Virksomhedsprofil Unioptica

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Aksel Carlsen bor i Danmark, men går kun til ’brillemand’ i Unioptica. ”Betjeningen er rigtig god, og så er det noget billigere end derhjemme,” begrunder han.

Faglighed og god service er nøgleordene hos Unioptica, hvor Claus Bentkjær og Co. på 12. år sikrer pris- og stilbevidste kunder den helt rigtige brille. Filosofien er, at gode oplevelser skaber loyale kunder, og mund-til-mund er derfor en central del af markedsføringen.

”Helloooo Beverley,” råber Claus fra den anden ende af butikken, da en lyshåret, engelsk dame træder ind ad døren. Hun skal have et øjentjek, men inden de går i gang, sludrer de om løst og fast. Og det er meget karakteristisk for Unioptica, hvor den gode oplevelse går hånd i hånd med det at drive en økonomisk fornuftig forretning. For de to ting hænger uløseligt sammen, mener Claus. En tilfreds kunde kommer igen, og en tilfreds kunde fortæller omgangskredsen om den gode oplevelse, han eller hun har haft hos Unioptica, og sådan vokser kundekredsen støt.

”Vi bruger den nødvendige tid med hver eneste kunde, og det er grunden til, at de kommer igen. Når jeg sælger en brille, ser jeg det sådan, at jeg allerede er i gang med at sælge nummer to,” siger Claus, der har været optiker siden 1995. Den udlægning kan Leif Metzger, salgsassistent i Unioptica, nikke genkendende til.
”Ærlighed er vigtig for Claus og for butikken. Det handler ikke om at sælge det dyreste, men om at sælge det, kunden søger, for sådan sikrer vi, at kunden kommer igen,” siger Leif, der sammen med Christian Bagger-Hansen og Claus udgør dagens Unioptica-hold. I alt tæller butikken fire ansatte.

Betjening, briller og boardingpas
Den store bevidsthed omkring kundekontakt og service gør, at Claus er på fornavn med rigtig mange af sine kunder. Tonen er let, og det virker, som om folk føler sig rigtig godt tilpas hos Unioptica.
”Vi havde nogle kunder inde på tidspunkt, som spurgte, om vi ikke lige kunne printe deres boardingpas til hjemturen ud. Den havde vi ikke lige hørt før, men selvfølgelig kunne vi da det,” smiler Claus. Det er den slags service, der gør, at Unioptica har klaret sig udmærket gennem finanskrisen, mens konkurrenter har måttet dreje nøglen om. Og det er også den slags service, der gør, at Aksel Carlsen igen i år bruger lidt af sin ferie på at besøge Unioptica.
”Betjeningen er rigtig god, og så er det noget billigere end derhjemme. Det er tredje år i træk, vi i forbindelse med ferie er i Unioptica, så vi har ikke længere en brillemand i Danmark,” siger Aksel Carlsen, der hørte om Unioptica gennem nogle venner. Ifølge Claus Bentkjær kan man spare op imod 40 % af prisen ved at gøre som Aksel Carlsen og handle i Unioptica frem for hos en lignende optiker i Danmark.


Den franske brilleproducent Diem gør det muligt selv at skifte stel. Disse produkter er de bedst sælgende i øjeblikket, fortæller Leif Metzger.

Bedre optiker end købmand
Heller ikke optikerbranchen er sluppet igennem finanskrisens hærgen uden skrammer, men selv om mange års fremgang, under krisen, blev vendt til stagnering, er Unioptica generelt kommet udmærket igennem, fortæller Claus. Det, tror han i høj grad, hænger sammen med, at danske optikere generelt er bedre uddannede end de spanske ditto, og at der i Unioptica er så megen fokus på den gode service. I år har været bedre end samme periode sidste år, men selv om det tyder på, at Unioptica er ved at være tilbage på sporet, får det ikke Claus til at overveje at udvide forretningen.
”Min drøm var oprindeligt på sigt at åbne 3-4 butikker, men det er jeg gået lidt væk fra igen. Nu er det nok med én. Jeg har fundet ud af, at jeg er en bedre optiker end købmand. Jeg er bedst foran kunden, og derfor fungerer det bedst med én butik, hvor jeg kan være hele tiden,” slutter Unioptica-ejeren.

Af Andreas Müller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa