Hvorfor dit og hvorfor dat? Når man bliver lidt blød i knæene

Hvorfor dit og hvorfor dat? Når man bliver lidt blød i knæene

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Parkering

Der er meget, der undrer os, når vi kommer fra vores vante rammer i Norden til de sydlige himmelstrøg i Spanien, og her på redaktionen modtager vi da også spørgsmål om alt lige fra: Hvorfor står æggene ikke på køl i supermarkederne? og Hvorfor er spanske politikere så korrupte? til Hvorfor kører nogle biler rundt med et L i bagruden? og Hvorfor er det så sparsomt med økologiske varer i butikkerne? I en række klummer behandler vi nogle af disse til tider vanskelige og andre gange ret banale spørgsmål, som ikke desto mindre er kilde til stor undren bl.a. såvel skandinaviske tilflyttere som ferierende i Spanien. Har du noget, du undrer dig over, og som du synes, vi skal undersøge, så send en mail til kasper@norrbom.com.
 

“Årh, nu har jeg sikkert fået en bøde,” tænker manden, mens han går mod sin bil, som, han selv mener, er parkeret korrekt. Han ser parkeringsvagten 50 meter væk fra sin bil, og der under vinduesviskeren sidder en seddel. Det er ikke er en flyer med en reklame fra et politisk parti eller en virksomhed, der går ind for grøn energi. Nej, det er en lige præcis den seddel, han frygter allermest. En bøde. Manden sætter efter parkeringsvagten, mens skælds- og bandeordene flyver ud af munden på ham.

“Den pokkers p-vagt! Hvorfor får jeg en bøde, din idiot?”
Parkeringsvagten tager roligt imod de verbale slag og kan ikke gøre andet end at forklare, at sådan er reglerne.
Det er hverdag for mange parkeringsvagter i Skandinavien, der bliver mødt med tilråb og nedladende bemærkninger. Fordommene er ofte, at parkeringsvagter er ældre mænd og damer, der har behov for at være autoriteter.
Og så tænker du, ja, ja, det ved vi da godt, så hvorfor skal jeg vide det?
 
shutterstock 81122674
Der er en grund. For når jeg går rundt i Fuengirola, har jeg tit undret mig over borgernes forhold til parkeringsvagterne. For jeg har endnu ikke set nogen, der bliver uvenner med parkeringsvagterne, og der er ingen, der anfægter deres arbejde. Og så er gennemsnitsalderen i hvert fald ikke 37 år for de parkeringsvagter, jeg har set.
Nej, det er nemlig unge, smukke piger, der bærer deres uniform på en sådan måde, at de udstråler autoritet, men også sagtens kunne være modeller.
De fleste har mørkt hår, kasket og så går de med deres arbejdsredskaber, i form af kamera og indtastningsdims, i hånden og ser efter om bilerne er parkeret korrekt, eller om parkeringsbilletten er udløbet.
Jeg hører fra mange kvinder, at de kan lide mænd i uniform, og nu kan jeg sige, at jeg også tror, at der er en del mænd, der kan lide kvinder i uniform. I hvert fald efter jeg har set parkeringsvagterne i Fuengirola.
Men hvorfor er det, at jeg næsten kun har set yngre, kvindelige parkeringsvagter? Ikke at det gør mig noget, for det er bestemt med til at gøre gadebilledet flottere, men det undrer mig bare, for sådan er det ikke i Skandinavien.
Det måtte jeg undersøge, så jeg ringede til firmaet Dornier, hvis ansatte er parkeringsvagter, og her var svaret blot, at der ikke var en specifik grund til det, men at det fortrinsvis er unge kvinder, der søger job som parkeringsvagt. Altså de unge, smukke kvinder. Receptionisten fra Dornier, som jeg talte med, fortalte også, at det faktisk er 80 procent af deres parkeringsvagter, der er kvinder.
Om der ligger en skjult bagtanke ved jeg ikke, men jeg må indrømme, at jeg har tænkt tanken, at det var en skjult taktik af firmaet, for hvem kan blive sur på en smuk parkeringsvagt, hvis man får en bøde for en ulovlig parkering? Ja, jeg kunne nok ikke.
Men ifølge Dornier er det altså ikke derfor. Det er bare tilfældigt. Men den tilfældighed gør ikke mig noget, for man bliver sgu lidt blød i knæene, når de slentrer hen ad gaden og holder øje med om, vi andre har parkeret korrekt.
Af Kasper Ellesøe

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa