Det danske magasin i Spanien
Nyhed til fibromyalgi-patienter

Nyhed til fibromyalgi-patienter

En undersøgelse hævder, at otte ud af ti får det bedre med en ny behandlingsform. Organisationen Fundación Humanismo y Ciencia har gennem de sidste ti år forsket i hypotesen, at fibromyalgi-patienter har en overfølsomhed over for smerteimpulser i hjernen. Det er blevet konstateret, at elektromagnetisme har en påvirkning af hjernen i denne sammenhæng.
Hidtil har man ikke kunne finde nogen ordentlig behandling af fibromyalgi. Behandlingen har været en kombination af medicinering, fysioterapi og psykoterapi.
Den nye behandlingsform benytter i stedet svage elektromagnetiske impulser, som sættes til hjernen 20 minutter ad gangen. Sædvanligvis er der brug for fire til seks behandlinger.
Behandlingen, der kaldes RBF-01, gives mens patienten ligger i et rum, som er isoleret fra andre elektromagnetiske bølger. På hovedet placeres en speciel elastisk hjelm, som afgiver selve impulserne. Patienten har en god og afslappet fornemmelse, mens behandlingen foregår. Behandlingen er helt smertefri, og der er ikke registreret nogle bivirkninger (der er behandlet over 600 patienter). Behandlingen mindsker træthed hos 80 procent af patienterne, hovedpine hos 80 procent og søvnbesvær hos 65 procent.
Resultaterne af undersøgelsen er offentliggjort i journalen XL Semanal.
Behandlingen kan i dag fås på Clinica La Milagrosa i Madrid, Clinica Sagrada Corazón i Sevilla og Policlinica Hernan Cortés i Zaragoza.

Af Pentti Raaste

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.