Det danske magasin i Spanien
Danmark og Spanien ramt af Bieber-feber

Danmark og Spanien ramt af Bieber-feber

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Justin Biebers popularitet stiger og stiger i både Danmark og Spanien, og der er allerede udkommet de to bøger på dansk om den canadiske stjerne.

Justin Bieber stormer frem på den internationale scene. 1. april sidste år gav han en udsolgt koncert i Herning foran 11.000 skrigende teenagere, og få dage senere optrådte han i Madrid og Barcelona.
I Spanien kan fans læse seneste nyt om ham på fansitet justinbieberspainfans.org, som to spanske søstre står bag.
Og i Danmark er den 18-årige canadiske sanger så populær, at der er udkommet to bøger om ham på dansk: ”Justin Bieber – Superstjerne fra A-Z” og ”Alt om Justin Bieber”.
“Justin Biebers fans er nogle af de mest engagerede og dedikerede, der overhovedet findes. Dem vil vi gerne give muligheden for at læse om deres idol på dansk i lettilgængelige og underholdende bøger,” siger Peter Banke, chefredaktør på Forlaget Turbulenz, til La Danesa.

Inkarnerede fans
Samtidig har en række events markeret Justin Biebers stjernestatus i Danmark. Flere hundrede Justin Bieber-fans har deltaget i ‘Bieber Parader’ i Århus og København. Flere hundrede fans dansede på Rådhuspladsen i en såkaldt flashmob, som de havde øvet sig på i månedsvis. Det er Justin Bieber Danmark, der tæller over 35.000 fans på Facebook, som stod bag begivenhederne.
“Jeg er fan af Justin Bieber, selvfølgelig fordi jeg godt kan lide hans musik, da den er nem at relatere til, da han jo er teenager, som jeg selv er. Hans sange handler ofte om ting, han har gået igennem – og der er mange af tingene, som jeg også selv går igennem,” siger Jannie Marie Buhl, der er en af initiativtagerne til Justin Bieber Danmark.
“Grunden til, at vi åbnede ’Justin Bieber Danmark’-siden på Facebook var primært så vi kunne have et sted, hvor vi kunne komme i kontakt med alle de danske beliebers, der gerne vil med til vores arrangementer, men som siden voksede, blev den også til danskernes mødested og et sted, hvor alle de yngre fans kan få det sidste nye på dansk!”

Et fænomen
Justin Bieber er blevet et fænomen på rekordtid. Han har 11 millioner followers på Twitter, 33 millioner fans på facebook, og hvis man googler hans navn, får man over 400 millioner hits. Det er mere end navne som Michael Jackson, Barack Obama eller Britney Spears.
Den tætte kontakt til fansene er en væsentlig årsag til succesen, siger en ekspert til La Danesa:
“Her er en kunstner, som i udpræget grad taler til både piger og drenge. Han anvender de sociale medier og bruger de samme redskaber som sine fans, og derfor har han større gennemslagskraft,” siger Søren Østergaard, ungdomsforsker ved Center for Ungdomsstudier.

Justin Bieber – Superstjerne fra A-Z
Af Sarah Oliver
Oversat af Cecilie Maria Brix
Forlaget Turbulenz
288 sider
Pris: 149,95 kr.

Alt om Justin Bieber
Forlaget Turbulenz
80 sider
Pris: 99,95 kr.
Bøgerne kan købes på turbulenz.dk.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa