Det danske magasin i Spanien
Sheiken holder sig i ro
03-11-13-Malaga-Betis05
Han ses ikke mere i hans reviderede fodboldprojekt, Málaga CF, der nu får ros for eksemplarisk økonomi – men resultaterne er svingende.

Tavsheden er larmende fra Doha i Qatar.Det er her, hvor Málaga Club de Futbols ellers så storkaglende klubejer sheik Abdullah Al Ahmed Al Thani har domicil.
Han viser sig ikke længere i den klub, han sidste sæson bragte i økonomisk uføre med udelukkelse fra de europæiske turneringer som følge. Og hans talrige udgydelser på Twitter mod det europæiske fodboldforbund, UEFA, det spanske professionelle forbund, LFP, og hans spillere, er ophørt.
Al Thanis vicepræsident i Málaga CF, Abdullah Ghnub, dukker et par gange om året op på klubadressen på Martiricos i Málaga for en beroligende strategi-snak med pressen. Men dagligdagen Málaga CF styres af den administrerende vicepræsident Moayad Shatat og generaldirektør Vicente Casado.
“Og klubben skal ikke sælges. Den er under opbygning,” fastslår de.
Shatats og Casados hovedopgave efter sidste sæsons triumf med en sensationel kvartfinaleplads i Champions League og efterfølgende udelukkelse af det fine europæiske selskab blev at sælge dyrt og købe eller leje spillere billigt. Topnavne som Isco, Demichelis, Joaquin og Toulalan røg til Real Madrid, Manchester City, Fiorentina og Monaco, og de er blevet erstattet af forholdsvis ukendte aktører suppleret med spillere af egen avl. En god og lovende blanding af spillere, der er styret af den tyske træner Bernd Schuster. Men resultaterne i La Liga har været meget svingende. (Se resultatlisten)
 
Et godt eksempel
“Vi lægger vægt på økonomisk stabilitet og samarbejdet med vores ungdomsakademi. Gælden er ude af verden. Vi skylder ingen klubber, spillere eller medarbejdere noget og har en afdragsordning med skattevæsenet, som vi følger til punkt og prikke. Vi er nu et af de bedste eksempler på Financial Fair Play såvel i Spanien som i UEFA. Vores budget balancerer,” sig Shatat og fortsætter.
“Schuster er blevet sat i spidsen for et langsigtet projekt, hvor vi indenfor fem år igen skal spille i toppen af La Liga og spille europæisk fodbold. I den forbindelse er det vigtigt, at vi i samarbejde med Málaga kommune får bygget et nyt akademi, så vores dygtige og ekspanderende ungdomsafdeling kan samles et sted.”
Casado tilføjer, at budgettet er på 42 mio. euro og altså dobbelt så stor som i 2010, da Al Thani for 36. mio. euro købte Málaga CF.
 
Dukker op en dag
Al-Thani kommer sjældent i klubben, men Shatat forsikrer, at det sker en dag.
“Han har jo også marina-projektet La Bajadilla i Marbella at tage sig af lige som hans selskaber har andre investeringer rundt om i verden. Han investerede i sin tid 150 mio. euro i Málaga CF og kan nu glæde sig over, at alt kører efter bogen. Og joh, Al Thani skal nok dukke op en dag. Han ønsker at kende til alle detaljer i klubben, men han satte jo mig til at styre den. Jeg bor i Málaga og viser mig i klubben hver eneste dag og tager med begejstring til mange af vores udekampe. Og det er en glæde for mig, at vores Liga-hold klarer sig godt,” siger Shatat.
 
19-06-2013PRESENTACION DE SCHUSTER01
 

Om sheik Al Thani

Født den 29. september 1969.
Udnævnt til eksternt medlem af bestyrelsen i Doha Bank den 3. juni 1996.
Formand for bestyrelsen for forretningsimperiet Nasser Bin Abdullah & Sons Group.
Er fra Qatars herskende familie med regent Sheik Hamad i spidsen.
Købte Málaga CF for 36. mio. euro i juni 2010 af Lorenzo Sanz, tidligere præsident for Real Madrid.
Medlem af bestyrelsen i Qatars Rideforbund.
 
Topledelsen i Málaga CF er arabisk
Málaga Club de Fulbol styres overordnet af arabere:
Præsident: Sheik Abdullah Al Thani, Doha, Qatar.
Vicepræsident: Abdullah Ghnub, Doha, Qatar.
Administrerende vicepræsident: Moayad Shatat, Doha, Qatar. (Født Jordan)
Rådgivere:
Francisco Martín Aguilar, Málaga, Spanien.
Antonio Fernández Benítez, Málaga, Spanien.
Abdullah Ben Barek, Málaga, Spanien. (født i Marokko)
Generaldirektør: Vicente Casado, Málaga, Spanien.
Vicegeneraldirektør: Manuel Novo, Málaga, Spanien.
Málaga CF er et aktieselskab, hvor Al Thani sidder på 97 procent af aktierne.
 
05-09-12-01-RpMoayad Shatat02

Mål nummer 600

Eliseu Pereira dos Santos – i daglige tale blot kaldet Eliseu – blev noteret for Málaga CFs La Liga-scoring nummer 600, da Betis søndag den 3. november blev besejret 3-2 på Estadio La Rosaleda i Málaga. Den 30-årige portugiser scorede til 2-1.
De andre 100 måls-scoringer i klubbens historie:
Catanha fra Brasilien– nr. 100.
Dely Valdez fra Panama – nr. 200.
Edgar fra Portugal – nr. 300.
Fernando fra Spanien – nr. 400.
Juanmi, Spanien – nr. 500.
Sidstnævnte spiller stadig på Málaga CFs La Liga-hold. Han er 21 år.
 

Kontrakt-forlængelser

Målmand Willy Cabellero – 32 år – til juni 2017.
Højre back Jesus Gamez – 28 år – til juni 2017.
Centerforsvarer Weligton – 34 år – til juni 2015.
Midtbanespiller Portillo – 23 år – til juni 2016.
Midtbanespiller Darder – 19 år – til juni 2017.
Forhandlinger pågår med venstre wing Eliseu – 30 år.
 
Sæsonens resultater
Valencia – Málaga CF 1-0 (0-0)
Málaga CF – FC Barcelona 0-1 (0-1)
Sevilla – Málaga CF 2-2 (1-1)
Málaga CF – Rayo Vallecano 5-0 (3-0)
Real Sociedad – Málaga CF 0-0.
Málaga CF – Almeria 2-0 (0-0)
Valladolid – Málaga CF 2-2 (0-1)
Málaga CF – Osasuna 0-1 (0-1)
Real Madrid – Málaga CF 2-0 (0-0)
Málaga CF – Celta Vigo 0-5 (0-2)
Espanyol – Málaga CF 0-0
Málaga CF – Betis 3-2 (1-1)
Granada – Málaga CF 3-1 (0-0)
Efter de første 13 kampe lå Málaga CF nr. 14 i La Liga.
 
Al Thani
 
Málaga CF nomineret til “Årets bedste klub”
Det vakte opsigt ikke alene i Europa, men i hele verden, at det undertippede Málaga-hold nåede helt frem til kvartfinalerne i Champions League i foråret. Her blev holdet besejret knebent af mægtige Dortmund på en dommerfadæse. Derfor er Málaga CF nomineret af Globe Soccer Awards som “Den bedste klub i 2013”. De øvrige nominerede ved kåringen er Bayern Munchen, Tyskland, Chelsea, England, Juventus, Italien, og Basel, Schweiz. Prisoverrækkelsen finder sted en storstilet ceremoni den 28. og 29. december i Dubai.
Sidste år vandt Atletico Madrid prisen, og i 2011 FC Barcelona.
 

Málaga-talent på landsholdet

Málaga CF’s sportsakademi udklækker ofte talenter til landshold. Senest er Javier Ontiveros Parra udtaget til det spanske U17-landshold. I midten af november spillede U17-landsholdet to testkampe i Tyskland på henholdsvis på Wetzlar Stadion og Georg-Gaßmann-Stadion.
Akademiet rummer også mange unge talenter fra Sydamerika, hvis forældre bor og arbejder i Andalusien. Derfor er klubben også repræsenteret med unge talenter på national-mandskaber i de sydamerikanske lande.
Málaga CF har en afrikansk ungdomslandsholdspiller. Den 17-årige La Liga-spiller Fabrice spiller på Camerouns A-landshold.
 

Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside, beskyttet for eventuel regn.
Forinden frokostarrangement, oplæg og bus tur-retur til stadion fra Fuengirola.
 
La Liga-kampe i Málaga i december:
Den 14. december kl. 22.00: Málaga CF – Getafe.
Copa del Rey:
Den 6., 7. eller 8. december:
Málaga CF – Osasuna.
(TV fastsætter spilletidspunkt)
 
Kontaktpersoner:
Formand Morten Møller 617 700 424
info@Málaga-support.dk
Næstformand Uffe Madsen 649 814 842
Uffe@spaininvest.net
 
La Peña de Dinamarca er den en eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF. Den tæller mere end 200 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena. Medlem af federationen af fanklubber i Málaga CF.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk
Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.