Det danske magasin i Spanien
Euromillionær: Hvor svært kan det være?

Euromillionær: Hvor svært kan det være?

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Efter et liv som hårdtarbejde selvstændig tog Flemming Hasselriis til Kysten for at nyde sit otium. Bankbogen bugnede, så arbejde var ikke længere nødvendigt. Alligevel kunne han ikke holde sig fra at lave forretninger, for som han siger: ”Det er jo for nemt at tjene penge.”

”Hvorfor vil folk ikke være rige?,” spørger Hasselriis med oprigtig forundring i stemmen, mens han læner sig ind over bordet og stirrer spørgende på mig. Vi befinder os i en nydeligt indrettet penthouselejlighed i Torre del Mar – Flemming Hasselriis’ og konen Rasimas hjem og forretningsbase. Egentlig burde det kun være det første, men Flemming har svært ved helt at lade arbejdet ligge. Ved siden af jobbet har han i utallige år forsøgt at videregive de talenter og den viden, der har gjort ham til succesfuld forretningsmand og millionær. I euro vel at mærke. Han har skrevet bogen ”Rig som selvstændig” og udsender månedligt et nyhedsbrev til 300 abonnenter med gode råd til at forbedre indtjeningen. Bogen er oversat til både tysk og russisk, men forbavsende få har grebet Hasselriis’ smutvej til et liv i rigdom.

”Jeg forstår det virkelig ikke. Jeg troede jo, min bog var en lækkerbisken for alle andre, men jeg måtte hurtigt erkende, at man åbenbart skal være kendt for at sælge sådan en bog,” konstaterer en ærgerlig Hasselriis, der dog efterhånden har fået solgt næsten hele oplaget på 500 eksemplarer. Han har ellers på alle måde forsøgt at overbevise skeptikerne om bogens kvaliteter. Bl.a. ved at ansætte en såkaldt millionærlærling.

”Jeg ville bevise, at min bog virkede. Så jeg annoncerede efter en millionærlærling og frygtede lidt at få flere hundrede ansøgninger. Jeg endte så med at få fire, og tre af dem kunne jeg ikke bruge, så det var et meget nemt valg,” griner Flemming, der hurtigt måtte se i øjnene, at heller ikke dette alternative forsøg på at overbevise omverdenen om bogens berettigelse lykkedes.

”Efter tre måneder måtte jeg fyre ham. Han var simpelthen for doven. Han ville ikke gøre, hvad jeg foreslog, og syntes, det var sjovere at drikke øl fredag og lørdag, og sådan får du altså ikke succes,” slår Hasselriis fast.

Ligeglad med janteloven

Allerede som fire-fem-årig gjorde Flemming det klart, at han ”ville blive til noget stort”. Dermed blev janteloven i en tidlig alder vendt ryggen, og vejen mod det senere mål med livet var lagt: økonomisk uafhængighed.

”Jeg er ligeglad med janteloven. Du er nødt til at sætte dig ud over de der negative mennesker, der ikke vil dig det godt. Jeg prøver ikke at kæmpe imod dem, jeg undgår dem,” fortæller Hasselriis, der har opbygget sin formue gennem en elektronikvirksomhed og salg af måleinstrumenter. Han startede dog helt fra bunden som arbejdsdreng hos en radiomekaniker, inden han efter et år avancerede til lærling. Det blev starten på en omskiftelig tilværelse på arbejdsmarkedet, hvor Hasselriis prøvede kræfter med et bredt udsnit af job. Alt sammen i håbet om en dag at opnå den totale økonomiske frihed. Han solgte alt fra cement, klæbebånd og kuverter til tæpper, ja, selv svensk julepynt forsøgte han en overgang at gøre til et hit i Europa. Dertil arbejdede han hos en række virksomheder, inden han grundlagde F. Hasselriis Electronics A/S, som blev basen og senere nøglen til Hasselriis’ formue. I dag er engagementet i virksomheden afviklet, men han sælger stadig måleinstrumenter importeret fra Canada til købere rundt omkring i Europa. Reglen er dog maksimum en times arbejde om dagen.

”Jeg tjener i dag det samme på en times arbejde, som jeg før gjorde på 10 timers arbejde. Det er egentlig lidt vildt, og det vil jeg da ønske, at andre også kan opleve,” smiler Hasselriis, der i den forbindelse tilbyder at hjælpe virksomheder og selvstændige på konsulentbasis. Dertil driver han rigmand.es, hvor man blandt andet kan læse hele hans livshistorie, få 70 gratis råd eller købe den e-bog, der er en løbende opdatering af ”Rig som selvstændig”.

Ikke uden konsekvenser

Et liv i konstant jagt på profit lyder umiddelbart svært at forene med et velfungerende familieliv. Og det er det også. For Flemmings vedkommende har det kostet i relation til hans søn, som han stadig er i gang med at udbedre sit forhold til, ligesom det også har krævet flere tætte venskaber.

”Jeg havde ikke megen kontakt til min søn, fra han var fem år, og det forsøger jeg stadig at rette op på i dag. Flere af mine tidligere venner undede mig ikke succes og var direkte misundelige – og det oplever jeg stadigvæk i dag. Det er selvfølgelig meget, meget hårdt, men så finder du ud af, hvem der er dine rigtige venner, og hvem der ikke er,” fortæller Flemming Hasselriis, der som følge af en lang årrække med arbejdsuger, der konstant oversteg 50 timer, nu til fulde mærker konsekvenserne. Han kan simpelthen ikke tåle at arbejde særlig meget uden at blive stresset. Trods de store omkostninger fortryder han intet.

”Der er omkostninger ved at leve, som jeg har gjort, og det accepterer jeg. Forretningen har altid været nummer et, og så er kone og børn kommet i anden og tredje række. Jeg har haft et fantastisk liv med masser af oplevelser, så jeg fortyder ikke noget,” slutter Flemming Hasselriis, inden vi bevæger os ud på en af rigmandens store terrasser for at tage billeder.

 

Vil du også være rig? Her er fem gratis råd fra Flemming Hasselriis.

1) Fejl: Alle, der arbejder og tager beslutninger, begår før eller siden fejl. Analyser fejlen og find ud af, om den skyldes en fejltagelse eller en ekstern omstændighed, du ikke kunne forudse. Lær af dine fejl, ret evt. op på interne rutiner, så fejlen ikke gentages.

2) Arbejdsglæde: Det skal være sjovt at arbejde, og selvstændige er faktisk dem, som er mest tilfredse med deres arbejde. Glade medarbejdere giver bedre resultater for virksomheden, og det kan aflæses på bundlinjen. Hvordan får man så glade medarbejdere og ledere? Du roser naturligvis dine medarbejdere ved enhver given lejlighed. Det skaber et godt arbejdsklima, når man fokuserer på det positive. Kan man samle energierne fra hele medarbejderstaben, så opnås de helt store resultater.

3) Lyt og lær: Du er vel klar over, hvorfor du har to ører og kun en mund, ikke? Lyt og lær. Ikke mindst i en salgssituation skal du lytte til kunden og forstå hans behov. Du kan alt for let tale dig fra en ordre.

4) Misundelse: Betragt misundelse som en slags ros. Når du har vind i sejlene og stormer frem, så vil du opdage en hær af misundelige mennesker, der vil forsøge at nedgøre dig. Det er dem, som ikke selv er lykkedes særlig godt. Vær forberedt på denne holdning også fra din egen familie og venner.

5) Penge: Millionærer har respekt for penge. Folk, der ikke respekterer penge, har heller ingen.

Af Andreas Müller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa