Det danske magasin i Spanien
Dennis Knudsen – en spansk jernmand

Dennis Knudsen - en spansk jernmand

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Dennis tatovering

En af efterårets mest opsigtsvækkende biografier i Danmark kommer fra makeupartisten og frisøren Dennis Knudsen, der fortæller om sin barske opvækst og samarbejdet med berømte kvinder som Meryl Streep, Nicole Kidman, Paris Hilton og Penélope Cruz. Han beskriver også sin begejstring for Spanien og ikke mindst Lanzarote, hvor han i maj 2013 gennemførte sin anden Ironman.
Dennis Knudsen har to gange gennemført Ironman på Lanzarote. Første gang var i 1998, og anden gang var den 18. maj 2013. Hans hurtigste tid fik han dog den 18. august i år, da han gennemførte de 3,8 kilometer svømning, 180 km cykling og 42,2 kilometer løb på 10 timer, 16 minutter og 54 sekunder. En ganske imponerende tid for den 50-årige frisør, der dermed var næsten en halv time hurtigere end Danmarks kronprins Frederik, der fik noteret tiden 10.45.32.
Selv om Dennis Knudsen satte sin personlige rekord i København, så er hans favoritløb dog Lanzarote.
Der er også en god forklaring på, at Dennis Knudsen spanske tider ikke er lige så hurtige som hans præstation i København, fortæller han.
“Lanzarote er verdens hårdeste Ironman. Både de hurtigste og resten af deltagerne er typisk en time langsommere, end når de gennemfører Hawaii eller de andre store Ironman-konkurrencer. Det skyldes, at Lanzarote har kraftige bølger og masser af blæst,” siger Dennis Knudsen, der også har Lanzarote som sit foretrukne rejsemål.
“De seneste 25 år har jeg været på Lanzarote flere gange om året. Jeg elsker at være der om vinteren. Jeg er som regel i La Santa Sport, hvor motivationen for træning er i top. Det er et sportskompleks, så alle er der for at dyrke en form for sport. Det gør det nemt at finde nogle ligesindede at dyrke motion med,” fortæller Dennis Knudsen, der har været forelsket i Spanien og den spanske kultur, lige siden han besøgte landet første gang som 17-årig.
 
Teenager i Benidorm
I sin selvbiografi fortæller Dennis Knudsen om sin første charterferie, der gik til Benidorm nord for Alicante.
“De penge, jeg tjente, blev blandt andet brugt til den første ferie uden mine forældre, en charterrejse sammen med mine to venner Birgit og Michael til Benidorm i Spanien, den tids Sunny Beach. Vi boede på et typisk Spies-hotel lige ud til vandet og med Københavnerkroen lige rundt om hjørnet. Der spiste jeg hver dag frikadeller og hakkebøffer, og efter at de andre et par gange havde prøvet paella og andet lokalt, fik jeg dem overbevist om at gøre mig selskab. Som 17-årig holdt jeg mig mildt sagt ikke tilbage. Jeg fik virkelig hevet nogle sjusser ind og festede nærmest døgnet rundt. Når vi kom hjem fra byen om natten, godt berusede, larmede vi, så vores naboer, et ældre tysk ægtepar, klagede over os, og vi fik reprimander om at være stille og advarsler om at blive smidt ud. I vores ungdomskådhed fik det os bare til at ville give dem en lektion i, hvad det virkelig vil sige at blive forstyrret. Hver gang vi kedede os, satte vi os alle tre for enden af sengen og bankede den taktfast ind i væggen, mens Birgit stønnede og skreg, og Michael og jeg råbte: »aaah, ich bin geil«, »sehr schön« og »ich komme!« Vi havde en fest, og jeg syntes, at det var helt i orden at genere ægteparret, når de havde installeret sig på et ungdomshotel og endda havde trådt os over tæerne, og før vi nåede at blive smidt ud, havde tyskerne forladt hotellet.”
 
Dennis Penelope Cruz
 
Mødet med Penélope Cruz
Dennis Knudsen har arbejdet som makeupartist på mange film, hvor han har mødt internationale stjerner som Meryl Streep, Uma Thurman, Kirsten Dunst og Nicole Kidman. En af hans første film var Et hjørne af paradis, der udkom i 1997. Her arbejdede han tæt sammen med den spanske skuespiller Penelopé Cruz, som han fortæller om i sin selvbiografi.
“Da den dengang kun 22-årige Penélope fik rollen, havde hun sit lange, mørke, smukke hår, men da hun ankom til optagelserne, var det klippet halvkort. Det var filmholdet bestemt ikke tilfredse med, men til alt held er jeg jo parykmager, så jeg sad i fem dage og arbejdede i døgndrift for at tamburere hende en langhåret paryk, som vi kunne bruge til filmen. Penélope blev for øvrigt så glad for den, at hun tog den med hjem efter optagelserne. Hun var i det hele taget en glad og festlig person, som jeg morede mig meget med i de lange perioder, vi optog filmen i junglen i Costa Rica og Mexico og boede tæt sammen i bungalows. En dag klædte vi os skørt ud. Jeg som slikket alfons med røde kinder, og super smukke Penélope stylede jeg som en vampet, vulgær og slidt prostitueret med paryk og grim øjenskygge og læbestift. Siden dengang har jeg mødtes med hende et par gange i Los Angeles, og jeg håber, at jeg igen en dag får mulighed for at arbejde med hende.”
 
Dennis Knudsens Ironman-tider:
1998 Lanzarote 10.54.31
2013 Lanzarote 12.49.02
2013 København 10.16.54
 
Dennis Knudsen om spansk…
Mad: “Jeg er vild med spansk med. Jeg kan godt lide enkeltheden i tapas. Paella har jeg til gengæld skullet vænne mig til. Muslinger og blæksprutter kan jeg ikke lide, så det spiser jeg udenom.”
Siesta: “Siestaen er god for arbejdsmoralen. Man trækker lige stikket ud, og så er man klar til at arbejde igen, når det er blevet køligere.”
Sprog: “Det spanske sprog er flot. Det har et godt gehør. Jeg ville gerne lære at tale det, men det er desværre ikke blevet til så meget mere end ‘una cerveza, por favor’.”
Dennis Knudsens selvbiografi udkom den 26. september i år.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa