Det danske magasin i Spanien
13-03-13-Malaga-Oporto14
 
Måtte punge ud med 400.000 euro til Demichelis for at kunne købe hans landsmand, Pablo Perez, i Argentina.
 
I slutningen af december 2013 afholdtes den årlige generalforsamling i Málaga Club de Fútbol i presserummet på Estadio La Rosaleda. En formsag, da klubejer Al-Thani sidder på 98% af aktierne.
 
Han var ikke selv til stede, så seancen blev ledet af generaldirektør Vicente Casado, vicedirektør Manuel Novo, klubrådgiverne Francisco Martín Aquilar, Antonio Benitez samt Ben Barek og Málaga CFs juridiske repræsentant, advokat Joaquín Jofre. 2013-regnskabet, som ikke er blevet anskueliggjort for offentligheden, godkendtes ligesom dette års budget på 42 mio. euro.
Casado kunne oplyse, at en økonomisk omstrukturering vil betyde, at La Liga-klubben er gældfri inden for de næste tre år. Afdragsordninger (herunder med skattevæsenet) holdes.
 
Gæld til spillere
Hvad, der ikke blev oplyst, er, at blandt kreditorerne findes fortsat nuværende og tidligere spillere. Således den 33-årige argentiner Martín Demichelis, som før denne sæson forlod klubben til fordel for i første omgang Atlético Madrid for dernæst lynhurtigt at skifte videre til den tidligere Málaga-træner Manuel Pellegrinis Manchester City-mandskab i England. Forsvarsspilleren opnåede fra 2011-13 i alt 84 kampe for Málaga med syv scoringer.
Demichelis gik via sine advokater pludselig til pressen med et krav mod Málaga CF på 400.000 euro. Penge klubben skyldte ham bl.a. i bonusser i successæsonen i Champions League 2012-13. Han havde ellers gået stille med dørene, men da Málaga CF ikke reagerede på hans henvendelser, tog han og hans repræsentanter fat i offentligheden.
 
Kunne ikke handle
Den gæld betød, at Málaga CF ikke kunne handle spillere i transfervinduet i januar. Financial Fair Play fastsat af det europæiske fodboldforbund, FIFA, og kopieret af det professionelle spanske fodboldforbund skal holdes. Bruddet herpå bevirkede tidligere, at Málaga CF fik et års karantæne for deltagelse i europæiske fodboldturneringer som Champions League og Europa League.
 
På det tidspunkt forhandlede Málaga CFs genansatte sportsdirektør, Mario Hussilos, med den argentinske midtbanespiller José Sosa og hans rådgivere om et skifte fra den ukraineske klub Metalist til Málaga. Sosa ville til europæisk fodbold, så han kunne overbevise Argentinas landstræner om, at han er god nok til sit lands hold ved VM i Brasilien til sommer. Men i 11. time fandt den 28-årige Sosa, at Atlético Madrid med den argentinske træner Simeone nok var en bedre destination for ham. Han debuterede på bænken for Atlético netop mod Málaga CF den 4. januar på Estadio La Rosaleda.
 
Hurtige løsninger
Málaga CF fandt i en fart en løsning på betaling af gælden til Demichelis og sikrede sig i stedet en anden argentiner, den 28-årige offensive midtbanespiller Pablo Perez fra klubben Dewells Old Boys, der i sidste sæson havde FC Barcelonas nuværende træner “Tata” Martinos som chef. Perez tiltrådte på en 3 ½ årig kontrakt for købssummen 950.000 euro.
Málaga måtte imidlertid også finde en løsning på en anden økonomisk affære, der kom op til overfladen.
Det havde knebet med lønudbetalinger til spillerne i slutningen af 2013. En sag vicepræsident Myoad Shatat beklagede overfor spillerne med hvem, han indgik en ordning. Disse havde ellers troet, at manglende løn blev et overstået klub-kapital i sidste sæson, hvor det for alvor kneb med den disciplin.
Shatat undskyldte sig med administrative problemer…
Ved redaktionens slutning havde Málaga CF ikke sikret sig flere nye spillere.
Men det kunne nås inden transfervinduets udløb fredag den 31. januar.
 
Facts om Pablo Perez
Fulde navn: Pablo Javier Perez
Fødselsdato: 10. august 1985
Fødested: Rosario, Argentina
Højde: 1.79 meter
Vægt: 80 kilo
Position: Midtbanen (nr. 11)
Klubber:
2006 – 2009: Newells Old Boys, Argentina
(46 kampe – 3 mål)
2009 – 2010: Udlånt til Emelec, Ecuador
(13 kampe – 2 mål)
2010 – 2011: Udlånt til Union de Santa Fe, Argentina
(28 kampe – 3 mål)
2011-2013: Newells Old Boys, Argentina
(72 kampe – 14 mål)
 
Om Dewells Old Boys
Et specielt navn på den klub Pablo Perez kommer fra i Rosario i Argentina.
Den er opkaldt efter sin engelske stifter, Isaac Newell, der grundlagde klubben i 1903.
Det er blevet til seks argentinske mesterskaber i 1974, 1988, 1991 1992, 2004 og 2012.
Klubbens hjemmestadion hedder Estadio Marcelo Bielsa opkaldt efter en af klubbens store spillere og ledere, Marcelo Bielsa, der har været landstræner i flere lande og i sidste sæson stod i spidsen for Athletic Bilbaos Liga-mandskab.
Sæsonens resultater
La Liga:
Valencia – Málaga CF 1-0 (0-0)
Málaga CF – FC Barcelona 0-1 (0-1)
Sevilla – Málaga CF 2-2 (1-1)
Málaga CF – Rayo Vallecano 5-0 (3-0)
Real Sociedad – Málaga CF 0-0.
Málaga CF – Almería 2-0 (0-0)
Valladolid – Málaga CF 2-2 (0-1)
Málaga CF – Osasuna 0-1 (0-1)
Real Madrid – Málaga CF 2-0 (0-0)
Málaga CF – Celta Vigo 0-5 (0-2)
Espanyol – Málaga CF 0-0
Málaga CF – Betis 3-2 (1-1)
Granada – Málaga CF 3-1 (0-0)
Málaga CF – Athletic Bilbao 1-2 (1-0)
Villarreal – Málaga CF 1-1 (1-0)
Málaga CF – Getafe 1-0 (0-0)
Elche – Málaga CF 0-1 (0-1)
Málaga CF – Atlético Madrid 0-1 (0-0)
Levante – Málaga CF 1-0 (1-0)
Málaga CF – Valencia ???
Efter disse de første 20 kampe lå Málaga CF nr. ???? i La Liga.
Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden frokostarrangement, oplæg og bus tur-retur til stadion fra Fuengirola.
 
La Liga-kampe i Málaga i februar:
Den 1. kl. 22 Málaga CF – Sevilla
Den 15./16. Málaga CF – Real Sociedad
Den 1./2. marts Málaga CF – Valladolid
(Nogle kamptidspunkter endnu ikke fastsat)
 
Kontaktpersoner:
Formand Morten Møller 617 700 424
info@Málaga-support.dk
Næstformand Uffe Madsen 649 814 842
Uffe@spaininvest.net
La Peña de Dinamarca er den en eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 200 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og børnehospital i Málaga.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk
 
Endnu en træner-fyring
I januar fandt den tredje træner-fyring i La Liga sted. Valencia skilte sig af med serberen Morislav Djukic og lod ham erstatte af argentineren Juan Antonio Pizzi. Han er 45 år og har tidligere ført San Lorenzo til det argentinske mesterskab.
La Liga-sæsonens tidligere trænerfyringer:
Osasuna: Jose Luis Mendilibar ud – Javi García ind.
Betis: Pepe Mel ud – Carlos Garrido ind.
Siden er Pepe Mel blevet ansat i den engelske Premier League-klub West Bromwich, hvor Steve Clark røg ud. Mels kontrakt lyder på halvandet år.
Af Morten Møller. Foto: Málagacf.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.