Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Hvem end man er, ung som ældre, mand som kvinde, så er vi alle forfængelige til en vis grad. Er det smilet, man er utilfreds med, er der meget, man kan gøre og med få midler. Mange tør slet ikke at spørge tandlægen om kosmetisk tandpleje af frygt for omfang og pris, men oftest kan en lille ændring gøre en stor forskel – ikke bare på dit smil, men også på din selvtillid.

Kosmetisk tandpleje er ikke længere en luksus, men er blevet et krav i den almene tandpleje. Patienter forventer et naturligt udseende resultat. Dette har fået flere og flere tandlæger til at tage videreuddannelse på området, da undervisningen på universiteterne er meget sparsom på dette område. Igennem særlige foreninger kan tandlæger deltage i kurser og på den måde videreuddanne sig og specialisere sig.
Hvis man ønsker, at kronerne ikke skal ligne kroner, og fyldningerne ikke skal ligne fyldninger, er internettet et godt sted at starte. Via foreningernes hjemmesider (De største er: www.aacd.com og www.bacd.com) er det nemlig muligt at informere sig og søge efter en kosmetisk tandlæge i ens område.

Et smukt smil er ikke bare hvide, lige tænder. Der er mange variabler involveret. Hvor skal tænderne starte, og hvor skal de slutte? Skal de være lange eller korte? Brede eller smalle? Petit, dominerende, sexede, sporty? Trekantede, firkantede, rektangulære, ovale? Hvad med biddet? Hvad med midtlinien… er den i midten, eller skal den være lidt skæv for at kompensere for en skæv næse for eksempel? Hvad med tandkødet? – er det sundt? Og vises der for meget tandkød? Og smilelinien… er den lige i forhold til læben? Er læben overhovedet lige? Passer det, du ønsker, til dit ansigt? Det kan være svært at forestille sig resultatet uden at se det i munden. I de fleste tilfælde kan det dog lade sig gøre ved at lave en model over det, tandlægen tror, du vil have og overføre det til munden uden at have gjort noget endeligt. Det giver dig en mulighed for at komme med din mening, inden den endelige behandling overhovedet sættes i gang. På denne måde er det muligt at nå frem til et resultat, som du er glad for.
Kosmetisk tandpleje handler ikke bare om "smile-makeovers". Det kan også "bare" være at udskifte sølvfyldninger, udskifte gamle, misfarvede fortandsfyldninger på den rigtige måde eller at erstatte en manglende tand, så den ikke kan spottes som værende kunstig. Det kan også være at udskifte gamle metalkeramiske kroner til fuldkeramiske, mere naturligt udseende kroner. Nu om dage er mulighederne mange, fordi vi har adgang til en bred vifte af materialer, som kan vælges afhængigt af dit behov. Plast er ikke længere bare plast, og porcelæn er ikke bare porcelæn; der findes forskellige udgaver med forskellige kosmetiske og fysiske egenskaber. Mulighederne er mange, det er kun et spørgsmål om at tale dem igennem med din kosmetiske tandlæge.

Af Sacha Miller, Clínica Dental Escandinava

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa