Det danske magasin i Spanien
Fysioterapeuten der byggede en mur

En mur er blevet bygget på Costa del Sol, og så er den opfundet af en fysioterapeut. Midt i krisetiderne hara fysioterapeut Jacob Lindgreen turdet at satse, og det har nu resulteret i træningsvæggen Physio Wall, der skal stilles op i virksomheder og hjælpe de ansatte af med de overbelastninger, der kan komme af ensformigt kontorarbejde.
I 2008 og 2009 var krisen for alvor i gang i Spanien. Den globale finanskrise var skyld i, at mange virksomheder gik fra at være velkonsoliderede til at have færre penge at gøre godt med. Jacob Lindgreen var en af dem, der mærkede det, da han iværksatte et nyt projekt indenfor sin branche; fysioterapi. Projektet skulle sigte mod et sundere arbejdsmiljø i virksomheder med kontoransatte. For at projektet kunne realiseres, krævede det selvfølgelig både kunder og samarbejdspartnere, og dem var der ikke mange af i de hårde tider. ”Jeg kunne godt se, at de virksomheder, jeg henvendte mig til, havde svært ved at sætte penge af til det, selvom de godt kunne lide idéen. Jeg tænkte: ”Hvad nu?”, forklarer fysioterapeut Jacob Lindgreen.
I stedet for at lade stå til tog fysioterapeuten skeen i den anden hånd. Han fandt på noget nyt, og i den grad noget nyt i fysioterapeuternes univers. Han byggede en mur. Den såkaldte Physio Wall, en væg der skal hjælpe stillesiddende kontoransatte til en sundere hverdag.
Jacob Lindgreen fik idéen til Physio Wall i januar i år. Træningselastikkerne skulle ikke længere gemmes væk i kontorskufferne sammen med øvelser, der aldrig blev brugt. Jacob Lindgreen fandt på en ny måde at sænke motivationstærsklen på; en nemmere og mere visuel placering.
Physio Wall er en væg, som virksomheder kan købe til deres ansatte, så de kan træne svage punkter og undgå arbejdsskader. På væggen er der monteret redskaber som elastikker og håndtag. Instruktionerne er skitseret med en person, der viser, hvordan øvelserne udføres. Her kan brugerne lave elastik- og strækøvelser afhængigt af, hvad der er brug for. Alle bliver instrueret i at bruge væggen efter behov. Det er især godt, hvis væggen bliver placeret et sted på arbejdspladsen, hvor medarbejderne ofte færdes. Det kan for eksempel være tæt på kaffemaskinen.
”Kæden er ikke stærkere end det svageste led,” lyder det fra den 36-årige fysioterapeut, der understreger, at kroppen belastes af ensidige og gentagne arbejdsstillinger og bevægelser som fx med computermusen i timevis hver dag, og derfor kan en væg på kontoret med funktionelle træningsredskaber være med til at styrke de punkter på kroppen, som kunne være overbelastet af det ensformige kontorarbejde.

Også for de dovne
Jacob Lindgreen arbejder i øjeblikket på en Skype-konsultation for brugerne af Physio Wall. Den skal bruges som en guide både til, hvordan man sidder ordentligt på kontorstolen, hvordan man står op af væggen og laver øvelserne rigtigt. For hurtigt og effektivt at kunne guide sine kunder ude på arbejdspladsen eller i hjemmet, har Jacob Lindgreen med Skype-konsultationen mulighed for at hjælpe de ansatte gennem en visuel kommunikation
”Man kan tage computeren med ud til væggen, hvor jeg via computerens webcam guider personen igennem øvelserne: Prøv at trække elastikken lidt længere op, du spænder i skulderen – prøv at slappe mere af,” forklarer Jacob Lindgreen, mens han med store armbevægelser viser hvordan.
Øvelserne tager ikke mere end to til fem minutter af din tid om dagen, og de kræver ikke fysiske anstrengelser for at gennemføre.
”Motivationstærsklen skal være lav. Det har været mit udgangspunkt hele tiden. Det må ikke tage for lang tid at lave den slags øvelser, for så bliver det ikke gjort,” forklarer Jacob Lindgreen, der allerede har solgt nogle vægge til virksomheder på Costa del Sol og har flere salg under opsejling.
At en væg med redskaber skal motivere kontoransatte til at træne på jobbet er Jacob Lindgreens egen idé, og i fremtiden vil han videreudvikle produktet Physio Wall, så det bliver endnu bedre. Han har allerede idéer til nye tiltag.
Folk skal huske at lave øvelserne, og derfor vil han i fremtiden oprette et system på computeren, hvor beskeder skal huske folk på at lave øvelserne. Derudover arbejdes der på applikationer til mobilen og en masse andre tiltag.bl.a. etablerering af et salgsled, så Physio Wall kan komme ud over hele Spanien. Fuengirola og omegn er ikke nok, hvis man vil leve af Physio Wall, så det er noget, der skal sælges ind i større virksomheder blandt andet i Madrid og Barcelona. Der er imidlertid også et stort marked for det i Danmark, mener Jacob Lindgreen, der håber at kunne lancere Physio Wall i fædrelandet på et tidspunkt.
Jacob Lindgreen har været i Danmark for at tale med arbejdsmiljørådgivere og firmaer. De kunne lide idéen, fordi den passer ind i det, der mangler for at motivere kontoransatte til at lave øvelser. Physio Wall passer godt til den forskning, der er lavet på området. Hvem ved, måske kommer Skype-konsultationerne til at foregå fra Spanien til Danmark.
Ifølge Jacob Lindgreen er det vigtigste, at Physio Wall rammer bredt – specielt den gruppe der normalt ikke er fysisk aktive og eksempelvis ikke ville bruge et fitnessrum. Physio Wall er en nem måde at få trænet de øvelser, der er vigtige for ens krop og sundhed.

Jacob Lindgreen er 36 år og fra Allerød. Han blev uddannet fysioterapeut i 2002, og året efter flyttede han til Spanien, hvor han har boet lige siden. I 2006 startede Jacob Lindgreen klinik i Centro Idea, som han afhændede i 2011. I dag driver han Vita Sana Fysioterapi og Massage og projektet ’Sundhedsrejser i Spanien’. Sundhedsrejserne er sammen med Physio Wall under opstart, og skal i fremtiden kunne stå selvstændigt og uafhængigt af Vita Sana.

Af Nanna Lunnemann

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.