Det danske magasin i Spanien
Morten Olsen mistede nationen

Morten Olsen mistede nationen

Men nu bør alle bakke op om Danmark i de afgørende EM kvalifikationskampe, siger den kendte træner Ove Pedersen, der har Michael Laudrup til favorit som manden til at brande en ny epoke.
Kampene vises på storskærm i Casa Danesa.

Efter 12 år på den udsatte frontpost som træner for det danske fodboldlandshold takker den udskældte Morten Olsen – 62 år den 14. august – af i 2012. En ny til posten skal hyres.
Men først tre knald-eller-fald-kampe i EM-kvalifikationsturneringen. Modstanderne bliver Norge, Cypern og Portugal – opgør, hvor vi får stjerneforwards som norske John Carew, danske Nicklas Bendtner og portugisiske Christiano Ronaldo at se. Carew med en fortid i Valencia og nu i engelsk fodbold, Ronaldo superstjerne i Real Madrid og omstridte Bendtner jagtende tidligere tids mål-instinkt.
Med Club Danés og La Peña de Dinamarca, den danske supporterklub af Málaga CF, som arrangører, vises de med spænding imødesete opgør på storskærm i restaurant Casa Danesa.
Oplæggere bliver Málaga CFs Kris Stadsgaard (hvis han stadig er her), den tidligere danske landsholdsspiller Niels Yde, AB, og den tidligere formand for Dansk Idræts-Forbund og ex-medlem af Den Internationale Olympiske Komite, Kai Holm.
Da Danmark i juni besejrede Island var gæsten i Casa Danesa Ove Pedersen, superligatræner og manager i Danmark med en periode som national træner i Quatar. Han havde lovet at give et bud på en kommende landstræner for Danmark.
”Michael Laudrup”, kom det prompte. ”Han vil kunne genskabe en atmosfære, hvor landsholdet på ny bliver hele nationens. Brande Danmark og skabe respekt og tillid hos pressen. Det er meget afgørende i jobbet med gode relationer til offentligheden – de mennesker, som skal fylde Parken i København til hver eneste kamp. Med entusiasme og optimisme.
Som tiden gik, mistede Morten Olsen, hans arbejdsgiver, DBU, og spillerne nationen. Med deres attituder og manglende begejstring. Det blev i stedet håndboldpigerne og –herrerne, der stjal billedet.”

Smittende humør
Ove Pedersen nævner endvidere Frank Arnesen, tidligere sportsdirektør i hollandske Ajax, engelske Chelsea og nu tyske Hamburg SV, som et top-emne som landstræner.
”Han skal blot have de rigtige folk omkring sig, så gør det ikke så meget, at han ikke har været ude i store trænerjobs. Hans humør er så vidunderligt smittende og på rigtig mange felter er han en kapacitet”, siger Ove Pedersen.
Morten Olsen, Michael Laudrup og Frank Andersen var alle på landsholdet i de glade dage i 80erne, hvor hele den danske nation fulgte deres store bedrifter sammen med spillere som Preben Elkjær, Allan Simonsen og Klaus Berggren ved EM- og VM-slutrunder.
Dengang og i 90erne sad klaphatten rigtigt.

Nationens hold
Tilbage til Danmarks kommende EM-kvalifikationskampe:
”Udover uafgjort i Norge i foråret er det resultatmæssigt gået godt nok”, siger Ove Pedersen. ”Danmark ligger nummer to i puljen og skal såmænd nok blive en af de to bedste. Vor pulje forekommer ret nem. Det vil være en fiasko, hvis Danmark ikke ender i toppen”.
En nøglekamp i disse bestræbelser er returopgøret mod Norge i Parken 6. september. En rigtig gyser.
”Her skal landsholdsspillerne vide, at bestræbelserne skal gå på ikke blot at vinde kampen, men også publikums opbakning”, siger Ove Pedersen. ”Alle ansvarlige bør tage situationen alvorligt”.
Landsholdet er ikke DBUs, eller Morten Olsens. Det tilhører nationen.
Og den skal tilfredsstilles.
”Burde Morten Olsen selv have trukket sig på et tidspunkt?”
”En sådan sag er jo altid et spørgsmål mellem arbejdsgiveren, DBU i dette tilfælde, og træneren. Er de begge tilfredse, så fortsætter de jo sammen”, ræsonnerer Ove Pedersen, der i foråret forlod Esbjerg fB som træner for at skabe nye vinde for det betrængte bundhold i superligaen.
Det hjalp ikke.

www.clubdanes.dk
www.malaga-support.dk
www.casadanesa.dk
(her findes vejkort)

Rundt om Morten Olsen
Fulde navn: Morten Per Olsen
Fødselsdato: 14. august 1941
Fødested: Vordingborg.
Ungdomshold: 1957-1969: Vordingborg

Seniorhold: 1970-1972: B 1901, Danmark, 1972-1976: Cercle Brugge, Belgien, 1976-1980: Racing White, Belgien, 1980-1986: RSC Anderlecht, Belgien, 1986-1990: FC Køln, Tyskland

Landshold: 1970-1974: 5 U-landskampe (1 mål), 1970-1989: 102 A-landskampe (4 mål)

Trænerjobs: 1989-1992: Brøndby IF, 1992-1994: FC Køln, 1997-1998: Ajax Amsterdam, 2000-2012: Danmark

– Morten Olsen taler fem sprog: dansk, tysk, engelsk, flamsk og fransk.
– Han er den første dansker nogensinde, der har rundet 100 kampe som både spiller og træner på et landshold.
– Han er interesseret i fugle.
– Han er tidligere konkurrencegymnast.
– Han er udlært farvehandler.
– Han er æresborger i Vordingborg, hvor en vej er opkaldt efter ham: Morten Olsens Allé.
– Han er passivt medlem i Vordingborg Idrætsforening og B 1901.
– Han lider af høretab og er ambassadør for det danske hørefirma Widex

Årets dinner-fodbold i Casa Danesa
Tirsdag den 6. september kl. 18.30: Danmark – Norge.
Grill-menu med højreb, pølser, bagte kartofler, salat og dressing med 1/2 flaske vin – og oplæg.
Totalpris 22 euro. Entre uden spisning 8 euro.

Fredag den 7. oktober kl. 18.30: Cypern – Danmark.

Forloren hare med hvide kartofler og waldorff-salat samt isdessert med 1/2 flaske vin – og oplæg.

Totalpris 22 euro. Entre uden spisning 8 euro.

Tirsdag den 11. oktober kl. 18.30: Danmark – Portugal

Buffet med fem forskellige anretninger og ost med 1/2 flaske vin – og oplæg

Totalpris 22 euro. Entre uden spisning 8 euro.

Bindende tilmelding og betaling:

Restaurant Casa Danesa, Haza del Algarrobo, Ctra. de Mijas km 2,2 (Mijas-vejen fra Fuengirola) www.restaurant@casadanesa.dk – tlf. 952 475151

Sweepstakes og lotteri med præmier ved alle arrangementerne.

Stillingen i Danmars EM-kvalifikations gruppe:

1. Portugal 5 kampe 10 point
2. Danmark 5 kampe 10 poin
3. Norge 5 kampe 10 point
4. Cypern 4 kampe 2 point
5. Island 5 kampe 1 point

Nummer 1 i gruppen kvalificerer sig direkte til EM-slutrunden i Ukraine og Polen i 2012, mens nummer to skal ud i såkaldte play off-kampe.

Også Kessler i Casa Danesa
Med Mikkel Kesslers flotte comeback mod franske Medhi Boutadla den 4. juni venter der ham nu en række store opgør om verdensmesterskaber i professionel supermellemvægt.
Datoerne er endnu ikke fastsat, men den faste mødetid i Casa Danesa vil være kl. 20.00.

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.