Kosten og dens indvirkning på hjernen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Jo tidligere du starter med at passe og pleje din hjerne, jo mindre vil den svækkes gennem årene.
Carol Manning ved University of Virginia påpeger, at hos mennesker med en slem Alzheimers ser det ud til, at det er godt at spise en kost med masser af kulhydrater dvs. en kost med masser af pasta, brød og korn ja endog sukker. Hun siger, at fordelene ved en sådan kost ser ud til at opveje de sædvanlige ulemper, der normalt kommer ved et højt sukkerindhold i blodbanen.

Kosten til forebyggelse og tidlig behandling

Her er det vigtigt at undgå raffineret mad såsom hvide ris, hvidt brød og almindelig pasta. De fleste B-vitaminer forsvinder under raffineringsprocessen og et forhøjet homocystein anses for en alvorlig fare i fremkaldelse af Alzheimers. Forhøjelsen af homocystein kan som regel kontrolleres med rigeligt B-vitamin. Selvfølgelig må du undgå mad, der indeholder aluminium. Det kan f.eks. være visse chokoladeformer, køkkengrej, bagepulver, nogle osteformer samt tyggegummi.Undgå alle former for færdigretter, nogle er kogt i aluminiumsbeholdere, og er samtidig fyldt med mættet fedt, salt og sukker. Forebyggende for Alzheimers må du minimere dit indtag af koffein og alkohol. Gode ting at spise er økologisk kød, sojabønner, og forskellige kålformer.

Det er en rigtig god idé hver morgen at drysse en tsk. (ca. 10g) Lecithin over morgenmaden, f.eks. over din morgengrød eller din økologiske yoghurt. Sammen med lecithinen kan du putte en blanding af hørfrø, solsikkekerner og græskerner i. Det er så dejligt, at disse findes i færdige økologiske blandinger, så man ikke behøver at stå og forberede det hver morgen. Brug også blandingen over din daglige salat og dine kogte grønsager. De smager rigtig dejligt.

4 tsk. jomfru-kokosolie har også vist god effekt. Af andre gode ting er æggeblomme og fisk, ganske særligt sardiner, makrel, laks m.m. På grund af kviksølvsfaren må der passes lidt på med al for megen fed fisk. Sørg for en god antioxidant kost såsom alle former for bær og grønne grønsager. Kan du lide koriander, så brug rigeligt af det. Det er rigtig godt til afgifte kroppen.

Nogen litteratur anbefaler at drikke en smule vin dagligt, og også gerne en god kop kaffe. Drik også grøn te, der reducerer niveauet af frit jern i hjernen.

Af Anni Dahms, Anni’s Vitalshop

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa