Det danske magasin i Spanien
Strandklubben der blev en livsstil

Strandklubben der blev en livsstil

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

La Danesas sommerrundtur til Kystens bedste beach clubs slutter på den absolutte top. Velkommen til Nikki Beach.

 

Den røde Ferrari foran indgangen til Nikki Beach indikerer, at det ikke bare er indholdsløs selvpromovering, når klubben hævder at være jetsetternes absolutte favoritsted. Indenfor døren lader indretningen heller ikke noget stå tilbage for luksusbilen på parkeringspladsen. Det store restaurantareal er beplantet med palmer, der dels tjener til at give et eksklusivt, naturligt look, dels til at holde de skyggegivende lagentage fast. Næsten alt er hvidt eller i træ, og mellem de mange borde og sofagrupper går et stort antal tjenere – alle selvfølgelig ulastelig klædt helt i hvidt. De bløde toner fra klubbens højtalere er med til at lægge en dejlig, enormt afslappet atmosfære over Nikki Beach, der trods det fashionable omdømme og visuelle udtryk i dag synes at være vært for et meget blandet publikum.

Fra selve klubben er der direkte adgang til stranden, hvor der er solsenge og endda Nikki Beachs egen massageafdeling, som står klar med manicure, pedicure eller bare en god, gammeldags gang massage. For enden af restaurantområdet begynder VIP-området, som i små plateauer hæver sig over resten af klubben, inden den ender i en stor terrasse med egen bar og udsigt over resten af Nikki Beach. Herfra er der også adgang til det indendørs, mere klassisk diskotekslignende rum, som dog kun er åbent fire-fem gange om året. Fællesnævneren for klubbens forskellige områder er klasse.

Nikki Beach – klub, kultur, livsstil
Nikki Beach startede tilbage i 1998, hvor Jack og Lucy Penrod åbnede den første klub i Miami. En del af konceptet var som på så mange andre strandklubber at tilbyde lækker mad og en uforlignelig fest, men The Penrods ville mere end bare det og tilføjede elementer som kunst, underholdning og mode. Alt sammen for at bryde med den klassiske forestilling om en beach club.

”Idéen var ikke at skabe en klub, hvor du bare kunne komme og få lidt mad og drikke,” fortæller PR- og marketingschef Gretel Kutan. ”På Nikki Beach kan du blive en del af en livsstil, en kultur, som går meget længere end en almindelig strandklub. Derfor har vi i dag et komplet koncept, der i forskellige divisioner tilbyder alt, du behøver for at bliver en del af Nikki Beach-livsstilen.”

Divisionerne, Kutan taler om, er:
– En beach club-division, der lige nu dækker otte lande og ti byer, men med flere på vej.

– En livsstilsdivision med tøj, musik og medlemskort.

– En division for sponsorater og specielle events.

– En hotel- og spadivision, der lige nu tæller Koh Samui i Thailand, men inden længe vil brede sig over et tocifret antal destinationer i Europa, Afrika og Asien.

Tusindvis af mennesker verden over har siden 1998 taget Nikki Beach-konceptet til sig. I dag har brandet således over 10.000 guldkortholdere og 4-5.000 af de op til 5.000 $ dyre platinium og black card-ejere. Kortholdere opnår en række fordele som specielle invitationer, rabatter og merchandise.

”Et medlemskort dækker alle vores klubber rundt om i verden, og rigtig mange mennesker pendler nærmest rundt til de forskellige destinationer. De elsker, at de ved, hvad de får, selv om de besøger en for dem ny Nikki Beach, og derfor ændrer vi aldrig særlig meget fra sæson til sæson. Det ønsker vores gæster simpelthen ikke,” fortæller Gretel Kutan.

Høje personalekrav
De få ændringer, der trods alt er fra år til år, findes overvejende på menukortet, som sammensættes i fællesskab mellem Nikki Beachs køkkenchefer. Der lægges i det hele taget stor vægt på madens kvalitet og finesse. Således indgår der eksempelvis intet mindre end 16 ingredienser i dressingen, der serveres til den populære Nikki Beach Salat. Man behøver dog ikke frygte at fare vild i de mange retter. Alle tjenere skal nemlig hvert år bestå en eksamen i menukortet for at kunne yde gæsterne den bedst mulige service.

”Har du som tjener ikke fuldstændig styr på den mad og drikke, vi tilbyder, får du ikke lov til at servere for vores gæster. Så enkelt er det,” slår Gretel Kutan fast.

Legendariske fester
Et af beach clubbens absolutte trademarks er de tilbagevendende fester. Særligt det årlige White Party er et must for folk med Nikki Beach-livsstilen løbende i årerne. Hvert år trækker festen godt 3.500 mennesker fra hele verden til Marbella-klubben.

”Jeg vil tro, at 80 % er gæsterne kommer udefra, og alt er udsolgt to måneder før White Party finder sted. Vi har faktisk allerede modtaget bestillinger til næste års fest,” griner PR-chefen, der også har populære fester i lidt lavere gear på programmet. Søndagsfesterne er for alle, der vil slutte weekenden med god mad og musik i en behagelig atmosfære, der sætter det helt rigtige punktum for både en festfyldt eller afslappende weekend. Generelt er Nikki Beach bestemt et besøg værd uanset temperament – og livsstil.

Nikki Beach Marbella åbner hver dag kl. 11 og lukker først et godt stykke ud på natten. Besøg www.nikkibeach.com/marbella for mere information.

Af Andreas Müller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa