Det danske magasin i Spanien
24-09-13-Malaga-Almeria19
 
Forlængede sin kontrakt med fire år og rundede sin kamp nummer 100 med ordene “Mit hjerte er i Málaga” – men nu kalder Manchester City
 
Han er født den 28. september 1981 ved bredden af Parana-floden i Argentina.
I byen Santa Elena med knap 20.000 indbyggere.
Nu bor Wilfredo “Willy” Daniel Caballero i Andalusiens hovedstad, storbyen Málaga, med sin kone Lucia og deres to piger Guillermina og Aitana. Et lykkeligt liv ved Middelhavet, skulle vi hilse og sige.
Så lykkeligt, at Super-Willy – som ankermanden på Málaga CF’s La Liga-mandskab med rette kaldes – prompte erklærede sin kærlighed til egnen og befolkningen, da han forlængede sin kontrakt til 2017 med ordene:
“Mit hjerte er i Málaga”.
Og herefter rundende han sin kamp nr. 100 for klubben, hvor han har haft perlerække af pragtpræstationer i hans to og et halvt år i klubben. I Málagas succes-sæson 2012-2013 kåret som bedste målmand i Champions League og med en bemærkelsesværdig rekord i 2011, da han holdt sit mål rent i 480 kampminutter i træk. Den tidligere rekord stod landsholdskeeperen Pedro Contreras for med 429 minutter i sæsonen 2001-02.
Den 32-årige argentiner er nu inde i billedet til det argentinske landshold ved VM i Brasilien næste år.
Og bulletiner fra Manchester City lyder på, at træner Manuel Pellegrini, der overtog manager-jobbet i denne klub efter triumf-årene i Málaga CF, ønsker at hente ham i januars transfervindue. Han er ikke ubetinget tilfreds med den nuværende keeper, Joe Hart.
Ved Málagas kontraktforlængelse med Willy satte klubben priskiltet på 20 mio. euro på ham.
 
Har tabt sig
“Jeg arbejder hårdere end nogensinde og har tabt mig i vægt under min nye målmandstræner Angel Jesus Mejan (tidligere Atletico Madrid, Besiktas og Rayo Vallecano, red.). Vi arbejder alle intenst i cheftræner Bernd Schuster ledelse, og opgaven er at sørge for, at resultaterne i La Liga står mål med sliddet. Alle har vi tilpasset os den nye coaching-stil. Vi har begået fejl – endda alvorlige – i flere af kampene i denne sæson, men jeg er imponeret af den positive indstilling på holdet,” har Willy Caballero udtalt.
 
Vil tage glad hjem
Willy tænker selvfølgelig tilbage på den sportslige storhedstid i Málaga CF i sidste sæson med holdkammerater som Isco, Demichelis, Toulalan og Joaquin, men han har vænnet sig til de nye på deres pladser, Anderson, Pawlowski, Tissone og Angeleri.
“Vi har fortsat et stærkt forsvar og viser lovende takter helt fremme”, konstaterer Willy.
Hvad er dit ønske for holdet i denne sæson?
“At vi når lige så vidt som i sidste. Vi skal levere fodbold og resultater, som alle vore fans og hele byen nyder”.
Og for dig selv?
“Jeg er altid selvkritisk og hård ved mig selv. Jeg vil yde stort og tage glad hjem.”
Og hvor længe bliver du så ved?
“I hvert fald de fire år mere, min kontrakt i Málaga CF varer. Så er jeg blot 36 år!
Og mit hjerte føles mere som en “Malagueno” for hver dag.”
Willy Cabellero er en stolt og ærgerrig mand – Erfarede vi.
 
Købt for 900.000 – vurderet til 5. mio
I takt med den store succes er markedsprisen på Willy Caballero steget stødt.
Den er nu på 5 mio. euro – omend Málaga vil forlange 20 for ham! Málaga CF købte ham den 10. februar 2011 i den daværende 2. divisionsklub Elche CF for 900.000 euro. Altså en handel udenfor transfervinduet, der lovmæssigt kunne lade sig gøre, fordi Málaga CF havde begge sine målmænd, Sergio Asenjo, nu Villarreal, og Ruben, nu Rayo Vallecano skadet.
Hans karriereforløb har været således:
2001-2004: Boca Juniors, Argentina – 15 kampe.
2004-2011 Elche CF, Spanien – 186 kampe.
2006: Udlånt til Arsenal de Sarandí, Argentina – 13 kampe.
2011: Málaga CF – 81 kampe.
2001: Argentina U 20-landshold – 2 kampe.
2004: Reserve-keeper på Argentinas OL-hold, der vandt guld.
 
Sæsonens resultater
Valencia – Málaga CF 1-0 (0-0)
Málaga CF – FC Barcelona 0-1 (0-1)
Sevilla – Málaga CF 2-2 (1-1)
Málaga CF – Rayo Vallecano 5-0 (3-0)
Real Sociedad – Málaga CF 0-0.
Málaga CF – Almeria 2-0 (0-0)
Valladolid – Málaga CF 2-2 (0-1)
Málaga CF – Osasuna 0-1 (0-1)
Real Madrid – Málaga CF ????
Efter de de første ni kampe lå Málaga CF nr.???? i La Liga.
Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden frokostarrangement, oplæg og bus tur-retur til stadion fra Fuengirola.
La Liga-kampe i Málaga i november:
Den 3. november kl. 21.00: Málaga CF – Betis
Den 23./24. november: Málaga CF – Athletic Bilbao
Tidspunktet fastsættes af TV et par uger i forvejen.
 
Kontaktpersoner:
Formand Morten Møller 617 700 424
info@Málaga-support.dk
Sekretær Allan Frank 630 137 206
Allanfrank82@gmail.com
 
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF. Den tæller mere end 200 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmadena. Medlem af federationen af fanklubber i Málaga CF.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk
 
Matchfixing hærger La Liga
I slutningen af sidste sæson indledte Det Professionelle Spanske Fodboldforbund, LFP, matchfixing-undersøgelser efter La Liga-kampen mellem Levante og den senere nedrykker, Deportivo La Coruna, som sensationelt sejrede med hele 4-0.
Nu siger La Liga-præsidenten Javier Tebas, at problemet stikker endnu dybere. Udtalelsen faldt ved en konference i London. Får vi ikke udryddet fænomenet straks, vil infektionen blot vokse uddybede han overfor BBC.
Teba ser primært truslen om aftalte kampe komme udefra fra en international mafia og siger:
“Det er nemmere at få spillere med økonomiske problemer til at være korrupte, men vi kan ikke generalisere. Det sker også, at højtlønnede spillere er involveret.”
Teba går ind for livstidskarantæne, når en spiller, træner eller leder afsløres.
 
Kæmpegæld i Real Madrid
Kongeklubben Real Madrid er rent ud sagt økonomisk på røven.
Det hævder i hvert fald talsmanden for medlemsfraktionen Valores del Madridismo, Carlos Mendoza. Efter at være blevet nægtet taletid til et møde med klubbens delegerede valgte han i stedet at tale ud i den store sportsavis AS.
Real Madrid har en gæld på svimlende 541 mio. euros, oplyser han.
Klubpræsident Florentino Pérez melding lyder på “blot” 90 mio. euro.
“Det er, fordi Pérez kun anerkender den gæld, klubben har til bankerne,” siger Mendoza. “Men det er åbenlyst, at Real Madrid har større gæld. Til spillerne, til andre klubber, til sportsorganisationer og regeringer osv. Alt i alt bliver det til 541 mio. euro, hvilket gør gælden dobbelt så stor som den, Pérez overtog, da han i sin tid afløste den senere klubejer af Málaga CF, Lorenzo Sanz,” lyder det fra Mendoza.
Nu planlægger Pérez at ombygge Santiago Bernabéu stadion i Madrid for 400 mio. euro.
Efter i øvrigt at have betalt 100 mio. euro for den walisiske spiller Gareth Bale!
 
Isco røg ud i pengesag
Real Madrid betalte Málaga CF 30 mio. euro for kometen Isco. Selv fik han en tophyre i den økonomisk plagede storklub, men efterlod nogle gældsposter i det spegede agentspil, som ofte udspiller sig i kølvandet på spillerhandler. Ifølge avisen “El Confidencial” har retten afgjort, at den 21-årige andalusier skylder sin tidligere agent, management-firmaet IMG, 2,6 mio. euro i kommissioner.
Iscos far overtog varetagelsen af sønnens interesser, da midtbanespilleren brød med IMG, som blev overtaget af Eleven Sport for resten af kontraktperioden til 2016.
Men Isco kom ikke ud af sine forpligtelser overfor IMG/Eleven Sport, afgjorde retten.
 
Ny spiller til Málaga CF
Den 27-årige venstre back José Manuel Casado med en fortid i bl.a. Sevilla, Recreativo Huelva, Xerez og Rayo Vallecano har skrevet kontrakt med Málaga CF på en fri transfer. Kontrakten udløber efter sæsonen 2014-2015, men har en option på forlængelse.
Underskrivelsen fandt sted efter et meget grundigt lægetjek, da han siden 12. maj har været ukampdygtig grundet en korsbåndsskade i højre knæ.
Skaden gjorde, at den interesse for ham, som udenlandske klubber viste, forsvandt. Casado havde indtil da spillet en ganske fremragende sæson for La Liga-klubben Rayo Vallecano, som sluttede på en 7. plads. Men den ville ikke forlænge kontrakten med en alvorlig skadet spiller, som ikke kunne indgå i forberedelserne til denne sæson.
Så på fri transfer kunne Málaga CF slå til vel vidende, at det vil tage lidt tid, inden Casado bliver kampklar. Men på sigt er problemet med en substitut for førstevalget som venstre back, den portugisiske landsholdsspiller Antunes, løst.
Casados cv fortæller om i alt 109 La Liga-kampe – heraf de 97 for Rayo Vallecano på tre år.
Så det er en rutineret herre med stor appetit på at genvinde fordums styrke, der ankommer til Málaga CF.
Af Morten Møller. Foto: málagacf.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.