Det danske magasin i Spanien
Danmark er i VM-semifinalen og skal møde Kroatien

Danmark er i VM-semifinalen og skal møde Kroatien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Danmark slog Ungarn 28–26 i gårsdagens kvartfinale ved VM i håndbold i Barcelona. Det var et overlegent dansk hold, der spillede i første halvleg. Boldene blev på legende let manér sendt i mål, Mikkel Hansen tog sig godt af den ungarske profil Laszlo Nagy, og forsvaret var helt formidabelt. I anden halvleg kneb succesen, og flere spillere heriblandt Mikkel Hansen var ifølge Ulrik Wilbek kørt trætte. Det gav kamp til stregen, og tre danske spillere trådte i profil og sendte Danmark godt på vej.

– Jeg synes, at vores spillere begynder at se meget trætte ud. Specielt Mikkel og Nikolaj Markussen kommer til nogle ting, men får ikke rigtigt afsluttet dem. Det er meget Søndergaard og Lindberg, det hænger på. Det bliver de to sammen med Landin, der vinder kampen for os til sidst, siger Ulrik Wilbek.

– Mikkel går død i forsvaret. Han er jo ikke i topform. Det bliver man nødt til at acceptere, og så må vi få det ud af ham, vi kan. Så jeg skal måske bruge Nikolaj lidt mere i næste kamp.

Selv erkender Mikkel, at han var en lille smule træt under gårsdagens kamp mod Ungarn. De danske drenge burde være glade for en sejr, men de virkede noget trykkede, da de danske journalister mødte dem kort tid efter kampen. Måske i virkeligheden bare trætte.

– Jeg ved ikke, om folk var lullet lidt i søvn, eller hvad de var. Vi nåede aldrig rigtigt at komme op i tempo i anden halvleg. Man kan sige, at det var måske en meget god ting, at vi lige fik set, at hvis man spiller langsomt, så sker det der, siger Mikkel Hansen og fortsætter.

– Det bliver en anden halvleg, hvor vi bliver for tilfredse med, at vi fører med syv mål. I stedet for at sige, okay, nu skal vi bare ud og serve dem over, så bliver det hurtigt til, at de laver de der tre mål. Vi spiller måske en lille smule sidelæns og stopper lige en overgang med at løbe.

Ulrik Wilbek ser med det samme den mentale træthed hos de danske spillere. Og erkender også, at Mikkel Hansen er én af dem. Ifølge Wilbek selv er der ikke så meget at rafle om. Der var tre spillere, som var bærende for kampen, og selvom alting ikke fungerede, gjorde Danmark det godt med et meget nykombineret hold og hiver den alligevel hjem til sidst.

Danmark spiller semifinale mod Kroatien på fredag kl. 21:30. Samme dag kl. 19:15 spiller Spanien semifinale mod Slovenien.

Af Nanna Lunnemann, nanna@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa