Det danske magasin i Spanien
Danske malagueños på Kronborg

Danske malagueños på Kronborg

Igen i år var delegationen fra Málaga så langt den største, og der deltog omkring 50 medlemmer fra her fra i de to arrangementer, dog flest til DW-repræsentant, Jens M. Jensens besøg i Asia House.
Besøget i Asia House, lørdag den 30. juli, var en stor oplevelse. Efter Jens M. Jensens velkomst holdt ØK´s tidligere administrerende direktør, Generalkonsul og næstformand i Danes Worldwide Carsten Dencker Nielsen et interessent og inspirerende foredrag om ØK og det hæderkronede firmas historie.
Foredraget blev efterfulgt af en rundvisning i det gamle, smukke hus, og der blev fortalt mange spændende historier undervejs, bl.a. den forfærdelige historie om ØK´s stolthed, Skoleskibet Københavns forlis i Sydatlanten i 1929, hvor ikke en eneste af de ombordværende skoleelever overlevede. Der blev aldrig fundet nogen af de ombordværende – eller noget som helst af skoleskibet for den sags skyld.

Interessen fra de spanske deltagere var stor, og der blev stillet mange spørgsmål.
Senere blev der serveret en fornem asiatisk frokost, hvor der virkelig var tale om autentisk, asiatisk mad.
Under frokosten holdt Carsten Dencker Nielsen et meget personligt indlæg om sin tid i ØK. Kedeligt var det bestemt ikke, og humøret kom virkelig i højsædet, så da vi sidst på eftermiddagen skiltes efter Jens M. Jensen havde takket Carsten Dencker Nielsen for en særdeles spændende dag og muligheden for at se det smukke Asia House, der normalt ikke er åbent for besøgende.

Kronborgmødet
Kronborgmødet, søndag den 31. juli, var traditionen tro, en dejlig oplevelse med deltagelse af omkring 300 personer fra hele verden.
Inden Kronborgmødet var Danes Worldwide’s repræsentanter og flere bestyrelsesmedlemmer samlet til det årlige repræsentantmøde, hvor fremtiden med nye tiltag livligt blev diskuteret.
På mødet blev årets repræsentant udnævnt, i år repræsentanten fra Bremen i Tyskland, Anne-Mette Levin. Sidste år, der var det første år, den nystiftede pris blev uddelt, gik den til Jens M. Jensen, Málaga.
Tidligere Biskop, Kongelig konfessionarius og formand for Folkekirkens Nødhjælps Råd, Erik Normann Svendsen holdt prædiken i Kronborg Slotskirke, som indledning på Kronborgmødet.
Danes Worldwides formand Ambassadør Christopher Bo Bramsen indledte, trods sin svære sygdom, mødet i Riddersalen.
Årets underholdning, som var tilrettelagt af jens M. Jensen, stod Syddansk Universitets Symfoniorkester for, under ledelse af dirigenten Saul Zaks. Han indledte med at fortælle, at man startede med en uropførelse af et stykke musik for cello, “River”, af den norske komponist Ola Gjeilo, og dedikerede stykket til ofrene for de grusomme terrorhandlinger i Norge. Det var en fantastisk oplevelse at overvære stykket, som rørte alle. På grund af denne uropførelse var den Norske Ambassadør til stede ved Kronborgmødet.
Forhenværende biskop Erik Normann Svendsen holdt herefter årets tale, der i den grad gav stof til eftertanke, og kan læses fuldt ud på www.danes.dk

Her efter fortsatte underholdningen med bl.a. spændende argentinsk tango, men også Carl Nielsens, ”Tågen letter” blev spillet på en ny og anderledes måde.
Årets gæstetaler var Folkerepublikken Kinas Ambassadør i Danmark, Xie Hangsheng, der holdt et interessant indlæg om forholdet mellem Danmark og Kina. Dette kan også læses i sin fulde længde på www.danes.dk.
Formanden takkede for et godt Kronborgmøde, og inviterede alle til den efterfølgende reception, der, som noget nyt, blev holdt i Riddersalen.
Receptionen var en god måde for alle, på kryds og tværs af landegrænser, til at hilse på venner og bekendte, at tale om året der er gået og om fremtiden, en dejlig oplevelse på Kronborg.

Af Danes Wolrdwide

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.