Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Foto: Málagacf.com

Knægten Rondón fra Venezuela skal slå til i Málaga CFs seks super-kampe i det tætte april-program i La Liga, for Baptista er fortsat langtidsskadet

Han har aldrig lavet andet end at spille fodbold. Og gør det nu bedre og bedre.

Ingen forsvarer skal tage fejl af den 22-årige forward Salomón Rondón med de mørke, drengede ansigtstræk. Med sin højde, store fysik og hurtighed huserer han fremme i forreste linje for Málaga CF i La Liga – her hvor klubben i en super-måned med seks tætte kampe skal spille sig frem til en topplacering med adgang enten til Champions- eller Europa League.

Men her fremme på grønsværen har han ikke ligget hele sæsonen.

Lidt betuttet og beklemt måtte Rondón trods sin topscorerværdighed i sæson 2010-2011 indfinde sig med, at træner Manuel Pellegrini foretrak den nytilkomne hollandske ex-stjerne Ruud van Nistelrooy med en fortid i storklubber som Manchester United, Real Madrid og Hamburg SV – nok Málaga CFs mest løntunge spiller. Og i øvrigt Rondóns største forbillede. Når han som stor dreng jonglerede med bolden på stranden i Aragua ved det Caribiske Ocean drømte han om at blive lige så stor en målskytte som van Nistelrooy.

”Jeg har allerede lært meget af ham”, fortæller Rondón. ”Det er en ære for mig at dele omklædningsrum med Ruud og møde ham stort set hver dag. Vi er begge med i det fælles projekt at føre Málaga CF til tops. Vi er i den ”varme” zone, hvor alt kan ske.

Men den europæiske drøm skal gå i opfyldelse. Jeg bebrejder mig selv, når jeg gør noget skidt og jeg ved, at jeg stadig har meget at lære og vise.”


Han blev den dyreste

Salomón Rondón er en ydmyg og beskeden type. Men statistikkerne viser hans værd.

Han repræsenterede i 2009 sit hjemland ved såvel det sydamerikanske mesterskab som ved VM for U 20-spillere.

Det venezuelanske A-landshold har han repræsenteret en snes gange – senest på La Rosaleda i februar, hvor Spanien besejrede Venezuela 5-0.

Salomón Rondóns agent, Juan Mata, bragte ham i sommeren 2008 til UD Las Palmas på Gran Canaria med hans far som kontraktunderskriver og nogle langtrukne og problematiske pengeoverførsler til hans venezuelanske klub Aragua i kølvandet på transferen.

19 år, 11 måneder og 17 dage gammel blev Rondón den yngste udenlandske spiller, som scorede for UD Las Palmas i en turneringskamp.

Den 19. juli 2010 signede han med Málaga CF. Overgangssummen lød på 3,5 mio. euros med en frikøbsklausul på 20 mio. På daværende tidspunkt den dyreste handel for Málaga CF nogensinde.

Rondón scorede sit første mål for klubben i lokalderbyet mod Sevilla den 19. september 2010. Men ikke nok. Sevilla sejrede 2-1.


Baptista rejste hjem

Rondóns nu ekstraordinære betydning for Málaga CF skyldes ikke kun van Nistelrooys formdyk, men også den omstændighed, at en anden skarp målskytte, den brasilianske veteran Julio Baptista mod forventing ikke bliver spilleklar. Han rejste i starten af marts til Brasilien for yderligere restitution efter operation på en klinik i Marbella i højre fod.

Hans seneste kamp for Málaga CF ligger tilbage til den 2. oktober 2011, hvor han på La Rosaleda scorede til 3-2 i sejren over Getafe.

For et år siden var han sammen med Rondón med til at sikre Málaga forbliven i La Liga med spektakulære mål – også efter en længere skadespause med afsluttende behandling i hans hjemland.

Denne gang ser det være ud.

Så eneste afslutter helt fremme er knægten fra Venezuela.

 

Rundt om Rondón

Fulde navn: José Salomón Rondón Gimenez

Kælenavne: Salo, Kong og The Gladiator

Født: Den 16. september i Venezuelas hovedstad, Caracas

 

Ungdomsklubber:

1996 – 2004: San Jose de Calasanz, Venezuela

2004 – 2005: Sports Gulima, Venezuela

2005 – 2006: Aragua, Venezuela

Seniorkarriere:

2006 – 2008: Aragua, Venezuela 58 kampe – 18 mål

2008 – 2010: UD Las Palmas, Spanien 47 kampe – 12 mål

2010 – 2014: Málaga CF, Spanien 60 kampe – 23 mål

(Tallene gælder samlet for turnerings- og pokalkampe)

 

Mål for Málaga

Med 14 fuldtræffere tegnende Salomón Rondón sig for topscorer-værdigheden i Málaga CF i sidste La Liga-sæson.

I denne stod han ved La Danesas april-deadline noteret for 7.

Herefter fulgte Cazorla og Seba, begge med 5, Toulalan og Isco, begge med 3, samt van Nistelrooy og Joaquín, begge med 2.

 

Siden sidst

Atlético Bilbao – Málaga CF 3-0 (0-0)

Málaga CF – Zaragoza 5-1 (1-1)

Getafe – Málaga CF 1-3 (1-0)

Málaga CF – Levante 1-0 (0-0)

Real Madrid – Málaga CF????

Málaga CF – Rayo Vallecano????

Herefter lå Málaga CF nummer???? I La Liga

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa