Det danske magasin i Spanien
Koncerndirektøren for Roche Bobois: “En sofa er også til en siesta”

Koncerndirektøren for Roche Bobois: "En sofa er også til en siesta"

Cecile Peyrard og hendes team sammen med Gilles Bonan
 
Det kendte møbelhus Roche Bobois fejrede den 25. september 30 år i Marbella. Pressefolk, leverandører, designere m.m. var inviteret til åbent hus, hvor Cecile Peyrard og hendes team havde inkorporeret den nye efterårs- og vinterkollektion i de tre sammenhængende butikker. Koncerndirektøren for Roche Bobois, Gilles Bonan, var fløjet hertil fra Paris for at deltage i festlighederne. Han stillede sig meget velvilligt til rådighed for det store antal journalister og fotografer og vi var blandt dem, der fik et personligt interview med ham – en overordentlig flink og imødekommende mand med en sund humor. Vi skulle selvfølgelig høre om Roche Bobois, men ville også gerne vide lidt om koncernchefen og hans præference for design, mad og biler.
 
Hvilke designere er blandt dine favoritter?
Der er både designere fra fortiden og nutiden, og hvis jeg skal nævne en fra sidstnævnte, må det være Cédric Ragot. Han har blandt andet designet vores nye sofa, Nautil.
 
I hvilket af de lande, hvor Roche Bobois har butikker, kan du bedste lide maden?
Vi har butikker i over 40 lande, så det er et svært spørgsmål. Men det må være Italien og Spanien.
 
Hvordan videreudvikler man nye ideer hos Roche Bobois? En sofa er vel en sofa?
Der er forskellige processer. Designerne kan komme med deres bud på et nyt møbel, uden at vi har bedt om det. Andre gange sætter vi os ned og brainstormer, hvor vi tager trends og tendenser med i vores overvejelser. Det kan også være i forbindelse med en opgave, for eksempel at glas og marmor eller stål og træ skal kombineres. Så nej, en sofa er ikke bare en sofa – den er resultat af et kreativt samarbejde.
 
Hvad er din yndlingsfarve?
Blå – ikke fordi det også er en modefarve lige nu, men det har det altid været.
 
Når du ser på møbler, kigger du så primært på funktionalitet eller design?
I bund og grund ser jeg efter begge dele. Ofte har æstetikken nok førsteprioritet, for jeg beundrer former og farver, og et møbel, der udstråler begge dele, kan jeg blive helt fascineret af. Men der er jo også det praktiske, for jeg skal bo med og bruge et møbel, så mange gange vinder det praktiske nok kampen.
 
Betyder det noget for dig, hvor godt man tager en lur på en af jeres sofaer?
Ja, selvfølgelig gør det det! En sofa er også til en siesta, til at tage en lille lur, slappe af og nyde livet og tilværelsen.
 
Hvad er det perfekte design for dig?
Less is more.
 
Når man er direktør, kører man vel i en flot bil? Hvad kører du i?
Jeg har en ganske almindelig Audi A4, som jeg bruger til daglig og så har jeg en lidt ældre bil, en Karmann Ghia (sportsvogn fra Volkswagen, red.) fra 70’erne, som jeg holder meget af.
 
Hvis man læser lidt om Roche Bobois’ historie, blev grundideen faktisk til i København, tilbage i begyndelsen af 60’erne. Så hvornår åbner I en forretning i Danmark?
Ja det er korrekt, i 1960 var Francois og Philippe Roche i København sammen Patrick og Jean-Claude Chouchan, og der opstod den interesse for skandinavisk design, som de så importerede til Frankrig. Allerede året efter begyndte de med at finde deres egen identitet. Vi vil gerne åbne en butik i Danmark, vi skal bare have fundet de rigtige og interesserede partnere.
 
Af Mugge Fischer. Foto: Ose del Sol

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.