Det danske magasin i Spanien
Udedansker.dk samler danskere bosat i hele verden

Udedansker.dk samler danskere bosat i hele verden

Alle vi danskere, der er bosat i Sydspanien, hvad enten det er på halv- eller helårsbasis, har på et eller andet tidspunkt stået i samme situation, nemlig at være nyankomne i et fremmed land. Vi kender i dag det spanske system, kulturen og hvordan man gebærder sig til hverdag, i hvert fald til en vis grad. Men havde det ikke været vidunderligt, hvis vi den gang, vi ankom, havde kunnet få svar på vores spørgsmål fra andre danskere, der allerede boede i Spanien, eller som havde erfaring med at forlade Danmark for at bosætte sig et andet sted i verden? Selvfølgelig havde vi mulighed for at møde andre danskere og tale med dem ansigt til ansigt eller pr. telefon, men det var altid lidt besværligt. I dag, hvor teknologiske vidundere som Facebook og Twitter, er fast inventar i vores liv, er verden blevet meget mindre, og nu er der endelig også kommet et socialt netværk med navnet www.UdeDansker.dk for alle vi danskere i udlandet.

Manden bag UdeDansker.dk er danske Jens Christensen, der i år 2000 flyttede til Italien for at blive gift med sin italienske kæreste. Han oplevede, som vi selv har prøvet, hvor svært det kan være at overkomme et andet lands bureaukrati, og han brugte oceaner af tid på internettet for at finde svar på sine mange spørgsmål. Han fandt ganske få sider, men ingen steder hvor man, som på Facebook, kunne komme i kontakt med andre danskere i samme situation.
Samtidigt fandt Jens ud af, at han godt kunne glemme at fortsætte sin karriere som folkeskolelærer, da den danske folkeskolelæreruddannelse ikke er godkendt i Italien. I stedet oprettede Jens firmaet Contempo Web, der beskæftiger sig med online marketing, hosting, domæner mm. I december 2010 fik Jens ideen til at skabe et socialt netværk for danskere, der enten bor, har boet eller overvejer at bo i udlandet. "Facebook er selvfølgelig kongen af sociale netværk, og ideen med UdeDansker.dk er baseret på samme idé, men skal ses som et niche-netværk, der tilbyder forskellige redskaber som et forum, bruger-blog, chat, event-kalender, fotoalbum samt en brugervenlig søgefunktion. UdeDansker.dk er mere håndterlig end de andre sociale netværk og egner sig til internetbrugere i alle kategorier", forklarer Jens, der kunne lancere UdeDansker.dk den 28. december sidste år. Det er hensigten, at UdeDansker.dk i takt med, at flere danskere tilmelder sig netværket, skal blive det sted, hvor man henter gode råd fra andre danskere i udlandet ved at trække på deres erfaringer med et nyt liv i en ny kultur.

Jens søger i øjeblikket advokater og professionelle rådgivere, der er villige til at tilbyde gratis assistance til brugerne af UdeDansker.dk, da det er de færreste danskere i udlandet, der kender deres rettigheder i det nye hjemland. "Jeg arbejder også på at starte en form for jobbank, hvor privatpersoner og virksomheder kan søge henholdsvis job og medarbejdere", afslutter Jens.

UdeDansker.dk er i løbende udvikling, og jo flere der tilmelder sig netværket, jo hurtigere sker der nye tiltag. Da der er mange danskere, der har boet lang tid i udlandet, og føler sig mere "trygge" på engelsk, har siden også en engelsk brugerflade.

Hvis du ønsker at blive medlem af www.UdeDansker.dk, er det blot at gå ind på hjemmesiden, og melde dig til. Det er gratis, og jo flere medlemmer siden har, jo bedre bliver netværket.

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.