Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Udenrigsministeriet advarer mod rejser til Japan

Det spanske udenrigsministerium beder folk udsætte enhver unødvendig rejse til Japan.
I fredags anbefalede man at udsætte rejser til det katastroferamte land, mens man nu direkte beder spanierne om at blive hjemme. Årsagen er naturligvis frygt for flere jordskælv og tsunamier, men også den ustabile situation på landets atomkraftværker.
Man kan følge eventuelle nyheder fra ministeriet på www.maec.es.

Sortu har plan B for kommunalvalget

Mens det ser sort ud for godkendelsen af det nydannede baskiske parti Sortu, fremlægger dets medlemmer en nødplan. Hvis det ikke lykkes for partiet at blive godkendt til kommunalvalget, vil de opstille kandidater med en ren straffeattest i en alliance med det etablerede baskiske parti, Eusko Alkartasuna (EA).
Sortu har ellers opfyldt de gældende regler ved blandt andet at deklarere sig modstander af voldelige aktioner. Men det ser ud til at bekymre dommerne, at der sidder tidligere straffede ETA-medlemmer i det nydannede parti, og Sortu bliver betragtet som en udbryder af det bandlyste, ETA-styrede parti, Batasuna. Hvis Sortu ikke bliver godkendt, og dets medlemmerne også mister sine muligheder for at stille op på et senere tidspunkt, vil de derfor forsøge at stille op i forbindelse med Eusko Alkatasuna (EA). Radikale separatister og EA dannede i juni sidste år en strategisk alliance.
Politirapporter har desuden afsløret, at visse medlemmer af Sortu har en fortid i Batasuna, og der er tilmed fundet en bankkonto dedikeret til at støtte fængslede ETA-medlemmer. Alligevel fortsætter Sortu med at søge om godkendelse. I dag skal Sortu’s advokater forsøge at overbevise dommerne om partiet frigørelse fra ETA og Batasuna.
Der er valg den 22. maj, så der skal snart falde en afgørelse i sagen, hvis det omstridte parti skal nå at stille op.

Forfalskning af kørekort

Politiet har afsløret et netværk i Écija, Sevilla, som hjælper køreskolelever med at fuske sig gennem teoriprøven. 12 personer er mistænkte for forfalskning af resultaterne af teoriprøverne.
Sagen blev opdaget, fordi en enkelt køreskole var specielt populær blandt eleverne. Den lokkede elever til fra hele Andalusien. Skolen fortalte eleverne, at de ville få en sender, som under prøven ville vibrere. En vibration for svaret A, to vibrationer for alternativ B osv.
Blandt de 12 mistænkte i sagen er 10 elever, som da de blev arresteret, havde en lille sender fastspændt på kroppen, samt lederen af køreskolen, der i forvejen var kendt af politiet.

Salg af tobak falder også i Málaga

Salg af tobak faldt også i Málaga den første måned med den nye rygelov. Ifølge finansministeriets tal er salget faldet med 29 procent i forhold til samme måned sidste år. Man mener dog, at det er for tidligt at sige om faldet skyldes, den nye lov.
Salg af tobak er i hele Spanien faldet gennemsnitligt med 22 procent.

Lå Altantis i Doñana?

National Geographic har netop vist en udsendelse, hvori internationale forskere udtaler, at de mener, at Atlantis kan ligge under naturparken Doñana.
Forskerne har undersøgt satellitfotos og scanninger af et cirkulært område i naturparken i Huelva, der viser noget, der kunne være en oversvømmet by. Længere inde i landet har forskerne desuden fundet rester af byer, som man tror, at Atlantis’ indbyggere kan have bygget. Forskerne er måske endelig et skridt nærmere på en løsning af gåden om Paltons beretning om byen ved Atlanterhavet. Han skrev, at byen omkring 10.000 år f.Kr. blev oversvømmet af en tsunami.
Der er planlagt flere undersøgelser for at finde ud af, om Atlantis er en fabel eller et forhistorisk levn.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa