Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Tranebær mod blærebetændelse forårsaget af sommerens badning, strandliv og vådt badetøj. Urinvejsinfektioner er en stor plage for mange, især kvinder, og kan være vanskelige at behandle. Behandlingen består traditionelt i ordinering af antibiotika i forsøget på at dræbe bakterierne og sterilisere urinen. Men infektionen kan ofte dukke op igen efter kort tid; det betyder mere antibiotika og måske øget modstandskraft hos bakterierne. I det sidste tilfælde bliver behandlingen særdeles besværlig.

Naturmedicinsk alternativ
I forrige århundrede opdagede tyske forskere, at udskillelsen af hippurinsyre igennem urinen øges, hvis man spiser tranebær. Hippurinsyre er en bakteriehæmmende substans, bl.a. over for colibakterier, som er en hyppig årsag til urinvejsinfektioner. Tranebærs evne til at gøre urinen sur og dermed bakteriefri blev senere påvist af de amerikanske forskere Blatherwick og Long, der gav deres forsøgspersoner friske tranebær. Resultatet var en mærkbar forøgelse af den totale syreudskillelse i urinen.

En effektiv behandling
Stofferne i tranebær forhindrer populært sagt bakterierne i at hæfte sig til cellevæggene i urinvejene og formere sig; de skylles så at sige væk, før de kan forårsage en infektion. Dermed bidrager tranebær-kapsler i væsentlig grad til, at sygdomsgrundlaget fjernes.
Behandling af urinvejsinfektioner er ofte langvarig. Phytonorm tranebær-kapsler kan tages sammen med anden medicin i en langtidsbehandling. Behandlingen bør fortsætte 2-3 uger, efter at symptomerne er ophørt for at forhindre tilbagefald, eventuelt kan behandlingen fortsættes endnu længere, hvis man er særligt disponeret for sygdommen eller er udsat for belastninger fra det omgivende miljø.

Tranebærkapsler – CranActin – Cran Berry – og tranebærsaft (usødet) kan fås i Vitamina i Centro Idea.

Af Anni Dahms, Anni’s Vitalshop

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa