Det danske magasin i Spanien
 
web LD juni163

 
I år har det spanske skattevæsen startet deres kampagne for indlevering af selvangivelser, henhørende til kalenderåret 2013 for residenter i Spanien, tidligere end nogensinde før. Ikke desto mindre er fristen for aflevering af selvangivelse stadig den 30. juni 2014.
Den opdaterede “Ley de Emprendedores” (loven for iværksættere), som blev indført i slutningen af september 2013, vil medføre forskellige ting, der vil gøre din selvangivelse lidt anderledes end i de foregående år.
 
Hvem skal ikke lave selvangivelse?
Der er flere situationer, hvor man ikke behøver at lave selvangivelse. Det gælder i nedenstående tilfælde:
Personer bosiddende i Spanien, der kun modtager indkomst fra personligt arbejde, hvor beløbet var under 22.000 euro i løbet af 2013 fra en enkelt kilde (hvis indkomsten kommer fra mere end en kilde, nedsættes beløbet til 11.200 euro)
Personer der kun har modtaget kapitalindkomst på mindre end 1.600 euros
Personer der kun har modtaget et beløb på mindre end 1.000 euros for tilskrevet udlejning af en ejendom (på spansk “Renta inmobiliaria imputada”). Den tilskrevne leje “Renta inmobiliaria imputada” svarer til 1,1 procent af boligens matrikelværdi, hvis denne er blevet revideret i 1994 eller senere, eller 2 procent af matrikelværdien for enhver anden vurdering foretaget før 1994.
 
Håndskrevne selvangivelser accepteres ikke længere
Det spanske skattevæsen vil ikke længere acceptere håndskrevne selvangivelser. Hvis man ikke har adgang til en computer eller til internettet, vil det være muligt af få udfyldt selvangivelsen på et af skattevæsenets servicecentre. Hvis det er nødvendigt, vil det være muligt at bede om en aftale og få hjælp fra en skattekonsulent. Fra skattemyndighederne opfordrer man folk til at lave selvangivelsen online ved brug af et digitalt certifikat, som når det er blevet installeret en gang på computeren, identificerer personen. Man kan også anvende “PIN24H”, som er et nyt system, der er blevet lanceret i år. I det sidste tilfælde vil skattekontoret, når man beder om det, sende en SMS med en midlertidig pinkode, der skal bruges til identifikation for at udfylde formularer online. Pinkoden udløber kl. 14 dagen efter. Proceduren for at opnå både PIN24H og det personlige digitale certifikat er beskrevet på skattevæsenets hjemmeside under “Formularer” på https://www.agenciatributaria.gob.es
 
Skattelettelser i forbindelse med køb af det faste opholdssted
Det vil ikke længere være muligt at modtage skattelettelser i forbindelse med køb af det sædvanlige opholdssted, hvis ejendommen blev købt i 2013 (det vil stadig være muligt at få skattelettelserne, hvis ejendommen blev købt i 2012 eller før). Det gælder dog ikke regionerne Navarra og Baskerlandet.
 
Motivation for iværksættere
Kapital investeret i et nyt selskab vil tillade en skattelettelse på 20 procent af det investerede beløb i den personlige indkomstskat. Der vil være et maksimalt fradrag på 50.000 euro om året, som er begrænset til højst 40 procent af kapitalen i det nye selskab.
 
Fradrag for kapital investeret i SLNE-selskaber
Investorer i den nye type selskaber med begrænset ansvar, der blev oprettet i Spanien i 2013, f.eks. SLNE (Sociedad Limitada Nueva Empresa, en særlig type selskaber med begrænset ansvar, skabt specielt til små virksomheder), vil modtage et fradrag på 15 procent af den investerede kapital med et maksimum på 9.000 euro om året.
 
Lejeindkomst fra ejendomme med boliglån
De spanske skattemyndigheders betragtninger om lejeindtægt fra en ejendom, der svarer til 1,1 procent af matrikelværdien og i visse tilfælde 2 procent, hvis matrikelværdien ikke var blevet opdateret (gælder ikke for den sædvanlige bopæl). I tilfælde af, at de betalte renter på boliglånet samt andre relaterede udgifter som gebyr til ejerforening, ejendomsskat, afskrivning osv. er højere end den husleje, ejeren modtager, vil der være tale om “negative indkomster”, som vil blive anvendt til at nedsætte skatteyderens andre indkomster på selvangivelsen.
 
Lotteripræmier ikke længere skattefrie
Præmier fra nationale lotterier, det spanske Røde Kors og ONCE er skattepligtige. Dette gælder ikke fra præmier modtaget før 2013. Præmier på under 2.500 euro vil være fritaget for beskatning. Alt over dette niveau vil blive beskattet med 20 procent. Skatten vil blive opkrævet ved kilden, af den organisation, der tildeler præmien.
 
Ombygningsarbejde i huse
Ombygning i et hus med det formål at tilpasse det til handicappedes adgang vil være berettiget til et fradrag på 20 procent med et maksimum på 12.080 euro. Et forbedringsarbejde i et hus som for eksempel installation af solpaneler, udskiftning af elektrisk ledningsnet og forbedring af varmeisolation vil modtage et fradrag på 15 procent af det investerede beløb. Køb af nye møbler, udskiftning af fliser, installering af aircondition eller en ommaling af huset er ikke omfattet af denne regel.
Af advokat María Teresa Velasco, Velasco Lawyers

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.