Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Hvor belægningen er højst.

Torremolinos scorer landets bedste hotelbelægning

Torremolinos’ hoteller havde i juli den højeste belægning i hele Spanien, viser tal fra det statistiske institut INE. 546.982 overnatninger blev det til i løbet af måneden, hvilket vil sige en belægning på 83,3 procent – den højeste belægningsprocent i hele landet.
Belægningen i Torremolinos var samtidig 5,24 procent højere end samme måned sidste år.


Baskisk regeringschef glæder sig over en sommer fri for terror.

Er ETA’s terror snart forbi?

Patxi López, den socialistiske leder af den baskiske lokalregering, glæder sig over, at der denne sommer ikke har været trusler om attentater fra ETA. Det er den første sommer i mange år, at de baskiske myndigheder, og i og for sig også de centrale autoriteter, har kunnet trække vejret roligt.
”For første gang har vi kunnet nyde en sommer uden vold på gaderne og terrortrusler,” sagde Patxi López, da han på sin første arbejdsdag efter ferien blev bedt om at opsummere situationen omkring den hjemlige terrororganisation.
Men López mener dog ikke, at det nødvendigvis betyder, at regeringens forhandlinger eller legaliseringen af det nationalistiske koalitionsparti Bildu har givet positive resultater. Talspersoner for ETA har da også sidst givet udtryk for, at Bildu ikke rækker, men at man ønsker partiet Sortu, der repræsenterer den yderste venstrefløj eller abertzala, legaliseret.
”Enden på ETA er ikke et spørgsmål om forhandlinger. Organisationen er nødt til helt at forsvinde, uden nogen form for forbehold. Når det er sket, må vi se, hvordan vi kan genopbygge sameksistensen efter næsten 900 likvideringer,” understregede Patxi López.

Grundlovsændringen: 0,4 procent fra 2020

Den socialistiske regering og det konservative oppositionsparti blev tidligt i morges enige om detaljerne i grundlovsændringen, som skal sætte et loft på underskuddet på statsbudgettet.
Aftalen følger EU’s norm og lyder på maksimalt 0,4 procent af bruttonationalproduktet, som skal overholdes fra 2020. Underskuddet må aldrig være højere, bortset fra ”meget seriøse nødsituationer”, skriver dagbladet ABC.
Beslutningen taget de to partier imellem, forelægges kongressen i dag.


Det store øjeblik, da Grazalema blev sluppet ud i naturen.

Fælde dræber iberisk los – EU-støttet program i fare

Grazalema var en los på bare 17 måneder. Hun var født i fangenskab i Donaña, men sammen med et par andre hunlosser blev hun sidste år sat ud i naturen i Castilien La Mancha, som en del af det både stats- og EU-støttede program Life, der skal redde den udryddelsestruede iberiske los.
Men hun er netop fundet død i en fælde. Den GPS, som sad i hendes halsbånd, havde ikke virket nogen tid, og man havde forsøgt at finde hende på andre måder. Det er så netop lykkes, og Grazalema blev fundet, død af udmattelse, i en kassefælde.
Fælden var oven i købet sat op i et område, der betegnes som absolut nødvendigt for artens overlevelse. Kassefælder er ikke lovlige i Andalusien, hvor Grazalema var født, mens de er lovlige i Castilien La Mancha ”blot de ikke fanger udryddelsestruede arter”. Nu diskriminerer fælder ikke, og denne type af fælder fanger både ræve, fugle, mus, vildkatte og altså også losser.
De regionale myndigheder har lovet, at ejeren af jorden vil blive sagsøgt, men de mange personer og grupper, der er involverede Life-programmet, er bekymrede. EU har netop indvilliget i at bidrage med yderligere 34 millioner euro til programmet, men det frygter man, vil blive stoppet, da man her ikke formår at skabe rimelige vilkår og give kattedyret en chance for at overleve.
I en fælles meddelelse fra Ecologistas en Acción, SEO/Birdlife og WWF lyder det: ”Det giver ingen mening for den spanske stat og EU at investere store summer, hvis vi ikke samtidig fjerner én af hovedårsagerne til, at lossen forsvinder.”

Mafia-boss anholdt i Estepona – kæresten viste vej på Facebook

En boss fra den napolitanske mafia Camorra er netop blevet anholdt i Estepona.
Det var Guardia Civil og det italienske Carabinieri, som lykkedes at finde frem til Salvatore D’Avino, som havde været på flugt siden 2007, efter hans kæreste havde lagt et billede, taget af parret på en strand ved Estepona, på Facebook, skriver El País.
D’Avino beskæftigede sig først og fremmest med narkotikasmugling fra Marokko til Italien, hvilket gjorde ham fortjent til en plads på listen over Italiens 100 mest eftersøgte.
Han bliver nu overført til Italien.


Málaga CF starter på søndag i Sevilla.

Så starter La Liga

Endelig har fodboldspillerne i Spaniens bedste række afblæst strejken, og sæsonen starter den kommende weekend, en uge forsinket.
Det sker efter, repræsentanter for de to parter, Liga de Fútbol Profesional (LFP) og de professionelle fodboldspilleres fagforening Asociación de Futbolistas Españoles (AFE) i går endelig blev enige om en overenskomst, som fremover skal garantere spillerne deres lønninger. Også til de omkring 200 spillere, som lige nu har et samlet udestående på ca. 50 millioner euro.
Sidste weekends kampprogram spilles den 22. januar, mens den dags kampe udskydes til den 2. maj.
Den første kamp i den næstbedste række, segunda, spilles allerede i dag mellem Girona og Elche.
I La Liga er nogle af de næste dages højdepunkter:
Lørdag
Sporting Gijón – Real Sociedad kl. 18.00.
Søndag
Mallorca – Espanyol kl. 18.00.
Zaragoza – Real Madrid kl. 20.00.
Sevilla – Málaga kl. 22.00.
Mandag
Barcelona – Villarreal kl. 21.00.

Vuelta a España i dag

Cykelløbet Spanien rundt byder i dag, den 26. august, på strækningen fra Almáden til Talavera de la Reina. Danske Jakob Fuglsang (LEO) har haft en god start på vueltaen og ligger lige nu nummer fem, spanske Daniel Moreno Fernández (KAT) er på andenpladsen, mens franske Sylvain Chavanel (QST) kører i den røde førertrøje.
Dagens etape er tourens syvende, som lyder på 182,9 km.
Sofa-vuelta på www.lavuelta.com.

¿Qué pasa? – de kommende dage

Benalmádena
Indtil 18. september

Fotografier fra den andalusiske natur af Carlos Pérez udstilles i det smukke Centro de Exposiciones i Benalmádena Costa.
25. – 28. august
Benalmádena Pueblo konverteres til et arabisk marked, Zoco Ben Al Madena, for at markere byens mauriske forfader. Her er udover boder med arabisk kunsthåndværk m.v. også musik og underholdning.

Frigiliana
Indtil 9. september

En kollektiv sommerudstilling kan ses i Galería Krabbe. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.
26. – 28. august
Kulturfestivalen VI Festival Frigiliana 3 Cultural afholdes. Mere information på www.festivalfrigiliana3culturas.com.

Fuengirola
Indtil 30. september kl. 11.00 – 23.00

Feria del Libro, udstillinger og salg af bøger på Paseo Maritimo i Los Boliches.

Málaga
Indtil 2. oktober

Cherchez la Femme er titlen på en udstilling af graveringer af Picasso, der kan ses i museet Fundación Picasso på Plaza de la Merced. Mere info på www.fundacionpicasso.es.

Marbella
Indtil 30. oktober

Værker af gravørkunstneren Eugenio Ampudia er udstillet i Museo del Grabado Español Contemporáneo.
26. august kl. 21.30
Koncert med Niña Pastori på Playa del Pinillo. Entré fra 20 euro kan bookes på www.elcorteingles.es.
28. august kl. 20.00 – 00.00
Marked med kunst og håndværk i lystbådehavnen, Puerto Deportivo.

Mijas
Hver onsdag kl. 12.00

Flamencoshow på Plaza Virgen de la Peña i Mijas Pueblo.
Hver tirsdag og torsdag kl. 19.30 og 23-30
Underholdning i form af bl.a. jazz og flamenco på Plaza Virgen de la Peña.
26. august kl. 22.00
Hestevæddeløb på Hipódromo Costa del Sol. Entre 5 euro, børn gratis. Dørene åbnes kl. 20.30.
26. og 27. august kl. 20.00
Velada del Torreón, stemningsfulde aftener, hvor alle kan deltage, ved tårnet i La Cala.

Sotogrande
Hver weekend

Er der poloturneringer på Santa María Polo Club. Flere detaljer fås på www.santamariapoloclub.com.

Torremolinos
25. august kl. 21.30

Flamencoballet med José Lucena kan opleves på Plaza Pablo Ruiz Picasso.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa