Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lattergas er en lugtfri gas, der anvendes til mild bedøvelse. I Danmark, Sverige og Norge bruger man det både ved fødsler og ved tandlægebesøg.
Medicinsk er lattergas et godt hjælpemiddel. Man begyndte allerede at anvende det i 1700-tallet, hvor man opdagede, at det kunne påvirke et menneskes bevidsthed, gøre det beruset eller virke smertestillende.
Lattergas anvendes i dag i lægeverdenen, hvor patienten indånder det gennem en maske.

Lattergas har mange anvendelsesmuligheder
Lattergas anvendes oftest, når patienten lider af tandlægeskræk, men det anvendes også, hvis patienten får opkastningsfornemmelser, kraftige opkastningsreflekser og ved behandling af handikappede, der ikke kan klare hurtige ryk, eller som laver ufrivillige bevægelser. Det samme gælder patienter, der skal gennemgå en længere behandling.
Ofte er lattergas også et godt supplement til den almindelige bedøvelse i tilfælde, hvor det er svært for patienten at opnå en fuld bedøvelse, eller når patienten er bange for at blive bedøvet helt. Fordelen ved lattergas er, at patienten er ved fuld bevidsthed og kan tale og besvare spørgsmål under hele behandlingen. Lattergas gør, at patienten føler sig afslappet og har det behageligt trods behandlingen. Personer, der har opbygget en frygt for tandlæger, kan med lattergas efterhånden ryste denne frygt af sig og måske fremover bliver behandlet uden lattergas.

Lattergas:
• er en anerkendt bedøvelsesmetode, der er blevet anvendt i mange år.
• er helt ufarligt.
• gør patienten afslappet samtidig med at det bedøver.
• gør ikke patienten træt eller har andre bivirkninger.

Lattergas er ikke et smertelindrende middel, og det kan ikke anvendes som erstatning for en bedøvelse, men i og med at det dæmper den frygt, patienten har, kan lattergas bidrage til, at patienten ikke længere er bange for at blive bedøvet. Selv andre problemer, som opkastningsfornemmelser og lignende symptomer i forbindelse med behandlingen kan blive nedsat eller helt forsvinde. En halv time efter, at behandlingen er afsluttet er lattergassens efffekt fuldstændigt forsvundet.
Fra november 2011 tilbyder vi på Nordic Dental Clinic nu alle de patienter (der har behov for det), at blive behandlet med lattergas.
Du er altid velkommen til at bestille tid til en gratis konsultation på vores klinik. Ring og hør nærmere på 952 66 53 06.

Af Christina Radics, Nordic Dental Centre

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa