Det danske magasin i Spanien
Ole Kirkemann takker af

Ved årsskiftet siger et af Kystens kendte ansigter farvel til arbejdsmarkedet og goddag til livet som pensionist. La Danesa har mødt assurandør og humørbombe Ole Kirkemann til en snak om pensionstilværelse, politik og verdensrummet.

”Måske er der stadig et par gode arbejdsår tilbage i mig, men på et eller andet tidspunkt skal man jo stoppe, og det skal være, mens legen er god. Det er den nu,” slår Ole Kirkemann fast med det karakteristiske smil, du sjældent møder ham uden. I 16 år har han i samarbejde med sin kompagnon Pernille drevet forsikringsmæglerfirmaet Kaas og Kirkemann, men fra 1. januar vil der altså kun være én chef på kontoret. Beslutningen har bestemt ikke været nem for Ole, der udover den daglige kontakt med sit livsværk også skal vænne sig til en tilværelse uden jobbet, som han uden tøven kalder mere en hobby end et arbejde.

”Det bliver vemodigt at slutte efter så mange gode år, og der er da masser af ting, jeg kommer til at savne,” siger Ole og uddyber: ”Først og fremmest kolleger og kunder, men også de adrenalinkick, man ofte får, skal man nok lige vænne sig til at undvære.”

Masser at tage sig til
Heldigvis er Ole allerede en særdeles aktiv mand, og en rundt regnet 45 ekstra timer om ugen skulle nok kunne fordeles på de mange hobbyer.

”Jeg elsker at spille tennis, høre god musik, især Miles Davis-jazz, og læse spændende bøger. Det er der i hvert fald mere tid til nu. Og så skal Anne Grethe (Oles hustru, der ejer Vitamina i Centro Idea, red.) og jeg helt sikkert ud at rejse noget mere, for det er vi meget glade for begge to,” siger Ole, der så sent som i august var med Anne Grethe på et længere togt i både Spanien og Frankrig. En glimrende tur, bedømt på den entusiasme Ole fortæller om den med.

”Vi boede blandt andet på det her smukke, gamle munkekloster med den mest fantastiske natur. Det var helt vildt,” fortæller Ole engageret, mens han fægter voldsomt med armene for at beskrive stedet. Særligt Indien og New Zealand er lande, Ole gerne vil besøge i sit otium, men de mange kommende fritimer bliver formentlig også optaget af en måske latent hobby, som der endnu ikke har været tid til at få prøvet.

”Jeg kan godt forestille mig, jeg vil blive helt fanget af golf. Sådan en blanding af sport og natur er lige mig, tror jeg, så det skal nok have en chance,” forventer Ole.

Tid til tanker
Pensionstilværelsen giver også tid til mere refleksion, og den politisk interesserede Ole ser frem til at kunne følge endnu mere med i den verden. Selv om både Anne Grethe, sønnerne Kristian og Anders, der arbejder i henholdsvis bank og tøjbranchen, og Ole selv har gode job, bekymrer den økonomiske krise ham meget.

”Der er jo ingen udsigt til, at det vender, og det kan godt bekymre mig – ikke mindst på mine børns vegne. De skal jo gerne være mange år endnu på arbejdsmarkedet,” siger assurandøren, der oprindeligt er bageruddannet. Han synes langt hen ad vejen, at den spanske regering har gjort de rigtige ting for at imødegå krisen, men kan også sagtens sætte sig ind i situationen hos de hårdt ramte spaniere, der frustrerede ser til, mens milliarderne ruller ind på bankernes konti.

”Jeg kan et eller andet sted godt forstå folks vrede mod banker og politikere. Det er en virkelig kritisk situation, og man kan kun spekulere på, hvor længe spanierne vil acceptere tingenes tilstand,” siger Kirkemann. Det er tydeligt, at interessefeltet dækker bredt hos den snarlige pensionist. Om samtaleemnet er politik, vindenergi, udfordringer i den tredje verden eller liv i rummet, kan Ole tale længe om de mange tanker, han har gjort sig. Særligt det sidste er noget, der for alvor tænder interessens lys i de venlige øjne.

”Det er jo vanvittigt spændende at tænke på, hvad der foregår ude omkring os. Jeg er en af dem, der er overbevidst om, vi har været på månen – at tro andet synes jeg næsten er latterligt – og jeg tror, vi vil gøre mange opdagelser inden for de næste årtier,” forudser Ole, der er sikker i sin sag på det helt store, klassiske rumspørgsmål: Er der liv i rummet?

”Ja! Det er der ganske givet. Ikke i vores solsystem, men længere ude er der, og det tror jeg, man vil erfare om 25-30 år,” slutter Ole Kirkemann, der næste år uden tvivl selv vil bidrage med mere liv på Kystens tennis- og golfbaner.

Den 26. oktober fra 15 til 18 holder Kaas og Kirkemann reception i anledning af Oles 70 års fødselsdag og den forestående pension. Alle kunder og venner er velkomne til at stikke hovedet ind på virksomhedens kontor i Centro Idea på Mijas-vejen. Du kan læse mere om Ole Kirkemanns arbejdsliv på ladanesa.com. Søg blot på ’Ole Kirkemann’ i søgefeltet og vælg ’Ole Kirkemann fejrer 40 års jubilæum’.

Ole Kirkemans blå bog
Født: 25. oktober 1942
Uddannet assurandør: 1. april 1969
Også udlært: bager
Flyttede til Spanien: 1988
Bor: Fuengirola
Startede Kaas & Kirkemann: 1996
Gør ham arrig: uretfærdighed og bureaukrati
Gør ham glad: at hans familie er sund og rask
Værste karaktertræk: et hidsigt temperament, som kan gå ud over familie og kollegaer
Bedste karaktertræk: er ikke ked af at sige undskyld
Brænder for: sin familie, sit fag, tennis og anden sport, musik, mad og politik
Læser lige nu: Profeterne i Evighedsfjorden af Kim Leine
Lytter til: Al slags musik – dog mest jazz

Af Andreas Müller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.