Det danske magasin i Spanien
“Jeg vil vinde Melodi Grand Prix”


Hanne Bech Hansen var i Fuengirola for at holde et foredrag i Margrethekirken i begyndelsen af april.

Hvis hun troede, hun skulle slappe af, da hun gik på pension, tog hun fejl. Tidligere politidirektør Hanne Bech Hansen lever en travl hverdag og har stadig drømme, som, hun håber, bliver opfyldt.

I den lyse lobby på Hotel Angela i Fuengirola sidder Hanne Bech Hansen i en rustik lænestol og venter. Venter på det interview, hun skal deltage i. Hun bor egentlig i Hellerup nord for København, men hun er på Costa del Sol for at holde et foredrag. Bare lige et par dage i solen, inden hun skal tilbage til sin travle tilværelse som pensionist i Danmark. For selvom hun trak sig tilbage fra arbejdsmarkedet i 2009, får hun stadig tiden til at gå.

”Det der med at få tiden til at gå er ikke svært. Jeg havde en forventning, om at uret ville sige tik tak og gå meget langsomt, men det gør det ikke, og det tror jeg, de fleste pensionister kan sige. Tiden går utrolig hurtigt. Uhyggeligt hurtigt,” fortæller 73-årige Hanne Bech Hansen.

Efter et travlt liv som advokat, chef i Politiets Efterretningstjeneste, statsadvokat og Politidirektør i Københavns Politi valgte Hanne Bech Hansen at gå på pension, og tilværelsen som pensionist bruger hun på at sidde i forskellige bestyrelser, være med i råd og nævn, skrive bøger og holde foredrag.

”I Danmark er der helt vildt stor efterspørgsel på foredragsholdere. Så jeg holder en masse foredrag, og det er helt vildt så meget, jeg ville kunne komme ud. Jeg kunne nok tage ud tre gange om ugen, hvis jeg ville. Det er virkelig sjovt at komme rundt og besøge hele landet og bo på små hoteller, hvor man er den eneste gæst, så det holder jeg meget af,” fortæller Hanne Bech Hansen, der blandt andet fortæller sit publikum om sit liv, episoder i politiet og om de bøger, hun har skrevet, efter hun stoppede med at arbejde. Og planerne for de næste år af pensionisttilværelsen er også på plads.

Melodi Grand Prix-drømme
Musik har altid været vigtigt for Hanne Bech Hansen, og hun overvejede at studere på det jyske musikkonservatorium og kom egentlig ind i en forberedelsesklasse til selve konservatoriet, men i stedet valgte hun at læse jura. Interessen for musik er dog fortsat intakt.

”Jeg spiller klaver hver dag. Jeg har en drøm om, at jeg skal komponere en sang til Melodi Grand Prix, og jeg skal vinde,” siger Hanne Bech Hansen med et smil på læben.

”Nej, det er sagt lidt i spøg, for musikken har ændret sig, så jeg tror, det kan være svært at komme igennem med noget, der er lidt mere seriøst og ikke så poppet. Så det er sagt i spøg, men ment i alvor. Men jeg kunne godt tænke mig at prøve det. Jeg har et orkester, der spiller i min kælder nogle gange om ugen, så jeg hører tit deres musik og bliver inspireret,” siger hun, og til spørgsmålet om hun selv skal synge, er svaret klart.

”Nej, det skal jeg godt nok ikke. Det er noget, man siger lidt i pjat, men på den anden side er det ikke helt fremmed for mig. Men folk er nok ikke interesseret i at høre en pensionist fra Nordfyn eller en husmor fra Hellerup,” siger Hanne Bech Hansen.

Om det bliver til noget, vil tiden vise, men pensionisttilværelsen bliver ikke kedelig, for Hanne Bech Hansen har planer om at skrive flere bøger.

”Jeg er ikke forfatter”
Ved at skrive bøger har Hanne Bech Hansen fundet en ny passion i livet efter 40 år indenfor politiet. Faktisk er der ikke noget, hun bedre kan lide.

”Det, jeg bedst kan lide ved mit liv lige nu, er at skrive. Det er bare fantastisk, og jeg finder en ro ved det,” siger Hanne Bech Hansen, der har skrevet to kriminalromaner i en trilogi, og hun er i gang med den tredje, der handler om en kvindelig vicepolitikommissær med indvandrebaggrund.

Anmeldelserne var generelt ikke gode, men det har ikke slået Hanne Bech Hansen ud.

”Selvom jeg har fået dårlige anmeldelser, så sælger bøgerne overraskende godt, og de bliver flittigt lånt på biblioteket, så folk er glade for dem. De vil så gerne høre om dem, når jeg holder foredrag. Folk er gladere for dem, end man skulle tro,” siger hun og forsætter.

”Jeg ser mig ikke som forfatter. Jeg er bare én, der har skrevet to bøger, så jeg havde forventet dårlige anmeldelser. Det havde da været sjovere, hvis de havde skrevet: Hun skulle da have skrevet hele sit liv. Men jeg var indstillet på det, så det var ikke noget, der slog mig ud, men jeg håber da, at det bliver bedre.”

Tænker stadig på Jørgen
I 2002 mistede Hanne Bech Hansen sin mand Jørgen Bech Hansen, som hun havde kendt, siden hun var 18 år. De havde levet lykkeligt sammen i 44 år, og hun var i stor sorg. Men hun tog et valg for at komme sig over smerterne.

”Jeg kom hurtigt tilbage på arbejdet. Jeg måtte virkelig tage mig selv i nakken og prøve at komme videre. Det gjorde jeg i stedet for at overgive mig til sorgen og fortvivlelsen. På det tidspunkt var jeg Politidirektør, og Danmark havde EU-formandsskabet. Der måtte jeg sige, at enten var jeg der, eller også var jeg der ikke. Jeg var med i det hele, og det virkede helbredende at komme i gang hurtigt,” siger Hanne Bech Hansen, der stadig savner sin mand.

”Det er klart, at jeg er ked af det, og uanset hvor lang tid der går, vil jeg altid tænke på ham. Det kan jeg ikke lade være med.”

Midt i sorgen havde hun sin helt egen metode til at komme videre.

”Jeg skulle bare lave noget. Jeg havde en lille bog, og hver aften skrev jeg ti ting, som jeg skulle nå næste dag. Det kunne være sådan noget med at cykle en tur, vaske tøj, rydde op eller invitere gæster. Bare sådan nogle småting. Om aftenen, så krydsede jeg dem af, og nåede jeg det hele, så skrev jeg ’Fint Hanne’. Det nyttede jo ikke noget, at jeg bare satte mig hjem og så fjernsyn. Jeg skulle lave noget. Det fungerede rigtig godt for mig.”

 

Blå bog
Navn: Hanne Bech Hansen
Fødselsdag: 16. juni 1939 (73 år)
Bor i Hellerup, har sommerhus i Korshavn på Fynshoved
Uddannelse: Cand.jur
Gift i 1962 med overlæge Jørgen Bech Hansen, som døde i 2002. Sammen har de sønnen Søren.
Tidligere jobs: Advokat, politifuldmægtig, PET-chef, statsadvokat, politidirektør.

Af Kasper Ellesøe, kasper@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.