Julen har bragt velsignet bud

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Julen er meget mere end gaver, gløgg og godter. Faktisk er det den tid på året, hvor grundlaget for at arbejde med det spirituelle og jeg’ets udviklingsmuligheder er allerstørst. Det mener Annelise Matzau, der har over 20 års erfaring alternativ filosofi.

Glem juleræset et øjeblik, sæt dig til rette i huset blødeste stol og tillad dine tanker at vandre frit. Spekuler over, hvorfor vi egentlig holder jul? Hvad vi skal bruge julen til? Hvad der er det vigtigste ved julen? Disse essentielle spørgsmål drukner for manges vedkommende i gaver, pynt og and, og derfor mener Annelise Matzau nu, at det er tid til se indad.

”Det hele handler i bund og grund om kærlighed og bevidstheden om Kristus. Det er det gode budskab, vi skal fokusere på, og vi skal sætte pris på alle de gode gaver, vi får. Vi er mere end de fem sanser, og det skal vi opdage eller være særligt bevidste om ved juletid,” siger Annelise, der videre fortæller, at midnat mellem den 24. og 25. og de 12 dage frem til Helligtrekonger er en helt unik mulighed for at ”finde ind til sit indre og erkende, at man er sin egen frelser og ødelægger”. Disse nætter er nemlig helt specielle, da de hver især repræsenterer et stjernetegn. Processen starter egentlig ved vintersolhverv den 21. december, og for Annelise markerer denne dag samtidig starten på det, den overvejende del af danskerne forbinder med hele december: Nisser.

”Nisserne kommer ikke før den 21. december, for det er først der, kraften kommer,” fortæller Annelise koncentreret og med lukkede øjne. Hun tillader dog ikke sine nisser mange dage at skabe julestemning i. Inden den 25. må de ud igen. ”Hvis ikke vi får dem skræmt væk inden, flytter de med ind i det nye år – og det går ikke. Derfor render vi rundt i haven juleaften og larmer alt, hvad vi kan. Det må være lidt af et syn for naboerne,” griner Annelise hjerteligt, inden hun lukker øjnene igen, og ansigtet genfinder alvoren.

”De lette glæder er store gaver – og dem forfalder jeg da også til,” indrømmer Annelise, ”men det, der virkelig giver noget, er de tanker, de drømme og den tro, man kan opnå i de 12 nætter efter jul.”

Annelise er og har været del af flere grupper, der beskæftiger sig med det spirituelle – heriblandt esoterisk filosofi. Denne alternative tilgang til det eksistensielle bygger på et esoterisk (det indre eller bagvedliggende) verdensbillede og forsøger at beskrive menneskets placering i helheden. Det er i kraft af denne livsanskuelse, at hun nu har fundet meningen med livet: ”At leve vågen i stedet for at sove livet væk”.

Har du lyst til at høre om Annelise Matzaus spirituelle gruppe, eller vil du vide mere om, hvordan du bedst udnytter de 12 nætter efter jul, kan Annelise kontaktes på 952 66 47 54 eller casajanus@gmail.com. Du er også velkommen til åbent hus hos Annelise hver torsdag kl. 13-15 med start den 1. december på Avd. Los Pacos 28 i Los Boliches.

Af Andreas Müller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa