Sandheden om superkvindens sutter

Sandheden om superkvindens sutter

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

En sut er ikke blot en sut. Den trøster, beroliger og så skal den være anatomisk korrekt. Når den opfylder de krav, er det en kvalitetssut. Danske, Mie Lund forlod sin karriere i film- og tv-verdenen for en livsbekræftende og til tider svær kærlighed i Portugal.

 

”Jeg har ikke en gang børn, er det ikke morsomt,” lyder det fra den 54-årige danske sutteproducent, Mie Lund, der med sin web shop ’Chupetas com Letras’ i dag sælger sutter til hele verden. Man kan designe sin egen sut, hvorefter den bliver sendt til den ønskede adresse hvilket som helst sted i verden. Og hvilket som helst sted i verden blev for Mie Lund Den Iberiske Halvø. For 22 år siden bosatte hun sig i kystbyen Cascais i Portugal sammen med sin portugisiske kæreste. Hverken sutterne eller det nye hjemland var en del af planen.

Som 29-årig levede Mie Lund et liv med film og tv. Det stressende job gav den ellers lakrids-seje københavnerkvinde et slag i solar pleksus. Bogstaveligt talt. ”Jeg gik ned med mavesår og nogle flossede nerver efter 20 år i den branche,” lyder det fra Mie.
Hun tog en tur til Portugal for at slappe af, så mavesåret kunne vokse sammen. Det eneste, der voksede, var hendes kærlighed til den læge, hun forelskede sig i og nu har været gift med i 21 år.

Ude og Hjemme
Mie læste det danske ugeblad ’Ude og Hjemme’, som hun abonnerer på. En artikel om en dansk kvinde, der var træt af, at børnene kom hjem uden sutter, fangede hendes opmærksomhed. ”Ville ønske jeg kunne tage æren for at have opfundet sutter med tekst,” lyder det fra sutteentusiasten. Ugebladet viste sig at være guld i Portugal for den danske kvinde, der endelig fandt de rigtige sutter, der opfyldte EU’s krav. Mie Lunds virksomhed har nu eksisteret i tre år.

Hård start
”Jeg synes, det var frygtelig ensomt i starten. De to første år kendte jeg ikke et øje, og der blev grædt en masse tårer,” lyder det fra Mie, der ikke helt har glemt, hvordan det var at integrere sig i et fremmed land.
”Jeg pakkede min lejlighed ned, sad i flyveren, og tænkte, nu skal jeg ned og starte et nyt liv. Det bliver spændende. Så skal jeg indrette mig og finde et job,” siger Mie. Selvom hun tænkte sådan for 22 år siden, ser hun sig selv som dansker, ikke portugiser.
”Portugiser bliver jeg aldrig. Jeg er dansk, fordi jeg flyttede ud i så sen en alder. Min identitet er helt klart dansk,” understreger Mie med tryk på dansk.

Det danske samfund er lidt af et bekendelsessamfund, hvor man føler efter og giver udtryk for, hvad man mener. Trods sin udenlandske bopæl og med dansk blod i årene giver Mie Lund udtryk for, hvad hun mener. ”Det falder ikke altid i god jord. Men hvis det bliver pakket godt ind med sløjfer, så glider det nemmere ned. Men man kan ikke lægge bånd på sig selv som dansker”, lyder det selvsikkert fra danskeren.

Dybt inde under marv og ben
Mie Lund vil helst uden om spørgsmålet: Beskriv dig selv. Det vil hun lade andre om. Hun faldt for lægen, har i dag sin egen web shop med sutter, og så er hun sejere end 70’ernes, Ulla Dahlerup. I bund og grund er Mie Lund utroligt følsom. Nok det der hedder overfølsom. ”Det er et handicap, jeg har. Man kan ikke undgå at blive involveret, altså kan jeg jo hjælpe en myre over gaden,” forklarer Mie Lund grinende, hvorefter hun slår fast, at for meget empati har bragt hende i nogle situationer, som har været lidt uoverskuelige. Alligevel får hun åbnet op for den følsomme pose og sagt med en sikkerhed i stemmen: ”Så håber jeg, at man vil sige om mig, at jeg er en god ven”.

For Mie er en kvinde stærk, når hun hviler i sig selv. Det gjorde hun først selv som 40-årig. Den følsomme, men stærke karrierekvinde bliver hele tiden råbt i hovedet af sit instinkt. ”Det skriger mig i hovedet og følger mig slavisk. Jeg tør slet ikke lade være med at følge mine instinkter. De har aldrig svigtet mig”, erklærer Mie, der absolut intet fortryder.
Hen ad vejen har hun lært, at der står en kasse øretæver og venter på hende. ”Dem banker man så ind i, men så rejser man sig igen”, fortæller Mie, der altså godt kan blive slået til tælling. ”Et instinkt sagde mig, at jeg skulle forlade mit job, pakke mine ting og mit kontor ned, og da jeg så kom hjem og så alle de her kasser, tænkte jeg, hvad har jeg gjort. Jeg er gået fra det bedste job i verden. En kasse øretæver,” forklarer Mie, og ifølge hende fulgte der en god portion kronisk hjemve med det at flytte, som ellers har været en god beslutning.
Mie Lund vil om nogle år afhænde virksomheden. I fremtiden vil hun have fat i et andet ugeblad og kaste sig ud noget nyt, selvom det med sutter er rigtigt sjovt. ”Når mennesker laver planer, så griner guderne,” lyder det fra Mie, der ikke lægger de store planer for fremtiden.

Herlig gaveidé til baby
Web shoppen ’Chupetas com Letras’, på dansk ’Barnesutter med bogstaver’, er en dansk idé. De portugisisk, brasiliansk og spansk inspirerede sutter med bogstaver er en mission, hvis vision er sikkerhed frem for alt. De er derforhelt fri for giftstoffer og kemikalier. Chupetas com Letras graverer sutterne i lokalerne i Cascais, mens sutterne er designet af forældre, familie eller venner, så sutten matcher det enkelte barns personlighed. Kun fantasien sætter grænser. Varerne er kun – men nemt – tilgængelige over web shoppen. Sutterne har forskellige former og størrelser og er dekoreret med ikke mindst forskellige fantasifulde fraser. På sitet kan man vælge, hvilken suttemodel, man ønsker. Derefter vælger man teksttype, sætter det på ”skjoldet” af sutten og wupti, så ser man, hvordan det færdige resultat bliver. Sutten graveres og sendes til det ønskede land.

Du finder sutternes på www.chupetascomletras.com. Priserne svinger fra 12,5 € til 3,5 €.

Af Nanna Lunnemann

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa