Det danske magasin i Spanien
Julemarkeder – stemningshøjner og gaveinspiration

Julemarkeder – stemningshøjner og gaveinspiration

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Julemarked

Det seneste halve år har La Danesa taget dig med på alt fra kunstmarkedet i Málaga og det turnerende, økologiske marked til garagesalg på galopbanen i Mijas og Calypsos hyggelige, genåbnede marked. Og med et besøg på kystens julemarkeder, så du kan få købt ind til juledekorationer, julebag og julegaver, slutter serien af for denne gang.

Det kan være svært at komme i den rette julestemning, når man vågner på en decemberdag i høj solskin, termometeret viser 20 grader og udsigten er det bølgende, blå Middelhav. Og en spadseretur, der byder på blomstrende bede og træer og en påmindelse om, at græsplænen snart skal slås, gør det ikke nemmere. Men det er ikke umuligt.

 
Langs kysten findes nemlig et bredt udvalg af forskellige julemarkeder. Og her hentyder vi ikke til de store varehuses millionkampagner, der hver jul forsøger at få os til at falde i årets største kommercielle fælde. Nej, tænk i stedet på boder med lokale sælgere, glade smil, klejner, varme drikke, levende musik og børn, som render rundt og leger. Nogle steder kan du endda møde julemanden og med lidt held finde et ægte grantræ, hvis du ikke er så meget til de kunstige i plastic.
 
Håndværk, hjemmebag og hygge
Overalt på kysten arrangerer de forskellige nationaliteter deres egne julemarkeder, så du kan høre spanske julekor om formiddagen og nyde gløgg og pebernødder om eftermiddagen. Nogle markeder er mest fokuseret på håndværk, og her er det muligt at finde alt fra håndlavet legetøj til hæklede blonder til robuste brugsmål, mens andre steder gør det mere i mad og søde sager. Endeligt er nogle af juleloppemarkederne afholdt af foreninger for at samle penge ind.
 
Støtte til lokale virksomheder i krisetider
I krisetider er der altså mere end én grund til at besøge de lokale markeder i stedet for de multinationale kæder. At støtte de lokale sælgere ved at købe din julepynt på markederne kan nemlig sprede julesmil hos de familier, som er trængte og har det svært i øjeblikket.
 
Lidt vanskeligt at finde
Det, der adskiller julemarkederne fra kystens sædvanlige ugentlige markeder, er, at hvor de ugentlige markeder afholdes samme tid, samme sted, samme dag, er julemarkederne nogle steder kun åbent en dag om året, og i nogle tilfælde erstatter de endda de sædvanlige markeder. Desuden kan det være svært at finde oplysninger om julemarkederne, så at komme i julestemning her i december kræver altså en ekstra indsats, og at man læser avisernes markedssider. Man kan ofte finde oplysninger på klubber og foreningers hjemmeside og sommetider også på kommunernes hjemmesider. Og så hjælper det jo altid at få gode fifs af hinanden og viderebringe oplysninger om steder og datoer viralt.
 
Tjek Que Pasa-siderne her i magasinet for julemarkeder og datoer.
Af Sara Laine, sara@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa