Det danske magasin i Spanien
Hjælpepakken – Mænd afløser teenagere

Hjælpepakken - Mænd afløser teenagere

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
mainfoto 08-12-13-Malaga-Osasuna14
 
Tre stortalenter blev i januars transfervindue ofre for træner Bernd Schusters ungdomsudrensning.
 
De blev alle ført ind på Málaga CFs La Liga-hold i første turneringshalvdel, men stod efter denne som ofre for hans virvar af udskiftninger.
Bobley Anderson, 21 år, i Marokko.
Roberto Chen, 19 år, i Panama
Olinga Fabrice, 17 år, fra Málagas 2. hold.
 
Disse teenagere lod sportsdirektør Husillos og Schuster nu erstatte med voksne mænd, hvad Málaga CFs alvorlige situation i bunden af La Liga også krævede. Rutine, hurtig- og robusthed tilførtes i den 27-årige marokkaner Nordin Amrabat fra Galatasaray i Tyrkiet, den ligeledes 27-årige ukrainer Olaksandr Iakovenko fra Fiorentina i Italien – begge fløjspillere – og den argentinske forward Ezequil Rescaldani fra Velez Sarsfield i Argentina, 22 år til sommer, men med en masse rutine.
 
De første på en fem måneders lejekontrakt og sidstnævnte på kontrakt indtil til sommer. Først på måneden havde Málaga CF sikret sig argentineren Pablo Perez på en 3-årig aftale. “Vi kommer for at hjælpe Málaga i en prekær situation. Vi har hørt så meget godt om klubben”, lød det samstemmende fra alle tre, da de kort før midnat den 31. januar ankom til lufthavnen i Málaga.
 
La Danesa møder senere Iakovenko efter en træningssession på Ciudad de Málaga, en scoring i hans debutkamp mod Rayo Vallecano og et veloverstået pressemøde. En humørfuld gut med en bemærkning om, at fotoet af os to blot skulle vise os fra brystet og op: “Så virker du jo mere slank!”
 
Vant til at være redningsmand
Han hilste fra Joaquín, tidligere Málaga CF og nu Fiorentina, og da snakken faldt på især hans og Amrabats ansvarsfulde arbejde som den væsentlige del af hjælpepakken, sagde han: “Da jeg spillede i klubber i Belgien, kom jeg for at medvirke til at frelse dem fra nedrykning. Og det gjorde jeg.
Når man ligger i den nedre ende af tabellen, bør det være motivation nok for spillerne. Málaga har et hold af gode spillere og jeg tror på det”.
Han oplyste, at han lå inde med flere gode tilbud på en lånekontrakt for resten af sæsonen.
“Men Málaga CFs var det bedste,” sagde han, der har fået rygnummer 10 efter Andersons exit.
I Iakovenkos kamp nummer to for Málaga CF mod Real Sociedad mandag den 17. februar på Estadio La Rosaleda røg han ud i 2. halvleg med en dyb flænge i hovedbunden.
 
 
 
Minus til Málaga
 
Transaktionerne i januars transfers gav et minus til Málaga CF.
 
Køb:
Pablo Perez i Newells Old Boys i Argentina: 950.000 euro.
Rescaldani i Velez Sarsfield i Argentina: 300.000 euro.
 
Salg:
Fabrice til Apollon, Limassol på Cypern: 500.000 euro.
 
Altså et minus på 750.000 euro.
Kun en anden La Liga-klub forkøbte sig i januar, nemlig Real Sociedad, som gav 4 mio. euro for Canales i Valencia. Villarreal tjente 2,5 mio. på Herman Perez til græske Olympiakos og Espanyol 500.000 på Thievy til engelske West Bromwich. Sidstnævnte forhandlede også med Málaga CF.
 
 
Skandale på skandale i FC Barcelona
 
Præsidenter involveret i mordtrusler og fængselsdom
 
Den spanske mesterklub i fodbold, FC Barcelona, er blevet ramt af den ene skandale efter den anden.
Først indrømmede Neymar da Silva Santos, far til catalanernes nye brasilianske stjernespiller ved samme navn, at have modtaget 40 mio. euro i provision for at få sønnen til at underskrive kontrakten med FC Barcelona. Junior modtog “kun” 17,2 mio. ved handlen.
Den er kommet under betegnelsen korruption og involverer FC Barcelonas præsident, Sandro Rosell, der nu har trukket sig fra sit prestigefulde job. Han mener, at han vil blive frikendt for korruptionsbeskyldningerne og begrunder sin exit med mordtrusler mod ham, hans kone, Marta Pineda, og deres to teenagerdøtre.
Familiens hjem i den catalanske hovedstad har været beskudt. Det skete i juleferien, hvor familen var bortrejst. Politiet bekræfter, at der var tale om et skudattentat.
“Min familie er meget glad for min beslutning om at trække mig”, siger Rosell.
Han er blevet afløst af Josep María Bartomeu.
 
15 år gammel sag
Samtidig er manden, der i sin tid købte danske Allan Simonsen i tyske Mönchen Gladbach, Josep Lluis Nuñez, dømt for svindel efter 15 års juridisk tovtrækkeri i spanske retssale. Den nu 82-årige ex-præsident i FC Barcelona idømtes 2 ½ års fængsel for at have medvirket til at malke de offentlige kasser for 13 mio. euro. En noget mildere straf end de seks år, han tidligere blev idømt.
Med sine høje alder forventes det dog ikke, at Nuñez kommer bag tremmer.
 
 
…. og så gik turen videre for Stephan
 
Nomadetilværelsen fortsætter for den danske landsholdskeeper, den 32-årige Stephan Andersen.
I La Danesas februarudgave fortalte han og hans kone, Jeanette Krause, hvor let og ubesværet de tog Stephans omskiftelige fodboldtilværelse med tidligere jobs i Danmark, England, Frankrig og nu i Spanien i Sevilla-klubben Betis. Men inden La Danesa var nået frem til sine mange læsere, blev flyttebilen på ny pakket.
Turen gik til Deventer i Holland til klubben Go Ahead Eagles, nyoprykket i den bedste række Æresdivisionen, som for en halv sæson lejede Stephan Andersen i Betis, der havde ladet ham erstatte af den tidligere Real Madrid-målmand Antonio Adãn, som hermed kom retur til Spanien efter et lidet succesfuldt ophold i den italienske klub Cagliari.
Stephan startede i sin nye klub med en sejr – Adãn med et nederlag.

 
Sæsonens resultater for Málaga CF
 
La Liga:
Valencia – Málaga CF 1-0 (0-0)
Málaga CF – FC Barcelona 0-1 (0-1)
Sevilla – Málaga CF 2-2 (1-1)
Málaga CF – Rayo Vallecano 5-0 (3-0)
Real Sociedad – Málaga CF 0-0.
Málaga CF – Almería 2-0 (0-0)
Valladolid – Málaga CF 2-2 (0-1)
Málaga CF – Osasuna 0-1 (0-1)
Real Madrid – Málaga CF 2-0 (0-0)
Málaga CF – Celta Vigo 0-5 (0-2)
Espanyol – Málaga CF 0-0
Málaga CF – Betis 3-2 (1-1)
Granada – Málaga CF 3-1 (0-0)
Málaga CF – Athletic Bilbao 1-2 (1-0)
Villarreal – Málaga CF 1-1 (1-0)
Málaga CF – Getafe 1-0 (0-0)
Elche – Málaga CF 0-1 (0-1)
Málaga CF – Atlético Madrid 0-1 (0-0)
Levante – Málaga CF 1-0 (1-0)
Málaga CF – Valencia 0-0
FC Barcelona – Málaga CF 3-0 (1-0)
Málaga CF – Sevilla 3-2 (1-0)
Rayo Vallecano – Málaga CF 4-1 (3-0)
Málaga CF – Real Sociedad 0-1 (0-1)
Herefter lå Málaga CF nummer 17 og fjerdesidst i La Liga. Tre hold rykker ud.
Træningskamp:
Málaga CF – Dynamo Kiev 1-3
 
 
Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca
 
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid, oplæg og i restaurant Casa Danesa og bus tur-retur til stadion fra Fuengirola.
 
La Liga-kampe i Málaga i marts:
Den 1. kl. 16.00: Málaga CF – Valladolid
Den 15. Kl. 20.00: Málaga CF – Real Madrid
Den 26./27. marts Málaga CF – Espanyol
(Kamptidspunkt endnu ikke fastsat – tv bestemmer)
 
Kontaktpersoner:
Formand Morten Møller 617 700 424
info@Málaga-support.dk
Kasserer Uffe Madsen 649 814 842
Uffe@spaininvest.net
La Peña de Dinamarca er den en eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 200 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og børnehospitalet i Málaga.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk
 
 
 
Spansk spiller til Danmark
 
Den andalusiske 2. divisionsklub Recreativo de Huelva har solgt Alexander Szcymanowski med polske rødder til den danske Superliga-klub Brøndby IF. Pris 1 mio. euro.
Alexander har hidtil opholdt sig på den københavnske vestegn på en halvårlig lejeaftale med succes i de kampe, han har spillet som venstre wing for Brøndby.
Han er født den 13. oktober i Buenos Aires i Argentina og kom til Huelva i 2012 efter at have spillet i en række mindre spanske klubber forinden.
Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa