Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Tænderne har stor indflydelse på dit udseende. Du ser friskere og yngre ud uden gule eller misfarverede tænder.

I dag sætter medierne stort fokus på hvide tænder gennem billeder og reklamer. Flere mennesker anvender blegemiddel, hvadenten det er med hjemmeskinner eller med tandcreme med blege- eller slibemiddel.

At blege tænderne hos tandlægen er i dag en velprøvet metode, som, når den foretages af uddannet personale og med godkendte produkter, giver et godt resultat.

En laserblegning, der er udført rigtigt, giver ingen skader på tændernes emalje eller tandkød. Vigtigt før en blegning er, at tandkødet er friskt og frit for tandsten, og at der ikke findes nogen kontraindikationer som fx. følsom tandhals, parodontet eller fyldninger.

 

En blegning skal altid ske efter et besøg hos tandlægen og en rengøring (air-flow). Der måler vi også farvetonen på dine tænder. Inden vi laver blegningen, lægger vi en beskyttende gel på tandkødet.

Selve blegningen påføres dine tænder og aktiveres med et blåt lys i 10 minutter. Dette gentages, til vi når det ønskede resultat (typisk tre gange). Derefter polerer vi tænderne og måler den nye farve.

Fordelene ved laserblegning er, at det giver det bedste resultat – visse grå nuancer er svære at blege med hjemmeblegning. Behandlingen sker direkte i tandlægestolen, og du får med det samme hvidere tænder.

Ulemperne kan være, at nogen de følgende 24-48 timer kan opleve større følsomhed ved varmt eller koldt. Dette forsvinder hurtigt af sig selv.

I dagene efter en laserblegning er det vigtigt at undgå al mad og drikke med stærke farver, da tænderne er ekstra modtagelige de første dage. Inden du går herfra efter blegningen, får du en liste med, hvad du bør undgå.

En blegning holder vanligvis i flere år afhængig af dine vaner. Også genetiske faktorer påvirker. Uden vedligeholdelse bliver dine tænder med tiden noget mørkere igen. For at beholde dit hvide smil findes der flere teknikker. Lettest er at besøge en tandhygiejnist eller tandlæge regelmæssigt for at få dine tænder rengjorte og polerede. Det er den bedste måde at beholde dine hvide tænder på.

Du er altid velkommen til en gratis konsultation.

Af Christina Radics, tandlæge, Nordic Dental Centre

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa