Det danske magasin i Spanien
Restauranten som Dulcinea drømte om – Don Quijote

Restauranten som Dulcinea drømte om - Don Quijote

web33
 
Et besøg på Don Quijote i El Rosario er som at blive forkælet på en restaurant på et 5-stjernet hotel, men i mere hyggelige og familiære omgivelser.

Efter 17 år med ferier i Spanien og utallige restaurantbesøg, opstod der I familien Rønning efter hvert besøg en drøm om at eje en egen restaurant, og allerhelst den som de igennem alle årene som en mad-og vinglad familie havde tilbragt allermest tid på: Don Quijote. De var allerede fra starten blevet venner med overtjeneren Osman, der kendte til familiens ønske. Så den dag da muligheden var der, og Osman ringede og sagde: “Så er Don Quijote ledig”, så var de ikke sene til at gripe muligheden og realisere deres drøm. Afgørelsen var ganske enkel, især da Beate og Olaf med familie allerede ultimo 2012 var flyttet ned til Spanien.
 
Don Quijote Vieras - r
 
Hvad du ønsker skal du få, og nu mange år senere er det at eje en restaurant ikke længere en fjern drøm, men en drøm for hele familien som er blevet til virkelighed med overtagelsen af Restaurant Don Quijote. Familien Rønning er stadig en familie med store kulinariske interesser og da overtagelsen faldt på plads var glæden stor blandt forældre og søskende, dette blev starten på et familieprojekt hvor hver især på deres måde har bidraget til virkeliggørelsen, således at Don Quijote er blevet til en familierestaurant af den gode slags.
Restauranten blev overtaget d. 1 januar 2014, og familien har brugt et par måneder på ombygning og renovering. Alt er skiftet ud; møbler, lamper, køkken osv. Don Quijotes sjæl lever videre i den nyåbnede restaurant, der har bibeholdt den rustikke og hyggelige stil. Restaurantens atmosfære er en nøje planlagt balance mellem netop det rustikke spanske og det moderne køkken og fremstår som en velfungerende fusion mellem gammelt og nyt.
 
web31
 
Hjemmelavede delikatesser
Der er også et nyt spisekort, med udgangspunkt i det moderne internationale køkken. Olaf og Beate fortæller stolte, at alt er hjemmelavet, og at der sættes en stor ære i netop kvaliteten på råvarene.
Vi begyndte med et glas afkølet Cava og en appetizer bestående af hjemmelavet gåseleverpaté på en bund af en sød rødløgskompot med sprød appelsin og ingefærbrød. Efter at have studeret menukortet grundigt valgte vi de forretter, som vores smagsløg skulle nyde denne aften. Først fik vi en andebrystsalat med en skøn balsamico-dressing, derefter friturestegt camembert med cremet spinat, og så en Duck Margret med krydret mango og karry sauce.
Bagefter prøvede vi nole skaldyrsforretter; Hummerbisque samt velsmagende Jacobsmuslinger på en seng af sellerirodpuré.
Hovedretten var lammekrone serveret med grøntsager a la Provence og pestomarinerede kartofler. Og så en mør og lækker entrecote serveret med blancherede grøntsager og sauce, samt kartofler efter eget valg.
 
Don Quijote Andesalat - r
 
Til sidst, selv om vi var mætte for længst, blev det til en desserttallerken med brownie, ostekage og chokolade praliner.
Don Quijote har et meget velassorteret vinkort og denne aften valgte vi til forretterne at fortsætte med en dejlig cave fra Raventós, og til resten fik vi husets rødvin, en Principe de Viana, reserva. Desserten blev nydt med en kop expresso.
Her dagen efter, hvor jeg sidder og skriver dette, tænker jeg med glæde tilbage på middagen. Hvilken superhyggelig aften på Don Quijote, kvaliteten af maden var excellent med meget udsøgte og overraskende smagsoplevelser. Don Quijote et er et sted, hvor jeg helt sikkert vil komme igen, og nyde en gourmetaften i gode venners selskab. Eller blot kigge forbi Vinbaren, nyde et glas vin og nogle velsmagende tapas.
Når maden og vinen og atmosfæren er nævnt, er der én ting, som også var katalysator for den supergode oplevelse – nemlig personalet. Meget professionel, høflig og helt igennem personlig betjening, ledet med et smil af overtjeneren Osman.
Dulcinea’s drømmerestaurant, Don Quijote, finder du i El Rosario, lige bag ved Supersol. www.restaurantedq.es – Tlf.: 952 83 47 48. Restauranten har åbent hver dag fra kl 19.00, undtagen mandag.
Af Mugge Fischer

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.