Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Verdens største beboelsesmarina med 24 km kanaler.

Miljøministeriet vil beskytte boliger og kajpladser i Empuriabrava

Miljøministeriet vil forsøge at gradbøje kystloven for at redde boligejerne i Empuriabrava i Girona-provinsen. Empuriabrava er verdens største kunstigt skabte beboelsesmarina, hvor boligejerne ikke har biler, men skibe med tilhørende kajpladser langs den 24 km lange labyrint af kanaler.
Miljøministeriet har afstukket parametrene for hvilke områder, der falder under offentligt domæne, for dermed at genvinde kyststrækninger, der ellers gennem de seneste årtier er belagt med beton og afskåret fra offentligheden, og boligejere over hele landet har allerede mistet sine ejendomme, med udsigt til kun lidt eller slet ingen kompensation. Det kan ske i følge kystlovgivningen fra 1988, der stadsfæster, at kyststrækninger er offentlig grund og skal være tilgængelig for alle, mens loven dog først nu er ved at blive implementeret. Konfiskeringer sker, selvom ejerne har købt i god tro.
Sagen i Girona er dog sandsynligvis den hidtil mest omfangsrige af sin art, og presset fra organisationer og individuelle er stort. Det har nu fået miljøministeriet til at søge en ny forståelse af lovgivningen og dermed redde de omkring 7.000 boliger i Empuriabrava, der ellers i fare for at blive konfiskerede og måske revet ned.
Miljøorganisationen Greenpeace mener, at en undtagelse i Empuriabrava vil være lig med speciel behandling af de allerede privilegerede, og at det vil sætte en uheldig præcedens, som Spaniens kyster ikke har brug for.Bankerne skal nu også skrive, så kunderne kan forstå det.

Stop for bankers aggressive kommissioner

EU har udpeget spanske banker som de værste til at opkræve kommissioner og andre afgifter fra kundernes konti, ligesom landets banker er dårligst til at forklare kunderne hvorfor. Afgifterne er det seneste år steget med 34 procent, skriver El País.
Den kritik har økonomiminister Elena Salgado taget til sig, og hun forventes i begyndelsen af september at indføre nye spilleregler. Bankerne vil fortsat have lov til at opkræve den kommission, de anser korrekt, men de skal i forvejen informere kunderne om, hvad der opkræves og hvorfor, og det skal ske på et forståeligt sprog, så kunderne har tid og mulighed for at ændre mening om, hvorvidt de ønsker det pågældende produkt. Bankerne skal desuden udstille i selve afdelingerne og på hjemmesiderne, hvor meget de tager i kommissioner.


Kort kontrakt bedre end ingen kontrakt

Det er devisen bag regeringens kovending omkring ansættelseskontrakter.
I fredags blev det vedtaget at lette på de restriktioner, som forhindrer arbejdsgivere i at give en medarbejder mere end en enkelt kortvarig ansættelseskontrakt. Den regel blev indført i 2006 for at forhindre virksomheder i at ansætte de samme medarbejdere igen og igen, uden nogensinde at fastansætte dem, men fremover må virksomheder igen ansætte de samme medarbejdere på korttidskontrakter i en samlet periode på to år.
Fagforeningen UGT har været hårdest i sin kritik og beskriver ændringen som meget negativ, fordi den mindsker arbejdstageres rettigheder. Dertil har arbejdsminister Valeriano Gómez så svaret, at ”et midlertidigt arbejde er bedre end intet arbejde”.Sympati for terrorister i Bilbao.

2.000 baskere demonstrerer for ETA-fanger

Omkring 2.000 demonstrerede den forgangne weekend i Bilbao. Mod hvad de kalder tvang fra den spanske stat – Imposaketarik ez! Nazio gara – Nej til tvang! Vi er én nation, stod der på bannerne. Og for at de af ETA’s terrorister, der sidder fængslet andre steder i landet, bliver overført til baskiske fængsler.
Lignende demonstrationer fandt sted andre steder, også i Navarra.Usikker på kandidatur til november.

Manuel Chaves usikker kandidat til valget

Manuel Chaves, der ledede den andalusiske lokalregering gennem 20 år og som nu er minister for regionerne og anden vicestatsminister, har endnu ikke besluttet, hvorvidt han genopstiller ved valget i november.
Den socialistiske politiker siges at ”overveje ikke at genopstille”. Det højrefløjsvenlige dagblad ABC antyder, at det kan skyldes frygten for et nederlag, skandalerne, som har berørt hans familie, og en fortsat afstandstagen fra den nuværende PSOE-ledelse i Andalusien.
Formanden for den andalusiske lokalregering og for PSOE i regionen, José Antonio Griñán, har foreløbig tilbudt Chaves, som, man mener, er altafgørende for partiet, at stille op for Cádiz.
Det er også tvivlsomt, hvorvidt formanden for kongressen, José Bono, og industriminister Miguel Sebastián genopstiller.


4,4 millioner på landevejene

Trafikdirektoratet DGT spår, at omkring 4,4 millioner spaniere på et eller andet tidspunkt de nærmeste dage befinder sig på landevejene, på vej hjem fra ferie til virkeligheden, som for rigtig mange begynder igen på torsdag den 1. september, mens andre allerede har taget forskud her efter weekenden.Caión, hjemstedet for kirken og Virgen de los Milagros.

Dræbt på pilgrimstur foretaget i taknemmelighed over at overleve ulykke

For et år siden overlevede A.G.J. fra den lille by Ordes en bilulykke i Galicien. I taknemmelighed over at have reddet livet, besluttede han at foretage en pilgrimstur, en 30 kilometer lang gåtur fra hjembyen til kirken i Caión på Costa da Morte, hvor han ville takke Virgen de los Milagros (Jomfru Maria).
Seks af hans familiemedlemmer drog med ham på turen i går. Inden gruppen havde nået at gå den første kilometer, kørte en bil dog af endnu ukendte årsager ind i dem. Den 40-årige mand, som havde overlevet ulykken sidste år, døde på stedet, og det samme gjorde to familiemedlemmer.Málaga CF’s Ruud Van Nistelrooy bider i græsset i Sevilla.

Kursus i ydmyghed

Lyder overskriften i dag i La Opinión de Málaga efter gårsdagens nederlag mod Sevilla. De store forventninger til Málagas dyrt indkøbte hold blev ydmyget i sæsonens allerførste kamp med 2-1 på Sevillas stadion, Sánchez Pizjuán.
Mallorca startede derimod ligaen fint med en sejr på 1 – 0 over Espanyol, der i øvrigt skulle være interesseret i at købe Christian Poulsen fra Liverpool.
Real Madrid udjævnede helt Zaragoza med seks mål mod ingenting, Cristiano Ronaldo lavede et hattrick, mens træner Mourinho holdt hænderne i lommerne. FC Barcelona spiller i aften mod Villarreal. Kampen starter kl. 21.00.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa