Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Fernando Gil driver tennisskolen FG i Miraflores i Mijas Costa med prominent erfaring. Hele tre trænerlicenser i henholdsvis USA og Spanien og et samarbejde med Björn Borg og Manolo Santana har været med til at kridte skoene og stramme ketsjeren for den garvede tennisentusiast. Og så var Wimbledon-finalen i mændenes single tilbage i 1981 med McEnroe og Björn Borg historiens bedste ud over de eminente kampe, Rafael Nadal leverer i dag, synes han.

”Manolo Santana har været en meget bedre spiller end mig. Det er helt sikkert,” lyder det fra Fernando, der med professionel overbevisning må sande, at han har været bedst som træner. Men der er ingen grund til at føle skam. Den 55-årige tennistræner, Fernando Gil har et stort tennisanlæg med tilhørende bar og pool, hvor folk i alle aldre og fra amatører til professionelle kan få lektioner. Fit for fight ser han ud, mens han behersket nipper til sin Espresso. Fernando Gil startede med at undervise i 1980’erne og har nu gjort det i 32 år. Og 32 år med otte eller ni lektioner om dagen har givet ham den erfaring at kunne læse, hvad amatører behøver.

Fra træ til træning
”Du så ikke spillere med store tasker og en masse ting. Kun ketsjeren, et lille håndklæde og de hvide bolde,” forklarer Fernando. Dengang blev der spillet med ketsjere af træ, strengene blev strammet med de bare næver og boldene fandtes kun i én variant. Fernando fortæller om, at tennis var mere teknisk med klassiske bevægelser. Det var ikke så sofistikeret som i dag. ”Og alting var en smule langsommere,” tilføjer han.

I dag har spillere; amatører som professionelle store tasker, tre-fire ketsjere og forskellige vandflasker med sig til træning.

Fernando har mange gode råd, men de tre bedste for et godt spil og en god udvikling er: Få bolden på banen og placér den passende, brug slicing og topspin og begynd så at slå hårdt til bolden. Det er først og fremmest vigtigt at fastholde bolden på banen, da folk ifølge Fernando begynder at gøre ting, de ikke er klar til og dermed laver fejl.

Federer fører
Historisk er Roger Federer den bedste spiller. ”Jeg har aldrig set en spiller så teknisk perfekt. Han viser, at man kan være nummer et i verden ved at bruge andre våben som vilje, styrke, godhed og meget hårdt arbejde. For mig er det noget, der skal fortælle folk, at man kan spille tennis med en meget god teknik, men der er andre ting, der kan gøre dig til en bedre spiller, når du elsker spillet,” fortæller Fernando, der påstår, at han aldrig har haft idoler, men kan lide alle og respekterer alle, der spiller tennis, fordi tennis er en meget svær sport.

Han synes, at den bedste tekniske spiller er Federer, men på vilje, styrke og kamp er det Rafael Nadal. Blandt kvinder kan nævnes Chris Evertt og Steffi Graf.

Hos Fernando spilles der på grus, og det er ifølge træneren det bedste af mange grunde. For det første er det nemmere at slice, når man bevæger sig og så kan man spille længere partier. For det andet er spillet langsommere, og det er derfor nødvendigt at variere spillet, i form af forskellige slag, teknikker mm.. På et hårdt underlag derimod kan du hurtigt vinde point med et godt slag, en god forhånd eller en god serv. ”På grus skal du arbejde for det. Der er mere variation, som giver god øvelse,” forklarer Fernando, inden han løber ud på en af banerne i Miraflores for at træne endnu en tennisentusiast i spillet på det røde grus.

Af Nanna Lunnemann

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa