Tiger Woods på Finca Cortesín

Tiger Woods på Finca Cortesín

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Der er en stor chance for at opleve verdens bedste spiller, Tiger Woods, på Finca Cortesín. Det er lykkedes at få én af de allerstørste golfturneringer Volvo World Match Play Championship til superbanen her i Andalusien.

 

Man har lavet en aftale på 4 år fra 2011 til 2014. Præmiesummen bliver på 3,4 millioner euro og derfor kan det blive meget interessant for verdens bedste golfer, Tiger Woods. Normalt forlanger han mindst 1 million dollars i startpenge, men han har, som bekendt, pt. en del personlige problemer. Han ønsker at vinde de helt store turneringer, og derfor er der mulighed for hans deltagelse i denne store match. Den afholdes fra d. 19. – 22. maj næste år.

Atalaya Golf & Country Club

Atalaya Golf & Country Club har to 18 hullers golfbaner, som er beliggende i den mest eksklusive ende af kysten. Atalaya Old Course åbnede i 1968 og er designet af arkitekten Bernhard von Limburger. Han var én af Tysklands allerbedste golfspillere. Han har været ualmindelig dygtig med designet af Old Course, der er en typisk parkbane, der er let at gå. Rent umiddelbart virker den rimelig let, men det er den ikke.

Banen er 5860 meter fra gult og 5034 meter fra rødt teested. På alle par 4 og par 5 hullerne kan du bruge din driver, da fairways er rimelig brede og er beplantet med Bermuda-græs. En ting er vigtig: ram endelig fairway! Greenkeeperen er meget dygtig, så du bliver øjeblikkelig straffet, hvis du ikke rammer fairway. Semirough er vanskelig men fair, hvorimod du øjeblikkelig taber et slag, hvis du kommer i rough. Vi mistede flere gange bolde i denne høje rough. Greens er et kapitel for sig selv. Meget bugtede greens er næsten altid omkranset af dybe bunkers, men er alligevel meget reelle.

Da banen er over 40 år gammel, er beplantningen virkelig en oplevelse. Over 20 meter høje eucalyptus og oliventræer samt et væld af mimoser gør denne bane til en oplevelse.

Atalaya New Course
Efter en kæmpe succes med Old Course besluttede man at lave New Course i 1993. Den blev designet af Paul Krings og udfordringen her var virkelig stor, da banen ligger i et terræn, der er skiftevis er fladt og med bjerge.

Banen er relativ kort – par 71 – med 5044 meter fra gult teested og 4356 meter fra rødt teested. Modsat Old Course vil jeg anbefale, at du glemmer din driver derhjemme. Du skal slå ualmindeligt lige for ikke at komme i problemer. Tag derimod dine jern og studér baneguiden grundigt. Du skal virkelig bruge hovedet, hvis du skal komme rundt på New Course med en god score. En vigtig ting på denne bane er at nyde naturen og udsigten. Du har fra flere huller udsigt over Middelhavet og Gibraltarklippen.

Der bliver afholdt PGAE Team Championship hvert år på denne bane. PGAE, som er Deutscher Golf Verband, har siden 1995 brugt de to baner som officielle træningscentre.

Jeg vil klart vælge Old Course, som, jeg mener, er en rigtig golfbane, hvorimod New Course er en sværere og mere kompliceret bane. Fælles er de begge i virkelig god stand.

Old Course fortjener 4 golfbolde
New Course fortjener 3 golfbolde

Atalaya Golf & Country Club har en af kystens største og bedste driving ranges på 90.000 kvm. Dertil kommer chipping arealer samt putting greens.
Klubhuset er en typisk andalusisk bygning med restaurant, caddymaster og golfshop.

Restauranten byder på et spansk køkken med rimelige priser.

Ved hul 1 og 10 på Old Course er der en hyggelig ”Ryder Cup Bar”, hvor du kan købe sandwich og hotdogs.

Greenfees

Greenfee Old Course og greenfee New Course er ens.

Greenfee for 18 huller er 80 euro og for 9 huller 42 euro fra 1. februar – 30. april
Greenfee for 18 huller er 60 euro og for 9 huller 32 euro fra 1. maj – 31. maj
Greenfee for 18 huller er 50 euro og for 9 huller 30 euro fra 1. juni – 30. september
Greenfee for 18 huller er 80 euro og for 9 huller 42 euro fra 1. oktober – 30. november
Greenfee for 18 huller er 60 euro og for 9 huller 32 euro fra 1. december – 31. januar

Verdens bedste på Finca Cortesín

Volvo World Match Championship bliver afholdt på superbanen Finca Cortesín fra d. 19 – 22. maj 2011. Sidste gang turneringen blev spillet på Finca Cortesín var i 2009 og blev en meget stor succes. Dengang var det de 16 bedste spillere i verden, der kvalificerede sig til turneringen, og det er nu udvidet til 24 spillere. Det bliver verdens absolut bedste spillere, der deltager, da man har hævet præmiesummen til hele 3,4 millioner euro med 800.000 euro til vinderen. Det er kun Majors, World Cup Championship og Dubai World Golf Championship, der har større præmiesummer. Det er spillernes resultater for 2010, der tæller, når man skal kvalificere sig.

Finca Cortesín Golf Club’s 18 huller er designet af Cabell Robinson, som har været fantastisk kreativ. Mere end 100 bunkers, mange kløfter og teestederne er lavet i tre forskellige niveauer for henholdsvis hvide, gule og røde teesteder. El Cortesín er for pro’er og gode stabile amatører. Banen er 6351 meter fra hvidt, 5884 meter fra gult og 4852meter fra rødt teested.

Banen ligger halvanden km fra betalingsmotorvejen i Casares mellem Marbella og Sotogrande. Der er 100 km til Málagas lufthavn og 50 km til Gibraltar. Banen ligger få hundrede meter fra Middelhavet og har nogle fantastiske udsigter over Afrika og Gibraltar. Den ligger samtidig i et meget kuperet område, hvor der tit er megen vind.

Cortesíns designer Cabell Robinson har haft optimale forhold, da han skulle designe banen. Der var intet byggeri og banen skulle designes med mest muligt hensyn til miljøet.

Derfor er man naturligvis meget stolte over, at man har fået den største anerkendelse indenfor miljøområdet. Certifikatet ISO 14001 gives kun til golfbaner, der overholder meget strenge bestemmelser. Og man føler da så sandelig også, at man spiller i den rene natur.

Af Stig Wiberg

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa