Det danske magasin i Spanien
Thomas Helmig er på vej

Thomas Helmig er på vej

Det var lørdag den 29. september. Året var 2007. Og stedet var Castillo Sohail i Fuengirola. Klokken havde netop slået 22.00. To meget spændte – og nervøse – værter gik på scenen for at præsentere en koncert med en artist, som det havde taget næsten et år at få på plads. ”Mine damer og herrer. Fra os til alle jer: Thomas Helmig!”
Det var Thomas Helmigs første koncert på spansk grund. Over tusinde danskere tog åbenhjertigt det århusiaske musikidol til sig. Og imødenkommenheden var gensidig, for Helmig og band leverede årets bedste koncert med et væld af ekstranumre. “Det var en rigtig god oplevelse. Det var en multikulturel fest af de bedste, i fantastiske rammer på en smuk sensommeraften”, sagde Helmig efter koncerten dengang.
Rammerne var ideelle og timingen perfekt, for det var netop i sommeren ´07 at Helmig triumferede med sangen ”Málaga”.
Nu kommer han igen. Thomas Helmig og hans stærke band er netop draget ud på en ny Danmarksturné og lørdag den 28. september afrundes den på Castillo Sohail.

Málaga er hjem nr. 2
Det er planen, at Thomas Helmig om fire-fem år, når det sidste af børnene fylder 15, vil tilbringe vinteren i det sydspanske sammen med sin kone Renée Toft Simonsen. “Min kærlighed til Andalusien og Málaga stikker dybt. For snart 20 år siden besøgte jeg min daværende manager, som havde hus i Cómpeta. Jeg faldt for området og andalusierne med det samme. Jeg havde en dejlig fornemmelse af at føle mig hjemme og tryg. Det var også derfor, vi købte hus i nabobyen Canillas de Aceituno. Det er nu snart 14 år siden. Der har jeg skrevet mange tekster og melodier”, beretter Århus-drengen. Siden da dukkede bymennesket op i ham, og de sidste par år har han og familien tilbragt mere og mere tid i deres lejlighed i Málagas gamle bydel. “For mig er Málaga en magisk by. Jeg elsker byen og den har en god størrelse. Stemningen er helt anderledes end i danske byer og udendørskulturen gør, at Málaga om aftenen er et fantastisk sted. Jeg er specielt fascineret af lyset i vinduerne, lige når mørket begynder at sænke sig. Det kan være ret inspirerende for en skandinav”, synes han. Ellers elsker den han at slentre rundt i byens smalle gader, nyde de små pladser og løbe ture med sin kone på strandpromenaden. Det er i disse stunder han finder inspiration til sine tekster og melodier. “En dag ved solnedgang sad jeg med min guitar og så kom melodien og teksten ”Så godnat Málaga….” Melodien kom først men teksten kom hurtigt lige efter og byerne København, Århus og Michigan, hvor jeg har boet blev flettet ind. Det passede perfekt med de billeder, jeg så for mig og den stemning, jeg var i. Jeg husker jeg netop på tv havde set nogle smukke filmklip fra den spanske filminstruktør Pedro Almodóvar. Hvor jeg så fik ord som ”drømmeparabol” fra, må du ikke spørge mig om”, griner Helmig og forsætter: “Da jeg skrev sangen, kunne jeg mærke, at det er i Århus, jeg er født og hører hjemme. Men Málaga er mit hjem nr. 2. Ingen tvivl om det.”

30 år på toppen
Det er nu snart 30 år siden, Thomas Helmig debuterede med sit album, som blot hed ”Thomas”. Den unge århusianer røg direkte ind i danskernes hjerter med sin gode musik, simple tekster og sin naturlige, drengede væremåde. Siden da er det blevet til 14 album, en lang række singler og opsamlingsalbum og et utal af koncerter. Alle har sunget med på ”Det er mig der står herude og banker på”, ”Nu hvor du har brændt mig af” og ”Dagen efter dagen derpå”. Succesen var intakt i en lang periode på 15-16 år, hvor han udelukkende producerede på engelsk. I 2005 blev teksterne atter danske på albummet ”Herfra”, som Helmig pudsigt nok skrev i udlandet – eller rettere: i Málaga. Alle udgivelser har altid været efterfulgt af store turnéer med bandet. 2011 var dog en undtagelse. Da tog Thomas af sted på sin første soloturné nogensinde. De første koncerter blev kritiseret voldsomt i pressen. Men for musikeren selv var det en succes. “Jeg havde lyst til noget nyt, til at udfordre mig selv. Jeg ville levere min musik på en anden måde og via dialog komme i tættere kontakt med publikum. Og så var jeg sulten efter at optræde på nogle spillesteder, hvor jeg ikke tidligere havde optrådt, som for eksempel på teatre, herunder Teatro Cervantes i Málaga som er et af de smukkeste teatre, jeg kender”, siger Helmig. Efter de første solokoncerter vendte stemningen blandt anmelderne fuldstændig og turnéen blev en stor succés med fyldte huse og et væld af ekstra koncerter.

Ny turné
Nu er den akustiske guitar imidlertid lagt på hylden og Thomas Helmig er netop nu tilbage under åben himmel med sit stærke band og et fornemt udvalg af de markante sange, der har gjort ham til et af landets største og mest populære kunstnere. “Vi glæder os naturligvis til at turnére landet rundt påny og præsentere vores nye sæt. Vi lover både lidt nyt, lidt gammelt, lidt blåt og lidt lånt”, fortæller Helmig til La Danesa lige inden turnéen gik igang. Turnéen varer hele sommeren og afsluttes under de himmelstrøg, som Thomas Helmig selv holder så meget af: nemlig de sydspanske.

300 fans ta’r turen til Málaga
Det forventes, at ca. 300 entusiatiske Helmig-fans tager turen fra Danmark til Fuengirola for at overvære afslutningen på Thomas Helmigs 2013-turné. Heriblandt findes én af landets største og mest aktive fans; Pia Sørensen fra Århus. Hun er formand fanklubben ”Thomas Helmig Support” og har fulgt Thomas Helmig i tykt og tyndt, siden hun hørte ham første gang i 1986 ved en byfest i den midtjyske by Ry. “Det var det år, han udgav sit andet album, der blot hed ”2”. Siden da tager jeg gerne til 10-12 koncerter om året, når bandet er på turné. Vi er altid et par veninder sammen og vi har et væld af gode minder. Vi har rejst landet rundt og jeg kan kun trække på smilebåndet, når jeg tænker på det utal af timer, vi har sunget, råbt og skreget under koncerterne og tilsvarende det utal af timer vi har stået i kø i regn og blæst for at komme først ind til koncerterne for at få de bedste pladser helt oppe ved scenen”.
Ud over selve koncerterne bruger Pia Sørensen en stor del af sin fritid på fanklubben. “Vi arrangerer træf et par gange om året og mødes før og efter de forskellige koncerter. Tidligere brugte vi sitet thomas-helmig.dk som knudepunktet for al kommunikation, men nu er vi blevet en integreret del af Thomas Helmigs facebook-side som har over 105.000 fans og sympatisører.
Nogle tror, at alt med musik og idoler kun hører ungdommen til. Men sådan er det ikke. Der er ingen alder for at være fan af nogen eller noget, og det fleste Helmig fans på samme alder som ham, eller måske lidt ældre. Hovedsagen er, at man kan identificere sig med musikken og teksterne. Og her er Helmig fantastisk, for han har altid skrevet musik fra hjertet og til hjertet. Hans sange følger med på livets vej; fra den første dans, den første kæreste, kærestesorgerne, fra året hvor ens barn blev født, osv. Hans musik og koncerter gør folk glade og giver energi til en travl hverdag”, mener Thomas Helmig fan nr.1.
Tre gange har Pia Sørensen mødt sit idol bl.a. i sommeren 2010 efter en koncert i København. “Vi mødtes på en bar midt i byen efter koncerten. Jeg var sammen med mine trofaste koncert veninder og Helmig dukker op med hele sit band. Det blev en uforglemmelig aften med autografer, fotos og et kram fra verdens bedste musiker. Det er en mand og et band, der kan glæde hundredetusindvis af mennesker med sin musik og livsglæde”, slutter Pia Sørensen, som atter følger Helmig og bandet på årets turné og, naturligvis, tager turen til Málaga med veninderne ultimo september.

Billetsalg
Billet til koncerten med Thomas Helmig den 28. september koster 50 euro og er en kombineret stå/siddepalds. Billetter kan købes hos:
Vitamina, UniOptica, Café La Vida, Nykredit, Heiko By Heiko (Torre del Mar), Ole Optica (Nerja), Costa Granada Home (Almuñecar) eller via EventHuset: mail henrik@eventhuset.es / tel. 670 63 57 86.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.