Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Midt i marts begav Robin Clementsen sig ud på sit livs rejse. Med en lille vogn, med det allermest nødvendige, på slæb er den gæve færing nu på vej til Gibraltar, kun med benene som transportmiddel. Men forud for den lange tur ligger mange måneders forberedelse og før det en sygdom, som truede med at binde ham til en kørestol resten af livet.

Robin Clementsen sidder og venter på en taxa, der skal køre ham hjem efter endnu en nedslående nyhed fra de danske læger. Han har netop fået at vide, at der ikke er mere, lægerne kan gøre. Hans omfattende leddegigt i knæene kan ikke behandles, og han kan se frem til at skulle tilbringe resten af sit liv i en kørestol.
”Vi kan ikke mere,” havde lægen sagt. ”Jeg kan heller ikke mere,” svarede Robin. Efter to års forgæves behandling er hans livsmod ved at slippe op. Netop der, mens han venter på taxaen. Og netop som han sidder der, kommer en ældre kinesisk læge hen til ham.

Kinesisk magi eller naturlig fornuft
Kineseren er gæst ved en international lægekonference, og kommer tilfældigt forbi, mens Robin sidder og venter på taxaen. Robin forklarer ham, hvad han fejler og lægen skriver en note til ham og giver ham den i hånden. På sedlen står der, at Robin skal indtage ingefær og det skal han fortsætte med, indtil han kan mærke, at gigten aftager. Robin er skeptisk, men er samtidig åben for alt, der kan holde ham fra en fremtid i kørestol. Først forsøger Robin sig med ingefærrødder, som han køber i supermarkedet. Det er ikke særligt nemt at indtage i større mængder, men han synes selv, at han kan mærke en fremgang:
”Jeg troede, min hjerne spillede mig et puds. Jeg kunne ikke tro, at det fungerede,” fortæller han.
Robin fortsætter sin søgen efter en bedre måde at indtage ingefæren på, og får efter nogen tid et samarbejde med pilleproducenten Futura, der kan lave ingefær i pilleform.
I dag ved han ikke med sikkerhed, om ingefæren stadig har en effekt, men af frygt for at gigten skal komme tilbage, fortsætter han med at tage pillerne hver dag.

Alt kan lade sig gøre
Robin Clementsens historie er på mange måder en fantastisk beretning. En historie om en mand, der skal gå så grueligt meget igennem, før han kommer ud på den anden side, som et nyt og bedre menneske. Det er som taget ud af et eventyr, og det er ikke slut endnu.
For at bevise over for lægerne, at hans behandling med ingefær virker, vil han løbe tværs ned gennem Europa. Selv tvivler han på, at projektet kan gennemføres, for han kaster sig ikke ud i i det uden grundige forberedelser.
”Jeg har diskuteret min tur med en mand, der løber en maraton hver eneste dag. Han har kunnet give nogle gode råd om, hvornår der skal holdes pauser og om, hvor meget man kan presse kroppen.”
Samtidig har Robin alt nødvendigt teknologi til rådighed; GPS til at klarlægge ruten, sensorer og computerudstyr til at måle kroppens tilstand samt avanceret påklædning og sko sponsoreret af Nike. Løbetøjet er en del af et eksperiment, og koster omkring 6.000 kroner per sæt. Skoene er også speciallavede og med elektronisk chip til at aflæse løbestilen. De koster 2.500 kroner pr. sæt. Robin har forberedt sig på alle tænkelige måder. Derfor tager han hele projektet meget afslappet:
”Det er ikke farligt på nogen måde. Det hele er planlagt. Jeg skal bare nå i mål, så hvis det kommer til at tage et par dage ekstra, så gør det heller ikke noget, for jeg har ikke nogen planer for, hvad der skal ske i Gibraltar.”
Robin planlægger at løbe max otte timer om dagen og holde fri hver tredje dag. Hans egen læge tvivler ikke på, at han kan gennemføre projektet, det er mere det med at overholde pauserne, der er problemet:
”Du kan ikke holde din pauseplan, du er alt for energisk,” fortalte han Robin, før han tog af sted. Robin mangler i hvert fald ikke energi og viljestyrke, så den største udfordring bliver højst sandsynligt at holde pauser og undgå overbelastning.
Du kan se, hvordan det går Robin, og om han kan overholde sin pauseplan på bloggen www.runrobin.com. Her skriver han om sine oplevelser og dokumenterer sin tur, så han forhåbentlig kan få sine strabadser i Guinness rekordbog, når han når til Gibraltar.

Af Jeppe Schjødt

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa