Jagten på den rigtige forsikring

Jagten på den rigtige forsikring

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Bag en god forsikring ligger et grundigt vurderingsarbejde. Det vælger nogle agenter at klare over telefonen, men den går ikke i AG-Gruppen. Her er hjemmebesøg hver gang og et specifikt tilpasset tilbud en integreret del af servicen.

Engang var forsikringer forbeholdt de rige, der havde noget, der var værd at forsikre. Sådan er det ikke mere. I dag findes der efterhånden forsikringer for alt, og de fleste har på en eller anden måde valgt at forsikre sig selv og sin ejendom. Men en forsikring er ikke bare en forsikring, og det faktum gjorde, at markedet på Costa del Sol for et par årtier siden mildest talt var noget uigennemskueligt. På den tid var Preben Rueda Martín konsulent for et større forsikringsfirma på Kysten, og den erfarne forsikringsagent kunne hurtigt se, at der var brug for at trække branchen i en ny retning.

”Der var i bund og grund brug for tættere kontakt med kunden,” siger Preben, som derfor for godt 10 år siden startede Assurandørgruppen – i daglig tale AG-Gruppen. ”Fra dag ét har vi valgt at besøge kunderne hjemme hos dem selv, og det gør, at de får den rette vurdering og derfor kan forvente den rette præmie og skadeserstatning, den dag uheldet er ude.”

Preben kan næste år fejre 50 år som uddannet i forsikringsfaget, og han har derfor erfaring helt tilbage fra den gang, hvor man ”fik stukket en cykel og en sort mappe i hånden og så bare blev sendt ud for at sælge forsikringer”, som han selv beskriver det.

Så megen anciennitet kan firmapartner Jan Wolfgang ikke prale af, men til gengæld har han mange års salgserfaring. Jan tiltrådte bare tre måneder efter AG-Gruppens stiftelse, og han fandt sig hurtigt til rette med virksomhedens værdier.

”Her i firmaet er vi altid på kundens side. Vores klienters rettigheder har allerhøjeste prioritet, og det passer mig rigtig godt,” fortæller Jan.

”I de 10 år, vi har eksisteret, har alle erstatningsberettigede kunder fået udbetalt deres erstatninger. Der har kun været småproblemer, så vi kan glæde os over en fast og stabil kundekreds” slår Preben fast.

Forsikringskunden er udsat i Spanien
Ifølge den rutinerede agent er Danmark det nok sikreste sted i Europa at være forsikringskunde. Man er beskyttet fra top til tå. Modsætningen er Spanien, hvor sprogbarrierer, manglende kendskab til regler osv. ofte er skyld i, at berettiget skadeserstatning forhales unødigt.

”I Danmark går der måske 30 dage, så er erstatningen på din konto. Det bestræber vi os også på at kunne gøre hernede, hvor der ellers nærmere går 30 år – eller i hvert fald lang tid,” siger Preben og påpeger et af de problemer, der er forbundet med at få godkendt en skade: ”Hvis du går op til forsikringsselskabet og siger, at du har ”mistet” din pung, tænker de med det samme ”tabt” din pung, og så er sagen pludselig en anden. Sådan nogle sproglige fejl skaber problemer, og sådan burde det ikke være.”

For at imødekomme sådanne problemer og tilbyde den optimale service har AG-Gruppen håndplukket de selskaber, der bedst opfylder virksomhedens høje krav til kvalitet og pålidelighed. Det betyder, at der i dag er flere forsikringsudbydere i AG-Gruppens samarbejdsportefølje. Alle udvalgt efter et vigtigt princip:

”De skal være lette at lege med, når der skal udbetales dækning!” siger Jan. ”Folk skal have deres penge, og det skal forløbe uden besvær.”

AG-Gruppen kan naturligvis stå inde for deres samarbejdspartnere, men hjemtager alligevel tre forskellige forsikringstilbud. For hver klient har et unikt sæt forsikringsbehov, og selv om Preben efter eget udsagn 19 ud af 20 gange ved, hvad selskaberne vil tilbyde, og derfor kan forudsige, hvilket kunden bør vælge, overrasker tilbuddet af og til.

”Nogle gange får vi er uventet godt tilbud, og så er det selvfølgelig bare med at slå til. Men generelt kender vi selskaberne så godt, at vi ved, hvad der bedst kan svare sig,” siger Preben, der i øvrigt gør det klart, at kundens forsikringspræmie ikke bliver så meget som en euro dyrere, fordi AG-Gruppen træder ind som led mellem kunde og forsikringsselskab.

Skandinaver er den primære målgruppe
Udviklingen i både kundeantal og omsætning har i alle 10 år peget opad. De seneste godt tre år har finanskrise og danskeres returrejse til Danmark dog udjævnet stigningen lidt. Derfor har Preben og Jan både tid og overskud til nye kunder, understreger de.

”Vi vil da helt sikkert gerne have flere kunder. Danskerne er dem, vi har mest erfaring med, men alle skal være velkomne,” siger Preben, hvis kundebase i øjeblikket tæller ca. 90 % danskere, mens de sidste 10 % er en blanding af russere, svenskere, nordmænd, englændere og spaniere. Ligegyldigt hvilken nationalitet, passet afslører, er målet dog altid det samme: Kunden skal have den bedst mulige forsikring.

AG-Gruppen kan besøges på deres hjemmeside www.ag-gruppen.com. Virksomheden opererer også øst for Málaga og kan der træffes mandag og tirsdag mellem 11 og 17. I den forbindelse er eventuelle kunder velkomne til at kontakte Jan på 629 925 226 for at aftale nærmere. Henvendelse til Preben sker på 649 957 470.

Af Andreas Müller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa