Nyt hit skal sætte Marbella på musikverdenskortet

Nyt hit skal sætte Marbella på musikverdenskortet

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

’Take Me To Marbella’. Måske har du hørt sangen i løbet af de seneste måneder. I hvert fald har tre niårige piger leveret et hit, der bliver spillet i radioen I Sydspanien. Og ’The Lecheritas’, som de tre piger kalder sig, har et stort potentiale, mener Jacob Johansen, der har produceret nummeret og er far til en af pigerne.
En flok ni-årige piger har frikvarter i skolen og trækker lidt frisk luft i skolegården, hvor de står og leger en klappeleg. Sådan kunne det meget vel være foregået, da to piger kom hjem fra skole en dag og legede den samme leg, som nu har udviklet sig til et hit, der bliver spillet i radioen, og som har mere end 200.000 views på Youtube. Det var sådan, det hele begyndte for gruppen ’The Lecheritas’, der består af de tre piger: Franciska fra Danmark, Angelina fra Litauen og Dominique fra England. Jacob Johansen, der er far til Franciska, er manden bag hittet, der hedder ’Take Me To Marbella’, og målet med projektet er at lave noget anderledes, der sætter Marbella på musikverdenskortet.
”I starten var målet at få mest ud af sangen i Spanien. To af pigerne kom hjem med klappelegen en dag, og jeg så mulighederne for at lave et nummer ud af den. Oprindelig var ’Marbella’ ikke skrevet ind i teksten, men det blev det for at gøre tilhørsforholdet klarere. Sangen har jo rødder i andalusisk tradition. Det er en lidt skæv ting,” siger 41-årige Jacob Johansen, der både har skrevet teksten og produceret nummeret.
Jacob Johansen er producer og har arbejdet med blandt andre Beyoncé og Lenny Kravitz, og derfor har han et stort netværk i bl.a. USA, og han har netop startet et nyt pladeselskab i Marbella, der hedder Sala Records, sammen med formanden for Sala Group, Ian Radford.

Potentiale til mere
Selvom målgruppen i første omgang er i Spanien, så overvejer Jacob Johansen at benytte sig af sit netværk til at udbrede kendskabet til ’The Lecheritas’, for han tror på, at pigerne og sangen har potentiale til mere.
”Jeg var egentlig ikke klar over pigernes potentiale. Men grunden til, at det her projekt kan nå længere, er, at pigerne har vist, at de kan stå distancen. De har trænet hårdt det seneste halve år på blandt andet dansen takket være Angelinas mor, som har været professionel koreograf,” siger Jacob Johansen og peger på den allervigtigste grund.
”Der er nogle kræfter omkring os, der gør, at det kan lade sig gøre. Det er vigtigt, at forældregruppen er indforstået, med hvad der foregår. Du kan ikke bare plukke tre piger ud og så regne med, at de får succes. Forældrene er indforståede og synes ligesom pigerne, at det er spændende. Jeg ser ikke rigtig nogen begrænsninger for projektet, og jeg er nødt til at vide, at alt er i orden, for jeg sætter også min troværdighed på spil,” siger Jacob Johansen, der allerede oplever interesse for projektet.
”Vi har interesse fra store aktører på den internationale scene. Det er klart, at når man på en måneds tid har 200.000 views af musikvideoen på Youtube, så bliver opmærksomheden rettet mod os.”
Netop opmærksomheden mod projektet betyder ikke kun, at blikket er rettet mod de tre piger, men også på Jacob Johansen. Men det kan ikke undgås.
”Der vil altid være fokus på både en artist og holdet bag. En kunstner er ingenting uden sit management – og omvendt. Det er også holdet bag, der varetager interesser og fungerer som et filter i forhold til alt udefrakommende. Og det er jo specielt vigtigt, når det er unge piger, så det kan ikke være anderledes. Jeg mener ikke, at vi pacer pigerne til det her. Alle forældre ønsker deres børn det bedste, og at de skal udvikle deres talenter. Det falder dem alle tre naturligt at være en del af projektet, og jeg er ikke tilhænger af at pace børn til noget,” siger Jacob Johansen.

Tænkt på etikken
Sangen ’Take Me To Marbella’ bliver blandt andet spillet på natklubber i hele Spanien, og i musikvideoen ser man ganske kort, at ’The Lecheritas’ springer i en swimmingpool iført bikini. Det kan give anledning til en etisk diskussion, men Jacob Johansen mener ikke, at projektet og hittet overskrider nogle grænser i forhold til det.
”Sangen lyder måske mere sexet, end den er. Pigerne har badetøj på i videoen, og vi overvejede også scenen, men vi kom frem til, at det var sgu da meget normalt, at piger på ni år springer i poolen med bikini på, især i Spanien. Vi har i hvert fald valgt at gøre, som vi vil,” siger Jacob Johansen og fortsætter.
”Hver gang man stikker snuden frem, er man offer for kritik, men jeg kan med sikkerhed sige, at der ikke er noget, vi ville have gjort anderledes, for vi har kun gode intentioner, og så har det jo været sjov og ballade at lave den.” ¨
Etikken fylder alligevel rigtig meget for forældrene til Franciska, Angelina og Dominique. ”Ja, det er vi begyndt at tænke på. Det er blevet et emne, fordi vi oplever interesse fra store engelske og amerikanske selskaber. Der er et potentielt marked for de tre piger, og ’The Lecheritas’ har vist sig at have potentiale til noget større, så nu begynder vi at tænke på, hvad det kan blive til, og der skal vi tænke på etikken, fordi det er børn, vi har med at gøre,” siger Jacob Johansen, der dog indrømmer, at projektet ligger lige på grænsen.
”Modsat ’Gangnam Style’ (Youtube-fænomen og musikhit fra 2012, red.), er der klart en forskel. Han kunne jo gå på stranden og nappe pigerne i numsen. Det kan vi ikke, men vi ligger lige på grænsen, det kan jeg godt se.”

Den lille mælkepige
Selvom sangen har rødder i en andalusisk børneleg, betyder det ikke, at det er en børnesang, understreger Jacob Johansen og forklarer, hvordan navnet, ’The Lecheritas’ opstod.
”Det er jo historien om den lille mælkepige. Som jeg hørte klappelegen første gang, så indgik ordet ’lecherita’. Det er en af den type børneremser om den lille pige, der går til markedet med mælk for at købe brød, så taber hun æggene og så videre. Det blev så til ’The Lecheritas’,” fortæller Jacob Johansen.
’The Lecheritas’ er lige så uskyldigt, som det lyder.
”Mælk er hvidt, og vores projekt er ligeså uskyldigt, som det er eksklusivt. Pigerne optræder i hvidt, og det er op til modtageren, hvordan de opfatter sangen og videoen. Der er nogle på Youtube, der har opfattet ordet mælk provokerende i sammenhæng med pigerne, men det er ikke vores mening at provokere,” siger Jacob Johansen og fortsætter:
”Sangen appellerer bredt, da den ikke kun modtages som en børnesang. Der er også et mere modent publikum, der hører den, selvom det er børn, der synger, og det er vi er opmærksomme på.”
Indtil videre har ’The Lecheritas’ kun udgivet én single – ’Take Me To Marbella’ – men i kulissen arbejdes der på, at lave et helt album.
”Det er 50 procent sjov og 50 procent business. Vi er nået til det punkt, hvor vi skal tænke på markedsføringen og investeringen. Der er masser af planer, og hvis du spørger, om vi skal lave et album, så er svaret, at det skal vi,” siger Jacob Johansen, der flyttede til Spanien for tre år siden med sin kone Ida på 40 år og parrets tre børn, Franciska på 9 år, Ludvig på 13 år og Carl Emil på 19 år.

 

’Min drøm er at blive kendt’
Sådan er der måske mange børn, der har det, når de bliver påvirket af deres idoler, men 9-årige Franciska Johansen er alligevel kommet et stykke tættere på drømmen, end mange andre børn nogensinde kommer.
Hun er en del af gruppen ’The Lecheritas’ sammen med sine to veninder Angelina og Dominique, og selvom de tre piger blot er ni år gamle, så har Franciska Johansen store drømme for fremtiden.
”Jeg vil gerne være kendt, for jeg kan rigtig godt lide mange af de kendte. Mit yndlingsband er ’One Direction’ (Britisk-irsk boyband, red.). De lave nogle rigtig gode sange,” siger hun.
’The Lecheritas’ sang ’Take Me To Marbella’ har skabt stor opmærksomhed omkring de tre piger, men Franciska Johansen har intet imod det. Faktisk kan hun godt lide at være en del af gruppen.
”Det er sjovt, fordi man skal optage videoer, tage billeder og optræde. Der kommer mange og siger, at de har set videoen, og at de godt kan lide den. Det er jeg glad for, for det har jeg aldrig prøvet før. Mine venner i skolen synes også, at der er lidt sejt,” siger Franciska Johansen.

Hårdt at være stjerne
Franciska Johansen går til sang og dans, og de evner bruger hun, når hun optræder med de to andre ’Lecheritas’, men nogle gange er det ret hårdt at øve dansen og sangen. ”Det er lidt hårdt, men ikke så hårdt. Vi skal øve dansen meget. Nogle gange i flere timer. Og så får man ondt i hele kroppen, og så har man bare lyst til at sove,” fortæller hun.
Sammen med Angelina og Dominique synger og danser Franciska Johansen, og de tre piger har fået et godt venskab, på trods af at de kommer fra tre forskellige lande. Og der er også tid til andet end at være en ’Lecherita’.
”Angelina og Dominique er mine bedste venner. Når vi ikke laver musik, leger vi gemmeleg, ruller på rulleskøjter eller leger fangeleg, og jeg kan også godt lide at tegne eller spille på min Ipad,” siger Franciska Johansen og fortæller om den bedste oplevelse, de tre piger har haft.
”Noget af det sjoveste, vi har lavet, var, da vi optog en video, hvor vi kørte på en karrusel med store slikkepinde. Det var rigtig sjovt. Jeg elsker, når vi har det sjovt, og det er det bedste ved det hele,” siger hun.
For tre år siden flyttede Franciska med sin familie til Spanien, men selvom hun er faldet godt til, savner hun stadig Danmark.
”Nogle gange har jeg lyst til at flytte til Danmark, for jeg savner mine gamle venner. Men jeg er glad for at være i Spanien, for jeg har fået mig nye venner, og jeg kan også rigtig godt lide solen,” fortæller Franciska Johansen.

Af Kasper Ellesøe, kasper@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa