Det danske magasin i Spanien
Presse, penge og pensionister – eller hvorfor ikke bare: Boksning?

Presse, penge og pensionister - eller hvorfor ikke bare: Boksning?

Jeg ved ikke meget om sport i almindelighed, og boksning har jeg, grundet dens udtryk, aldrig set som en sport. Det forhindrer mig imidlertid ikke i at have en mening om Brian Nielsens forestående kamp mod Evander Holyfield.

Ulækker, galimatias, vanvittig, aprilsnar, boksepensionist og uetisk er blot nogle af de ord, der har været brugt til at beskrive netop denne kamp. Og det af sportseksperter, -journalister og -kommentatorer. De samme kalder boksning for en sport, for kunst endda. Så hvorfor er det lige, at netop denne kamp påklistres så lidet flatterende adjektiver?
Jeg mener: det er da ikke første gang i verdenshistorien, at en aldrende stjerne gør comeback inden for sit felt. Men her er måske slet og ret tale om almindelig spaniensdanskerchikane fra den danske presse? I hvert fald nævnes det faktum, at manden bor her i landet så ofte, at det nærmest virker latterligt. Mon ikke den er feset ind? Selv i DK?
Imens levner den amerikanske presse ikke kampen megen spalteplads, men på espn.com kan man dog læse, at Holyfield rejser til Danmark for at bokse mod den nationale helt Brian Nielsen…

I Svikmøllen kan man under Blå Bog læse:
Nielsen, Brian. 48 år. Bosat i Spanien. Stivbenet OL-bokser og forsøgsperson for knækirurgien. Efter en længere pause i karrieren er pengene ved at være brugt op. Økonomien skal rejses ved at tvære en anden professionel slagsbroder, Evander Holyfield, ned i kanvassen. Men den firedobbelte sværvægtsmester Holyfield kan ikke nænne at vasse en bamse, der ligger ned og vil hellere bokse mod Sherman Williams, der også trænger til et lag bank og penge. Det kommer bag på Brian og hans bank, som havde set frem til prygl for penge. For børnenes skyld.

Da de første rygter om kampen begyndte at svirre, og det forlød, at Brian gjorde det for pengenes skyld (igen: Hvilket comeback har ikke et element af økonomi i sig?), tog vi da også en snak her på redaktionen: Ville vi tage imod en lige højre for en million kr.? Risikoen for at blive slået til lirekassemand ville være til stede. Njaaaj, ikke for kun én million, men måske for to – eller i hvert fald for fem… Til sidst blev vi enige om, at det var godt, at det ikke var os, der skulle træffe beslutningen.

Hvordan træffer ikke bare man, men en professionel bokser sådan en beslutning? Til en middag hos gode venner sidste sommer spurgte jeg Brian, om jeg måtte interviewe ham til La Danesa om kampen. "Det må du da gerne", svarende han. "Men lad os vente til kontrakten er skrevet under. Det ville være pinligt med en artikel, hvis ikke det bliver til noget." Og således ventede vi. Og for at være på sikre side, ventede vi helt indtil nu, hvor knæoperationen er veloverstået og træningen er i fuld gang.

Hvem fik idéen til kampen? Var det dig selv, der havde lyst til at gøre et nyt forsøg i ringen? Kan du fortælle lidt om, hvordan forhandlingerne om en sådan kamp foregår?
"Det hele startede med en telefonopringning fra Kalle Sauerland tilbage i februar 2010, hvor han tilbød mig kampen. Jeg tog det ikke så nøje, men han ville komme til Spanien og tale med mig om muligheden. Faktisk syntes jeg, det var lidt urealistisk, da jeg jo vidste, hvor dårligt det stod til med mit knæ, men det var deres valg at komme ned og mødes med mig på Marbella Club Hotel. Jeg kom for sent til mødet, for ærligt talt så stak det ikke så dybt og jeg kom direkte fra golfbanen.
Efter vi har talt sammen en times tid, sker der det, at der allerede står journalister fra nogle af aviserne, hvilket virker lidt underligt. Det viser sig, at de er på kysten for at dække noget fodbold og har hørt lidt i krogene om, at jeg skulle mødes med Sauerland – og så kører lavinen.
Den efterfølgende uge er det lidt voldsomt, og vi står selv og skal på ferie til Mexico, så dagene bliver noget stressede. Jeg forstår det stadig ikke helt – især pga. det med knæet. Men en lang historie kort: Jeg bliver opereret første gang og det går nogenlunde, men slet ikke godt nok og min gamle træner, Poul Duvill, er ikke tilfreds med resultatet. Der er for meget, der hæmmer mig og det bliver så til endnu en operation og et helt nyt knæ i september.

Der er en masse forhandlinger frem og tilbage og i nogle perioder tror jeg ikke på, at det bliver til noget. Der er for meget snak og tingene går for langsomt – men de har jo selvfølgelig også haft deres ting, der skulle falde på plads og ikke mindst Holyfield, der skulle beslutte sig og endeligt tilslutte sig deres oplæg.
Men nu er vi her og jeg glæder mig helt vildt. Det vigtigste for mig er bare at gøre en god figur og gøre det bedste, jeg har lært – og så håber jeg ikke, jeg skuffer nogen eller falder helt igennem. Jeg er i hvert fald meget motiveret og mit knæ fungerer rigtig fint.

Vedr. alle folks kommentarer, så er det faktisk noget, der motiverer mig helt vildt. Jeg har altid været undertippet og igennem hele min karriere har jeg skullet bevise mit værd og har været oppe imod folks holdninger, så det er nok der, jeg bokser bedst. De fleste af dem, som har udtalt sig er jo personer, jeg holder af og kender rigtig godt, så der er ikke noget, de ikke også har sagt til mig selv.
Og dybest set, når man går folk lidt på klingen, havde de gjort det samme selv.

Always look on the bright side of life!"

Brian Nielsen er optimistisk og tror på sejr over Evander The Real Deal Holyfield i DR’s Koncerthus d. 5. marts. "Jeg har savnet det, og glæder mig helt vildt. Jeg vil vinde den kamp."

Hvis du vinder, vil du så fortsætte med at bokse? Eller er det en one-off?
"Skal jeg være helt ærlig, så ved jeg det faktisk ikke. Der må jeg lade tiden vise, for jeg havde ikke set alt det her komme."

Kom så med det: Er det kun for pengenes skyld? Og får du det samme for at vinde som for at tabe?
"Pengene er de samme, om jeg vinder eller taber. Og tro mig, jeg gør det ikke kun for pengenes skyld, men til gengæld gjorde jeg det heller ikke, hvis pengene ikke var der. Den snak om, at jeg er på fallittens rand, kan de godt pakke sammen med. Jeg har investeret mine penge i jord i Spanien og det er jeg godt tilfreds med. Det kræver bare en smule tålmodighed. Derudover er jeg medejer af IT-virksomheden Powernet.dk, som er i rivende udvikling og så har vi ret godt fat med vores golfvirksomhed, Brianielsengolf.dk – så jeg klager bestemt ikke."

Brians kæreste, Jeanette Buchard, tager al polemikken oppe fra og ned: "Vores år bliver noget anderledes, end jeg havde set i krystalkuglen. Det er lidt underligt. Det hele er hvirvlet op igen. Jeg syntes ellers lige, at vi var et andet sted i livet, men livet er fyldt med udfordringer og så er det jo bare om at få det bedste ud af enhver situation. Og fedt for Brian at få muligheden en sidste gang."

Jeg regner med, at jeg skal se mit livs første boksekamp d. 5. marts, og håber på en type Bud Spencer-oplevelse med Brian som ham, der vinder.

Af Helle Espensen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.