Det danske magasin i Spanien
BodyTalk – en behandlingsform baseret på helhed, bevidsthed og kvante

BodyTalk - en behandlingsform baseret på helhed, bevidsthed og kvante

shutterstock 124317133
 
Lige så simpel BodyTalk er, lige så kraftfuld er den – og kompleks at forklare. Den kan nemlig ikke rigtig sammenlignes med andre behandlingsformer.
Da BodyTalkeren tappede på mit hoved under min allerførste session, måtte jeg undertrykke et smil. Helt ærligt, tænkte jeg. Allerede efter et par dage måtte jeg imidlertid tørre smilet af mit ansigt, for flere ‘fastgroede’ lidelser, som jeg næsten havde vænnet mig til at leve med, var helt væk, og en transformation var sat i gang dybt indeni mig.
 
WholeHealthcare er et udtryk for det, vi BodyTalkere laver. Et nyt udtryk præsenteret af vores brancheforening, International BodyTalk Association, på verdenskonferencen i Malta. Vi er godt 2.000 behandlere fordelt på over 50 lande, og sammen arbejder vi løbende på at udvikle ikke blot vores teknikker, men også måden at formidle budskabet på. BodyTalk handler om at forstå kroppens psykologi og den indflydelse, den har på vores helbred. I stedet for at fokusere på symptomer finder BodyTalk de underliggende årsager ved at tage de psykiske, emotionelle og miljømæssige faktorer i betragtning. BodyTalk er helhedsbaseret i den forstand, at hele personen adresseres, hele klientens liv tages med, når helbredet skal styrkes og sygdomme heles.
Når først man begynder at forstå den enorme mængde af dynamiske systemer, der arbejder i vores Krop/Sind/Ånd-kompleks, giver det mening, at en optimering af kommunikationen mellem alle disse systemer kan forandre og forbedre vores helbred. Ved at adressere hele mennesket og ikke bare sygdommen eller symptomerne, afdækker BodyTalk det, der foregår bag de fysiske symptomer og på den måde finder vi frem til problemernes rod.
 
Alt hænger sammen i vores Krop/Sind/Ånd-kompleks. Lidt ligesom en computer; uden skærmen kan du ikke se, hvad der foregår, og uden tastaturet kan du ikke gøre noget ved det eller med det. Det hele hænger sammen og fungerer ikke optimalt uden fuldstændig kommunikation internt i systemerne og systemerne imellem. Computeren er også et billede på, hvordan vores hjerne og hjerte fungerer. Hjernen, som computerens processor, behandler data, og hjertet, som harddisken, gemmer information. Det er derfor, tapping på hoved og brystben er så vigtig i en BodyTalk-session, hvor kommunikationsblokering highlightes og bringes frem til vores bevidsthed samt at ændringerne lagres i kroppen.
 
Ikke to Krop/Sind/Ånd-komplekser er ens, og derfor får hver enkelt klient den session, som han/hun har brug for på det specifikke tidspunkt. Resultaterne kan ske omgående eller over tid, og forandringerne udfolder sig ikke altid, som vi forventer. At tingene ikke altid er, som de ser ud til, er nemlig en typisk oplevelse under en BodyTalk-session.
Krop/Sind/Ånd-kompleksets intelligens er langt større end vores evne til at opfatte bevidst. At være åben overfor det faktum, at vi ikke behøver at vide eller forstå, hvordan ubalancerne korrigerer sig selv, er en af de vigtigste nøgler til at arbejde med BodyTalk.
Krop/Sind/Ånd-komplekset vil bringe det frem i vores bevidsthed, der er nødvendigt, når det er nødvendigt for at få skiftet til at ske. BodyTalk arbejder med det individuelle menneske. Tre klienter kan opsøge mig med det samme fysiske symptom af tre vidt forskellige årsager – og hver enkelt session vil være helt unik.
Jeg oplever ofte, at det hos nye klienter er generelle balanceringer, der kommer op i sessionen først; vejrtrækningen, hjerne/hjerte-samarbejdet, kroppens energisystemer etc. Vi lever i en travl verden, og vi forventer hurtige resultater, men nogle gange er det nødvendigt med en langsommere proces, så hele Krop/Sind/Ånd-komplekset kan følge med.
 
Lyt til og forstå din krop
I den vestlige verden er vi vant til at fortælle kroppen, hvad den skal. Evnen til at lytte til Krop/Sind/Ånd-komplekset er noget, vi skal lære påny. Eller måske nærmere skal vi aflære alt det, vi troede vi vidste… for at kunne sige: “Min krop ved, hvad den har brug for. Jeg er nødt til at lytte til den” i stedet for at sige: “Jeg ved, hvad der er bedst for min krop. Den skal lytte til mig”.
Her må man være åben overfor, at det ens ego tror, at kroppen har brug for, ofte er et udtryk for en dybere ubalance. Det kan fx være aspekter af vores fysiske krop, der har mistet forbindelsen til hinanden og er holdt op med at fungere efter hensigten pga. fastlåste tankemønstre og overbevisninger i sindet.
 
Det er ikke noget, vi skal lære, men noget vi skal forstå. Vores helbred er multifacetteret og har mange lag. Kompleksiteten ligger langt over vores fatteevne, uanset om vi er havnearbejdere eller hjerneforskere. Alt det, vi tror vi ved, er blot toppen af isbjerget. At erkende det åbner i sig selv døren til en større forståelse, en klarere hjerne og dermed en sundere krop. Og her har havnearbejderen måske bedre vilkår end hjerneforskeren. Der er mindre stof at aflære. Jeg ser flere børn i min klinik, og en af dem sagde for nylig, da en BodyTalk-session var slut: “Det er magi, det du laver”. Og det er godt nok for ham. Han behøver ikke at vide noget med hvidkitlet sikkerhed. Bare det virker. Og netop derfor sker skiftene langt hurtigere hos børn og dyr end hos voksne mennesker.
 
BodyTalk er en helt ufarlig og non-invasiv behandlingsform. Ekstrem simpel og ekstrem kraftfuld på samme tid. For mig personligt har BodyTalk gjort mig bevidst om den kraft, som mine tankemønstre og især mine begrænsede forestillinger om mig selv har haft for mit liv og mit helbred. Befrielsen herfor er en varig proces, for jeg nyder samtidig at leve i en moderne verden, og vil konstant blive bombarderet med alt muligt fra alle sider. Nogle gange oplever jeg blot befrielsen i små glimt, hvor intellektet giver slip, men det kan være nok til at få helingen til at ske.
 
Jeg er taknemmelig og stolt over at arbejde med BodyTalk, at dygtiggøre og videreudanne mig i denne fascinerende verden.
 
Vil du bestille tid til en session eller have mere information, er du velkommen til at ringe til mig på tel. 0034 607 62 91 06 – eller læse mere om BodyTalk på www.ladanesa.com. Skriv BodyTalk i søgefeltet og du kan vælge imellem BodyTalk-artikler om alt lige fra vinterdepressioner, udbrændthed og stress til migræne, fibromyalgi, kræft, diabetes og angst.
 
Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.