Danmark er i kvartfinalen ved VM i håndbold i Spanien

Danmark er i kvartfinalen ved VM i håndbold i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Danmark har for tiende slutrunde i træk spillet sig i kvartfinalen. Det gjorde de i overbevisende stil, da de i søndags slog Tunesien med 30 – 23 i ottendedelsfinalen ved VM i Spanien. Den kamp blev spillet i Zaragoza, hvor nogle hundrede danske fans var mødt op for at støtte de danske drenge. Tuneserne spillede svinsk og hårdt, men det var ikke nok til at skræmme et dansk landshold, som i alle spillets aspekter er et bedre hold.

Topscorer i kampen blev Danmarks Nikolaj Markussen, som til dagligt spiller i Atlético Madrid. Han scorede seks gange. La Danesa talte med ham efter kampen om måden, hvorpå sejren kom i hus. Selvom Danmark i sidste ende vandt overlegent, var det tuneserne, der kom bedst fra start.

– Jeg tror, det handler meget om, at vi selv ikke lige er klar fra start, og så kommer de med meget hårdt spil, som vi lige skal have røstet af os. En masse svinestreger kan man vel godt kalde det, men når vi ligesom kommer i gang og kommer op i tempo, så er vi langt bedre og får dem knækket ret hurtigt, siger Nikolaj Markussen til La Danesa.

I fredags spillede Danmark sidste gruppespilskamp i Sevilla mod Makedonien. Det forværrede en skade, som FC Barcelona-spilleren Jesper Nøddesbo har båret rundt på under hele slutrunden. Derfor har Ulrik Wilbek skiftet ham ud af truppen, og i stedet indkaldt den 37-årige Kasper Nielsen fra Bjerringbro-Silkeborg. Han fik sin første kamp ved slutrunden i søndagens sejr over Tunesien, hvortil han blev fløjet direkte ind fra træningslejren på Lanzarote med sin klub Bjerringbro-Silkeborg. Ulrik Wilbeks intentioner var, at den gamle rotte i håndbolden Kasper Nielsen skulle ind og stabilisere midterforsvaret, og det gjorde han i den grad med hjælp fra holdkammeraterne.

– Det var rimelig nemt at falde tilbage til samarbejdet med landsholdkammeraterne. De andre gør det nemt for mig. De arbejder benhårdt, så det er en indsats hele vejen igennem forsvaret. Det kan du ikke gøre alene, siger Kasper Nielsen.

Danmark spiller kvartfinale i dag i den olympiske hal, Palau Sant Jordi i Barcelona. Modstanderen bliver Ungarn. Til gårdsdagens pressemøde har Ulrik Wilbek meddelt, at Jesper Nøddesbo højst sandsynligt er klar til at spille igen. Ifølge Barcelona-spilleren selv går det meget bedre, og både hans danske og spanske læge har godkendt foden.

Af Nanna Lunnemann, nanna@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa