Det danske magasin i Spanien
Informationsdag for danskere var en stor succes

Informationsdag for danskere var en stor succes

Forventningerne var store til den første informationsdag for danskere bosiddende på Kysten – ikke kun hos de mange fremmødte danskere men lige såvel hos arrangørerne Mijas Rådhus og Radio Solymar samt de mange sponsorer. Arrangementet blev afholdt i den store konferencesal på CioMijas i La Cala de Mijas, og der var fuldt hus fra morgenstunden trods det tidlige starttidspunkt kl. 8.30. Formålet med arrangementet var at besvare de mange praktiske spørgsmål, som danskere på Kysten har, også selvom de måske har boet i flere årtier på Costa del Sol.

Borgmester i Mijas, Antonio Sanchez Pacheco, og den danske ambassadør i Madrid, Lars Thuesen, bød velkommen, og sidstnævnte forklarede kort ambassadens og konsulaternes funktion og virkeområder. Derefter fulgte et pakket program med emner som pension og skatteregler, der blev grundigt behandlet, især pga. den forvirring, der hersker, efter at dobbeltbeskatningsaftalen mellem Spanien og Danmark ophørte. Pensionsstyrelsen, Ældresagen og specielt SKAT gav uddybende forklaringer, og snakken startede hurtigt i krogene, da der kom emner frem, som har skabt stor tvivl for mange danskere. Specielt om hvorvidt men er skattepligtig i Spanien eller Danmark, og hvor længe man kan opholde sig i Danmark, når man har bopæl i Spanien. Alle foredragsholdere besvarede gæsternes spørgsmål så uddybende som muligt, så der ikke herskede tvivl om de danske regler og lovgivning ved seminarets afslutning.

Udover de presserende emner om pensions- og skatteregler forklarede Jesper Sander fra Radio Solymar og Anette Skou fra udlændingeafdelingen på Mijas Rådhus om praktiske ting som tilmelding til folkeregisteret, sociale ydelser og støttemuligheder. Konsul Mona Davidsen, Pia Bruun fra Radio Solymar og pastor Jørn Sjøholm gav ligeledes en grundig gennemgang omkring dødsfald. Jyske Bank, der var seminarets hovedsponsor, fortalte også om Private Banking, Wealth Overview, og om reglerne når man flytter tilbage til Danmark.

Frokosten blev nydt på restaurantskolen El Jardín de la Cala, hvor debatten fortsatte, nye spørgsmål opstod og andre blev besvaret eller forklaret. Desuden var der lejlighed til at hilse nærmere på Pensionsstyrelsen, Ældresagen, SKAT, Jyske bank, Anette Skou, Mona Davidsen, Lars Thuesen og mange flere. Arrangementet sluttede hen på eftermiddagen. Alle de fremmødte var, trods en lang dag, enige om, at det var en meget udbytterig dag, og de ser frem til næste informationsmøde.

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.