Det danske magasin i Spanien

Lilian flankeret af Mugge og jeg til en velfortjent pause i den andalusiske sommervarme.

Jeg har altid haft sceneskræk, men da vi på La Danesa blev kontaktet af det danske CAT Productions, der skulle bruge statister til en reklamefilm for forsikringsselskabet SOS International, sprang jeg spontant til. Sammen med min medievante kollega, Mugge, blev vi godkendt til at spille et dansk ægtepar i starten af trediverne på ferie på den spanske sydkyst i vores luksuriøse cabriolet. Udover at der var tale om en fantastisk oplevelse, var det interessant at se, hvordan en reklamefilm bliver til, specielt når man, som jeg, er vant til at arbejde med trykte medier.

Efter utallige e-mails frem og tilbage mødtes Mugge og jeg et par dage før, vi skulle indspille reklamefilmen, med projektleder Lilian, administrerende direktør Henning og videograf Morten for at blive sat ind i projektets forskellige aspekter. Vi blev vist et print, hvorpå der var et par skitsetegninger af selve reklamefilmens indhold. I grove træk blev vi sat ind i situationen: Mugge og jeg kommer kørende i vores cabriolet på en idyllisk, andalusisk bjergvej. Pludselig går motoren i stå. Vi triller ind til siden, og kontakter SOS International via IPhone, der hurtigt sender en kranvogn med en identisk bil, og vi kører glade videre ud i naturen og nyder resten af vores ferie i Sydspanien.

Morten indstiller videokameraet til optagelse af vores redningsmand Javier der netop er ankommet med redningsvognen.

Både Mugge og jeg så frem til et par timer med indspilningen i selskab Lilian, Henning og Morten. Men hvad vi troede skulle blive en nem opgave, varede næsten syv timer i 30 graders varme og bagende sol. Det til trods var det en sjov og anderledes oplevelse, og selvom vi konstant blev dirigeret rundt og fik besked på at smile, se sure ud, vinke mm., fik vi muligheden for at se det enorme arbejde, der ligger i det, der i sidste ende bliver til et par minutters færdig reklamefilm. På grund af sol og skygge besluttede Lilian, Henning og Morten, at vi skulle starte indspilning bagfra. Morten var den første, der ankom for at indstille videokameraet og skinnerne, det skulle køre på. Da Mugge og jeg ankom, var dagens første udfordring opstået. Lilian og Henning kunne ikke få udleveret de to Porsche Boxster Cabriolet, de havde bestilt. Situationen blev dog reddet med to stk. Volkswagen Cabriolet. Dernæst kunne vi ikke finde ud af at fjerne taget på den ene cabriolet, og først da Henning ankom, lykkedes det.

Kranvognen ankom med en spansktalende fører, Javier, der stolt smilede over sin rolle i en dansk reklamefilm. Vi fik et par hurtige instrukser, og Morten råbte “Action”. Trods mit amatørniveau tog hver sekvens overraskende kort tid, også selvom vi måtte tage samme sekvens flere gange. Ved frokosttid bevægede vi os nærmere kysten og spiste frokost i Benalmádena Pueblo, hvorefter den sidste sekvens blev indspillet: Mugge og jeg arm i arm slentrende ned igennem en idyllisk gade i landsbyen. Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at vi virkelig var gift, så overbevisende synes jeg i hvert fald, vi var!

Henning viser Lilian hvorfor taget på vores Volksvagen Cabriolet ikke vil gå ned.

”Det var det”, sagde Morten, og alt grejet blev pakket sammen igen, og smækket om i bagagerummet. Udmattede, forbrændte af solen og mættet af en dejlig oplevelse glædede vi os til at vende snuden mod vores respektive hjem. Vi tog afsked med Lilian, Henning og Morten, der dog ikke kunne slappe af endnu. Næste dags program stod nemlig på en optagelse på Hospital Xanit med et dansk ægtepar, derefter en tur til Marokko, hvorefter Lilian vendte tilbage til Danmark, mens Henning og Morten skulle videre til Norge og Sverige, og sidst men ikke mindst en afsluttende optagelse i New York.

Alt i alt er der tale om maks. 10 minutters reklamefilm, men forberedelserne, koordinationen, rejserne og indspilningerne har taget månedsvis. Netop derfor vil jeg fremover, når jeg ser reklamer i tv, tænke lidt mere over, hvor meget arbejde og hvor mange penge, der ligger i en reklamespot på 30 sekunder.

Nu venter Mugge og jeg bare på at modtage en kopi af reklamefilmen, der skulle udkomme i oktober måned. Men det bliver nok ikke med sloganet ”Coming to a cinema near you!”

Stor tak til Dan Optica, der var så venlige at låne mig et par fashionable solbriller.


Lidt om CAT Productions

CAT Productions blev etableret i 1982. Lilian, Henning og Morten er blot en del af teamet bag firmaet, der består af i alt 17 ansatte inklusiv ejerne. Firmaet beskæftiger sig med idé- og konceptudvikling, visualisering, interaktivitet, motion graphics, instore tv, digital signage, 3D animation, video, foto, touchskærme, sensorer, lys, lyd, websites, tryk på næsten alt… og meget mere! CATs kundeunderlag spænder vidt og omfatter kendte virksomheder som Bang og Olufsen, Arla Foods, Nationalmuseet, Legoland, Wonderful Copenhagen og mange flere.

For yderligere oplysninger se www.cat.dk.

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.