Det danske magasin i Spanien
 
wellington - 18-09-12-Malaga-Zenit12

Til Madrid, Buenos Aires, Casablanca, Rom og Birmingham for salg og køb af spillere, mens Baptista grædende tog afsked med Málaga CF – og så brækkede kaptajn Weligton uheldigvis kravebenet på Villa Park.
 

Han afløste glansfiguren Fernando Hierro, da landskamprekordholderen med den store internationale karriere pludselig gav op og forlod topposten som øverste chef i Málaga Club de Futbol. Vicente Casado overtog det tidskrævende job med de mange udfordringer, der var kommet som følge af klubejer Al-Thanis økonomiske skalten og valten. Casado var ellers Business Development Manager. En tjans, han blot havde bestridt et år, men med sin store erfaring i sportsverdenen indenfor såvel cykling, tennis som fodbold i Frankrig, hvor han er opvokset blev han forfremmet.

En af de første og sureste opgaver for Casado blev turen til Málaga-spillernes træningslejr i Alicante for et år siden. Her måtte han overbringe både spillere og træner Pellegrini den nedslående meddelelse, at Al-Thanis projekt var kørt så økonomisk skævt, at det kom til at knibe med lønudbetalinger en rum tid.
Siden kom den stil- og alvorsfulde direktør i orkanens øje, da Málaga CF skulle udelukkes fra europæiske turneringer. Også grundet Al-Thanis slendrian.
Og jobbet blev ikke mindre krævende, da sportsdirektør Mario Husillos trådte af i sommer ved den nye tyske træner Bernd Schusters tiltræden.
Casado påtog sig også denne tjans med købsindstillinger fra Schuster og hans nye tekniske sekretær, Adrian Espárraga.
Vicente Casado er 43 år, gift og har to piger og en dreng på den hjemmefront, der så ofte må forsømmes i Málaga CF’s tjeneste.
På et par særdeles travle måneder er bestræbelserne gået på at stable et slagkraftigt La Liga-hold på benene efter de økonomisk helt nødvendige afgange af stjernespillerne Joaquin, Isco, Demichelis, Toulalan og senest Baptista.
 
Den store skuffelse
Casado rejste til Madrid for at få 30 mio. euro af Real Madrid for superstjernen Isco. Han tog på langfart til Buenos Aires i Argentina med det ærinde at se på både træner- og spilleremner. I Casablanca i Marokko sikrede han sig stortalentet Bobley Anderson for næsen af flere storklubber. Og så den store skuffelse i Rom:
Den 31-årige forward Mario Borriello, som er ejet af Roma, og som har syv landskampe på bagen, afviste ham med arrogance.
Det var på et tidspunkt, hvor Málaga CF lod den danske angriber Nicklas Bendtner vide, at hans lønkrav ikke kunne honoreres af klubben. Bendtner havde ellers ulejliget sig med at rejse til jobsamtale i Málaga.
Vicente Casado fløj endvidere med Málaga-truppen til den sidste testkamp inden La Liga-starten i Birmingham. Her kunne han føre nyttige samtaler med forskellige spilleragenter.
For her på Villa Park stadion overværede Casado, at Málaga CF’s kaptajn, den 34-årige brasilianer Weligton, røg på hospitalet med et brækket kraveben efter et uheldigt fald. Dermed blev det til en skadespause for den vigtige spiller i centerforsvaret.
 
Var pengene værd!
På kontorerne på Martiricos drøftede Casado samtidig lønreguleringer og forlængelse med nogle af kontraktspillerne. Nødvendigt, hvis budgettet skulle holdes samtidig med, at trofaste spillere fik en mindre lønstigning – bl.a. Weligton, Eliseu og keeperen Willy Caballero.
Total uenighed opstod med den brasilianske forward Julio Baptista, hvis årsløn på 5. mio. euro ikke længere kunne betales. En skadespause på 16 måneder ud af 2 år gjorde tillige forløbet i klubben meget uhensigtsmæssigt – omend Baptista på et selvarrangeret pressemøde nok mente, at han med nogle meget vigtige scoringer havde været alle pengene værd. Det var et meget bevæget farvel til Málaga for den 32-årige brasilianer.
Han græd, da han berettede om den gode tid i Málaga og om datteren, hans kone havde født her.
Baptista befinder sig nu i klubben Cruzeiro i Brasilien.
 
De nye kontrakter
Sådan endte Vicente Casados bestræbelser:
  • Midtbanespilleren Pedro Andrés Morales, 28 år, landsholdsspiller fra Chile, hentet på fri transfer fra Dinamo Zagreb i Kroatien. Kontraktudløb 2014/15.
  • Backen Vitorino Gabril Pacheco Antunes, 26 år, landsholdsspiller fra Portugal, købt for 1.250.000 euro købt af Pacos Ferreira, Portugal. Kontraktudløb 2016/17.
  • Centerforsvareren Flavio Nunes Ferreira, 21 år, fra Portugal, købt for 500.000 euro i Academica Coimbra i Portugal. Kontraktudløb 2015/16.
  • Angriberen Bartlomiej Radoslau Pawlowski, 21 år, U-landsholdsspiller fra Polen, lejeaftale for 300.000 euro med Widznew Poznan, Polen. Udløb 2014 med en købsoption på 700.000 euro.
  • Centerforsvareren Roberto Leandro Chen Rodriguez, 19 år, landsholdsspiller fra Panama, for 400.000 euro i San Francisco, Panama. Kontraktudløb 2016/17.
  • Midtbanespilleren Fernando Damian Tissone, 27 år, fra Argentina, lejeaftale med Sampdoria i Italien. Kontraktudløb 2015/16.
  • Midtbanespilleren Bobley Anderson, 21 år, landsholdspiller fra Elfenbenskysten, købt for 1 mio. euro i Wydad Athletic Club Casablanca, Marokko. Kontraktudløb 2017/18 med en salgsoption på 20 mio. euro.
  • Centerforsvareren Marcos Alberto Angeleri, 30 år, fra Argentina, købt for 230.000 euro i Estudiantes, Argentina. Kontraktudløb 2015/16.
?
Nicklas Bendtner, Arsenal
Mohammed Ibrahim, Kairo Zamalek
Tim Matavz, PSV Eindhoven
Romelu Lukaku, Chelsea
Rafik Djebbour, Olympiakos
Jesé Rodríguez, Real Madrid
Ibrahim Afellay, FC Barcelona
Isaac Cuenca, FC Barcelona
 
19-06-2013PRESENTACION DE SCHUSTER01

Schusters håndgangne mænd
En debutant og store kapaciteter.
Da den 53-årige Bernd Schuster blev hyret som Málaga Club de Futbols nye cheftræner lå store opgaver straks for hans fødder.
Den første blev at sammensætte et hold af betroede trænere og hjælpere omkring sig.
De er nu på plads. Alle på nær fitness-træner Enrique Ruiz har på et eller andet tidspunkt arbejdet sammen med ham før. Alle er store kapaciteter.
Assisterende træner:
Fabio Celestini, 37-årig schweizer, der som aktiv havde Schuster som træner i såvel Levante og Getafe. Han har haft 35 landskampe for sit hjemland, hvor han sluttede en lederfunktion i Lausanne efter uenigheder med klubben. Debuterer i La Liga som træner.

Fysisk træner:

Carlos Cascallana, 62-årig spanier, der arbejdede sammen med Schuster i hans seneste klub, tyrkiske Besiktas. Før da dannede han konstellation med den tidligere spanske landstræner Luis Aragonés i en anden tyrkisk klub, Fenerbache. Arbejdede i tre årtier i Atletico Madrid og har udgivet en del bøger om idrætstræning.
Målmandstræner:
Àngel Jesús Mejias, 54-årig spanier med 108 kampe i sin aktive karriere i Atletico Madrid, heraf en del med Schuster som holdkammerat.
I denne klub skabte han store målmænd som Cuellas, Joel, Facon og De Gea. Senest har han fungeret i Rayo Vallecano med Ruben som keeper. Ruben vender i øvrigt retur til Málaga CF efter endt lejetid. Også Mejias arbejdede sammen med Schuster i Besiktas.
Fitness-træner:
Enrique Ruiz, 45-årig spanier, der har arbejdet i Málaga CF i mange år. Hans tekniske opbygning af klubben og omfattende erfaring og viden om institutionen skal sikre kontinuiteten.
Teknisk sekretær:
Adrián Espárraga Jaime, 22-årig spanier, som i de seneste fire år har arbejdet som taktisk analytiker og scout i Málaga CF. Funktioner han bibeholder med den væsentlige tilføjelse, at han nu sammen med Schuster skal spotte og indstille nyindkøb til direktionen i klubben, generalmanager Vicente Casado og administrerende vicepræsident Moyat Shatat.
 
equipaciones

De nye spillertrøjer
Vanen tro har Málaga CF også før denne sæson fået designet nyt spillertøj til henholdsvis hjemme- og udekampe.
Altid det blå- og hvidstribede på Estadio La Rosaleda.
Det eksklusive design fra Nike er pyntet med et strejf af marineblå på kraven og ærmerne.
På bagsiden er trykt “Coraje y Corazon” (mod og hjerte).
Holdet spiller endvidere i hvide shorts og hvide strømper.
 
Med en ny sponsor
På ryggen af spillerdragten har hotelkæden BlueBay Hotels & Resorts købt sponsorrettighederne for to sæsoner. En væsentlig kontrakt for Málaga CF.
Kæden har hovedkvarter på Costa del Sol og rummer 28 hoteller i 17 områder i Spanien og Caribien med en samlet kapacitet på 6.400 værelser og en medarbejderstab på 2.600. BlueBay Hotels- & Resorts indgår i internationale ekspansionsplaner i Europa, Egypten, Caribien og De Forenede Arabiske Emirater.
Sponsoratet omfatter endvidere reklamer på U-Televisiva ved alle hjemmekampene på Estadio La Rosaleda.
 
Peña-gensyn med Rondón
Fra 2010-2012 spillede den venezuelanske landsholdspiller José Salomón Rondón for Málaga CF. Med 25 scoringer i 67 kampe blev han sit holds topscorer i disse sæsoner. Málaga solgte ham til russiske Rubin Kazan, og i august blev det til et gensyn for ham med Poul Jensen, bestyrelsesmedlem i La Peña de Dinamarca, i Randers, hvor Rubin mødte Randers FC i en kvalifikationskamp til Europa League. Poul Jensen er fra Randers, og når Randers FC taber, sover han lige så skidt om natten, som når Málaga CF går tomhændet fra banen.
Rubin Kazan vandt 2-1 i Randers. Rondón scorede det ene mål.
 
Rykker op i NAS-gruppen
Den unge Victor Varela har gjort lynkarriere i Málaga CF. Han var netop begyndt som pressesekretær, da danske Patrick Mtiliga kom til klubben i 2009, og få år efter avancerede han til at være ansvarlig for klubbens udvidede pressedepartement med en national- og international afdeling, og nu har klubejer, sheik Al-Thani, forfremmet ham til hans overordnede koncern, NAS-gruppen i Doha i Qatar.
Victor Varela får eget kontor i klublokalerne på Marticiros på Estadio La Rosaleda, hvor Al-Thani i forvejen har udstationeret Moyas Shatat som administrerende vicepræsident.
De to tager sig nu også af andre projekter end Málaga CF, som Al-Thani er involveret i på Costa del Sol: Marinaen i Marbella, et nyt fodboldanlæg til Málaga CF’s akadami og køb af Estadio La Rosaleda.
Victor Varela er som kommunikationsansvarlig afløst af journalist Àngel Rodríguez – en landskendt kommentator bl.a. med job hos RNE, Antena 3 Radio, Cadena SER og Onda Cero.
 
Resultater

La Liga:
Valencia – Málaga CF 1-0
Málaga CF – FC Barcelona
(spillet efter redaktions deadline)

Testkampe:
KRC Gent, Belgien – Málaga CF 0-1 (0-1)
Målscorer for Málaga: Duda (st).
Tilskuere: 10.000 i Genk.
Kaller SC, Tyskland – Málaga CF 1-7 (1-1)
Målscorere for Málaga: Juanmi 3 og Baptista (st), Seba, Samu og Darder alle 1.
Tilskuere: 300 i Kaller.
Galatasaray, Tyrkiet – Málaga CF 3-3 (2-1)
Måscorere for Málaga: Santa Cruz, Anderson og Duda (st).
For Galatasaray: Sneijder, Drogba og Kazim Richards.
Tilskuere: 32.000 i Izmir.
Genclerbirligi, Tyrkiet – Málaga CF 1-0 (0-0)
Mål for Genclerbirligi: Delibalta.
Tilskuere: 200 i Marktoberdorf.
FC Augsburg, Tyskland – Málaga CF 0-1 (0-0)
Målscorer for Málaga: Jesus Gámez.
13.000 i Augsburg.
Algeciras, Spanien – Málaga CF 0—4 (0-2).
Målscorere for Málaga: Duda (st), Portillo (st), Christian og Seba.
4.000 tilskuere.
Wydad Casablanca, Marokko – Málaga CF 0-1 (0-1).
Mål for Málaga: Fabrice.
Tilskuere: 40.000.
Aston Villa, England – Málaga CF 3-2 (3-1).
Mål for Málaga: Okore (selvmål) og Darder.
Tilskuere: 20.000.
02-08-13-TiendaFuengirola041
 
Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden frokostarrangement, oplæg og bus tur-retur til stadion fra Fuengirola.
La Liga-kampe i Málaga i september:
14./15.: Málaga CF – Rayo Vallecano
25./25.: Málaga CF – Almería.
Tidspunktet fastsættes af TV et par uger i forvejen.
 
Kontaktpersoner:
Formand Morten Møller 617 700 424
info@Málaga-support.dk

Sekretær Allan Frank 630 137 206
Allanfrank82@gmail.com

La Peña de Dinamarca er den en eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF. Den tæller mere end 200 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og er medlem af federationen af fanklubber af Málaga CF.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk

Af Morten Møller. Foto: Málagacf.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.