Det danske magasin i Spanien
Ingeniørens succeshold

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Ti nationer repræsenteret hos 300 kamp trænerjubilaren Pellegrini, der på ny er på vej til at føre en upåagtet spansk klub til tops i Europa.

Málaga CF fører sig nu frem i europæisk fodbold med en imponerende styrke. I toppen af sin gruppe i Champions League og spillere rangeret på UEFAs Europa-hold. Det er aldrig hændt før.
Først højre-backen fra Fuengirola, Jesús Gamez, og den offensive midtbanespiller, Isco fra Benalmádena, efter 3-0 sejren over de russiske mestre, Zenit, og dernæst kanon-skytten Eliseu født i Angra do Heroismo på Azorerne, da gevinsten ude mod de belgiske mestre, Anderlecht, også lød på 3-0.
Málagas succeshold skaber stor respekt i den ganske fodboldverden.
Manden bag, træner og manager Manuel Pellegrini, stod før denne sæson, med salg af stjernenavne som Cazorla til Arsenal, Rondon til Rubin Kazan, og Maresca til Samdoria, og manglende lønudbetalinger til resten fra klubejer sheik Al-Thani, med et desillusioneret mandskab. Men gode lejeaftaler med store navne som Saviola og Santa Cruz og Pellegrinis insisteren på hårdt arbejde og succes bragte optimisme og sammenhold.
En proces anfører Weligton tog sine store andel i.

Kontrakt til 2015
Det er ikke første gang, at manden fra Chile med den kraftige sølvmanke får noget stort ud af en upåagtet spansk klub.
Først i Villareal, den lille klub et halvt hundrede kilometer fra Valencia, hvor han regerede fra 2004-2009.
I sin første sæson efter kontraktunderskrivelse den 1. juli 2004 førte han ”The Yellow Submarines” frem til Champions League med en tredjeplads i La Liga. Europa-eventyret bød på en kvartfinaleplads såvel i Europa League som i Champions League – begge gange med kvartfinalenederlag til Arsenal.
Pellegrini har netop passeret 300 kampe som træner i spansk fodbold. I 178 af dem blev til sejre for klubberne Villarreal, Real Madrid og Málaga CF. Han er den næstmest succesfulde sydamerikanske træner i Spanien de seneste 25 år – kun overgået af en anden ex-træner i Real Madrid, Vanderlei Luxemburgo.
Hans kontrakt med Málaga CF løber til 2015.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa