har levet ude hele deres liv – uden kunstigt foder eller stress. Kødet er enormt mørt, og det indlejrede fedt giver en særdeles rig smag. Leverandøren af kødet har i år modtaget en pris for bedste smag under messen Speciality & Fine Food i London, og mange stjernekokke anser kødet for at være bedre end kobekød.
 
longhorn-steakhouse-benalamdena-65
 
Book restauranten
Restauranten er perfekt til firmafester og grupper og er mulig at booke for grupper på 20-60 personer. Naturligvis er mindre selskaber også velkomne, men der må man regne med andre gæster også. For større selskaber tilbyder Claus blandt andet at tænde BBQ-grillen og den populære “spis-så-meget-du-kan” BBQ.
Alternativt sætter han gerne i spring for at sammensætte en menu efter ønske, så bare lad dig inspirere af a la carte-, dessert-, og vinmenuen, og skab årets pæneste og bedste alternative julemiddag.
 
Juledag 25. december
For dem, som er trætte af det traditionelle julebord, er dette et velkomment indslag under helligdagene. Måltidet begynder med et glas cava efterfulgt af en forret. Senere følger et udvalg af oksepaté, magno eller havbarstartar i orientalsk stil, galicisk oksefilet med rösti eller torskeconfit på en cremebund lavet af piquillo-pepper. Til dessert serveres en nougatmousse med perler af bourbon og sprøde mandler. Det hele akkompagneres af tonerne fra levende musik, som passer til en festlig lejlighed, uden det bliver for juleagtigt.
Vælg at spise enten mellem kl. 13.00-17.00 eller kl. 19.00-23.00, kontakt restauranten for bordreservation.
 
Longhorn-Olie-LD-dec-2014
 
Nytårsaften 31. december
Nytåret fejres naturligvis med en fornem menu. Her bydes gæsterne velkommen med et glas rosé-cava og en appetitvækker. Derefter følger et festmåltid med tuntataki med ajoblanco og vindruer ledsaget af aftenmenuens højdepunkt – den galiciske oksefilét med sovs lavet af søde kartofler og migas med hvidløg og rosmarin eller tunfisk med soja på en båd af shiitake. Middagen afsluttes med jordbærmousse med perler af mousserende vin. Selvfølgelig uddeles der også nytårs-godteposer og vindruer, da nytår i Spanien uden vindruer på de tolv slag jo ikke er en rigtig nytårsfest.
For pladsreservation, kontakt da restauranten.
 
For mere information om de forskellige events og bookinger ring på: 952 569 995, eller besøg: www.longhorn-del-sol.com, hvor der også findes en vejbeskrivelse.
Af Sara Laine, sara@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.