Det danske magasin i Spanien
Møbelforretning med romantik og positiv sladder

Entréen er massiv med en stor reception, der byder velkommen til Loft & Roomers. Miljøerne – som både er store og åbne – omkranses og adskilles af gardiner, der nærmest svæver frit i luften, blot båret af tråde. Gardinerne er sat op sammen med andre idérige og anderledes vægge. Der er birketræstammer, som blandt de mange møbler signalerer Norden og store 3 meter høje rumdelere i massivt træ. Det er uskyldigt på en måde, der giver den helt rigtige wow-effekt. Den nonchalante indretning er ikke tilfældig. For 80’ernes charmerende look fra de gamle loft apartments er vendt tilbage og denne gang til Golden Mile i Marbella.
Loft & Roomers løftede for første gang sløret for den nye møbelforretning den 18. oktober. Siden har mange kunder besøgt forretningen, mest englændere og skandinaver, men også en mindre gruppe af spaniere, som falder for det bombastiske brugskunst. Forretningen rammer et bredt klientel, lige fra den almindelige skandinav, til mere nysgerrige og modige indretningsentusiaster, der bogstavelig talt ikke ønsker sig et så firkantet hjem. Indretningen i butikken er skandinavisk og britisk på samme tid.
”Loft er det meget minimalistiske med betongulv og få vægge. Roomers er mere romantisk med positiv sladder og den svenske herregårdsstil,” og det er ifølge Kenth Boutrup de to stilarter, Loft & Roomers står for.

Med møbler i årene
”Vi vil gerne være anderledes, og møblerne skal præsenteres pænt,” lyder det fra Loft & Roomers udstationerede direktør, Kenth Boutrup, der sammen med sin familie driver gesjæften. Forretningen håndterer han sammen med de to danskere, Lisa og Simon samt portugiseren Henrique, der taler mere end fem forskellige sprog. Med danske Actona – der sælger og leverer møbler til forhandlere over hele verden – i familien og 32 års erfaring inden for møbelbranchen kan Loft & Roomers godt få det til at spille.
”Det er selvfølgelig en fordel, at vi kender til møbler, og ved, hvad der sælges worldwide. Vi ved dog ikke, hvad der sælges her, og derfor skyder vi lige nu med spredehagl,” fortæller Kenth Boutrup.
Loft & Roomers har dog trukket på lokal erfaring, bl.a. Lars Sørensen fra Muebles Daneses. Hans far byggede Centro Idea i sin tid, og han har været på Kysten i 28 år.
”Lars Sørensen har været vores konsulent på projektet, og er det stadig. Han kender alt til at drive møbelforretning i Spanien,” forklarer Kenth Boutrup, der efter mange ferier her også kender området ret godt.

Kystens kunder
Folk er nysgerrige og åbne overfor den nye flotte og anderledes møbelforretning.
”Når du træder ind i udstillingen, ser du de forskellige miljøer. Vi har meget plads, fordi vi går op i at give folk et helhedsindtryk,” fortæller Kendt Boutrup.
”Det er meget mere skandinaver og englændere end spaniere, vi ser i butikken,” fortæller Kendt Boutrup, der dog kan afsløre, at spanierne kigger efter gode tilbud, fx chaiselongen sat ned til 200 euro og de store sølvting fra handelskompagniet.
Loft & Roomers tilbyder noget anderledes og inspirerende, det som naboen ikke lige har.
Og så er det vigtigt, at den nordiske funktionalitet blender fint ind i den spanske byggestil og det varme klima. Leverandøren af havemøbler ligger i Kina, hvor møblerne står ude 365 dage om året, og der kommer de igennem cirka den samme mængde regn og sol som i Spanien.

Navnet skal indprentes
”Vores plan er, at folk skal tænke Loft & Roomers, når de skal indrette deres hjem. Det skal være et nyt ord,” lyder det fra Kendt Boutrup, der ikke udelukker drømmen om den lille, jyske forretning, der blev kendt i resten af verden.
Kendt Boutrup selv er meget minimalistisk. Selvom der endnu ikke har været tid til at indrette eget hjem, ved han godt, hvad han foretrækker.
”Jeg vil gå direkte hen i en Loft-afdeling og vælge en sofa, et tæppe, en skænk med tv’et oppe på væggen og så en lampe. Måske endda en enkelt pude, for nu synes jeg også, at de er ret fede de her,” smiler den unge, direktør, imens han kaster et blik over i afdelingen for brugskunst.
Loft & Roomers køber møbler fra Actona og deres accessories får de fra Henrik Steen Kompagniet i Odense og fra Spizy. Tæpperne er fra Linje Design, lamperne fra Verner Panton, bl.a. Globen, dyner og puder fra Quilts of Denmark, sengetøj og puder er fra Södahl og madrasser fra Carl-Thøgersen.

Af Nanna Lunnemann, nanna@norrbom.com, fotos Louise Kathrine Pedersen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.