Tidens vingesus forgyldt som smykke

Tidens vingesus forgyldt som smykke

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Har man stadig ikke fundet den helt særlige julegave, som med garanti vil glæde og overraske, kan det anbefales, at man kaster et blik på de eksklusive smykker fra Tadahh Jewellery. Den danske guldsmed Mai Jørgensen har lavet en kollektion med et enkelt design præget af rå elegance. Hun er indtil videre mest blevet omtalt i pressen i forbindelse med sin mand, fodboldspilleren Patrick Mtiliga. Men denne gang gik snakken på alt andet end fodbold, da hun mødte op på La Danesa’s redaktion med smykkeskrinet under armen for at præsentere kollektionen.

Mai Jørgensens kollektion An Acient Signature består af antikke genstande, der er blevet forgyldt med rød- eller hvidguld og besat med hvide eller sorte diamanter. Inspirationen til kollektionen kom, da hun under et ferieophold i Rom, fandt et antikt nøglebundt på et loppemarked.
"Jeg synes, det kunne være spændende, at lave nogle smykker, der havde noget historie i sig. Udover smykkets funktion, er det også en hilsen fra fortiden, da det har fået en vis patina af tidens tand, hvilket giver smykkerne et unikt, råt look," fortæller Mai Jørgensen.

Om halsen bærer hun et par diamantbesatte guldnøgler, der udover at være et lækkert og elegant halssmykke også bærer vidnesbyrd om forgangne tider, og de døre som disse nøgler har låst og åbnet igennem årene. Den kreative tankegang hos Mai Jørgensen kommer sig blandt andet af, at hun er opvokset i et kunstnerisk og eksperimenterende miljø.

"Min far er fotograf og ejer af filmselskabet JJ Film ApS, der producerer dokumentarfilm og portrætter, især af kunstnere. Og jeg har rejst med min far rundt i hele verdenen for at lave filmoptagelser," siger hun.

Men udover at være vokset op med kunsten, har hun også været i lære hos den anerkendte og eksperimenterende guldsmed Fraujke Idsardi. Og selvom Fraujkes smykker ikke falder i Mais smag, har de fungeret som stor inspirationskilde for hendes arbejde.

"Idéen bag kollektionen har været længe undervejs, blandt andet fordi jeg blev mor i mellemtiden, men siden den blev lanceret i sommer, er salget gået rigtigt godt, " fortæller Mai Jørgensen og tilføjer:

"Det er dog mest i Danmark, at jeg sælger smykkerne, og jeg er ved få aftaler i stand med danske forretninger heriblandt Birger Kristensen. Salget i Spanien er ikke rigtigt kommet i gang endnu, og det er endnu ikke sikkert, at jeg skal have en fysisk butik her."

Mai Jørgensens kollektion er populær blandt det danske jetset og hos kongehuset.

"Grevinde Alexandra går med mange af smykkerne. Hun har blandt andet en nøgle," siger hun.

Så der kan vidst ikke herske tvivl om eksklusiviteten af Mai Jørgensens smykker. Deraf kommer også navnet Tadahh Jewellery. Om ideen til navnet siger hun:

"Min søn siger altid "tadahh", når han har lavet en tegning. Det er et ord, der står for noget stort; noget dyrebart og eksklusivt, og frem for alt en positiv overraskelse."

Mai Jørgensen har allerede påbegyndt arbejdet på sin næste kollektion, som blandt består af de såkaldte Family Bracelets for både børn og voksne.
"Det er faktisk min mors dåbsarmbånd, som har været modellen for mine Family Bracelets. De kan justeres i størrelsen og man kan få indgraveret navn i," forklarer hun.

Armbåndene er i handelen på nuværende tidspunkt, så man kan sagtens nå at købe dem som julegave, eller blot en glædelig overraskelse til den man holder af.

Man kan se Mai Jørgensens smykkekollektion på hendes hjemmeside www.tadaahjewellery.com.

Af Lajka Hollesen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa